25 / 07 / 2024

Ramazan ayında konut arayışları erteleniyor mu

Ramazan ayında konut arayışları erteleniyor mu

Çevrim içi gayrimenkul platformu Emlakjet tarafından açıklanan verilerine göre, ramazan ayında konut arayanların çoğunluğu konut satın alma veya kiralama işlemini bayramdan sonraya erteliyor.

Ramazan ayında 39 ürünün 30’una zam geldi!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği verilerine göre, Ramazan ayı sonunda market fiyatlarında 39 ürünün 30'unun fiyatı artarken, üreticide 31 üründen 14'ünde fiyat artışı meydana geldi. Markette en fazla fiyat artışı kuru soğanda meydana gelirken, üreticide en fazla fiyat artışı patateste yaşandı.

Çarşı pazarda fiyatlar el yakıyor! İşte mart ayında fiyatları en çok artan ve ucuzlayan ürünler!

Hayat pahalılığı vatandaşları canından bezdirdi. Ramazan ayında bazı marketler temel gıda ürünlerinde ve ette fiyatları sabit tuttuklarını açıklasalar da her gün değişen etiketler tam tersini söylüyor. İşte, geçen ay fiyatları en fazla artan ve ucuzlayan ürünlerin listesi...

Pirinç, nohut, fasulye, mercimek, ayçiçek yağı, salça, zeytin ve daha 900 ürün! Ramazan ayında fiyatlar sabit kalacak

Enflasyonun yüksekten seyretmesi sebebiyle marketler fiyat sabitlemeye gitmişti. Ramazan ayı dolayısı ile Tarım Kredi Kooperatifleri marketleri de temel gıda ve temizlik ürünlerinde fiyatları sabitledi. 

Türkiye'nin en çok konut aranan ilçesine çok şaşıracaksınız!

Çevrim içi gayrimenkul platformu Emlakjet tarafından açıklanan verilerine göre, ramazan ayında konut arayanların çoğunluğu konut satın alma veya kiralama işlemini bayramdan sonraya erteliyor.

İngiltere'de konut kredileri Mart ayında 35,6 milyar sterline yükseldi!

İngiltere’de 2021 yılının mart ayında konut kredisi borçlanması 35,6 milyar sterline yükseldi.

Bakan Koca soruları cevapladı! Ramazan ayında sokağa çıkma yasağı var mı?

Koronavirüs salgını nedeniyle çeşitli alanlarda tedbirler uygulanmaya devam ediyor. Sokağa çıkma yasağının Ramazan ayında olup olmayacağı, kafelerin çalışma durumu ve tam kapanma gelip gelmeyeceği merak ediliyor...

Mayıs ayında konut kredisi faizleri ne oldu?

Ev almayı düşünen vatandaşlar Mayıs ayında konut kredisi faizlerinin düşüp düşmediğini merak ediyor. Peki faiz oranlarında son durum ne oldu?

Mart ayında konut kredisi faizlerini düşüren bankalar!

Bankaların konut kredisi faizleri 2019 yılının ikinci yarısı itibariyle ekonomideki dengelenme ile hızla düştü. Peki Mart ayında konut kredisi faizlerini düşüren bankalar hangileri? İşte konut kredisi faizlerini düşüren bankalar ...

İngiltere’de 2020 Ocak ayında konut fiyatları arttı!

İngiltere‘de yer alan emlak internet sitesi Rightmove’un verileri incelenerek 2020 Ocak ayında konut fiyatları geçen yıllara göre yükseldiği açıklandı. Bunun sebebi Aralık ayında yapılan seçimlerde Muhafazakarlar'ın kazanmasının ardından güvenin yükselmesi gösteriliyor.

2019 Kasım ayında konut fiyatları yüzde 7 arttı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Konut Fiyat Endeksi, 2019 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,19 artış gösterdi...

Konut satışlarında Aralık ayında tarihi rekor kırıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 Aralık verilerine göre; Aralık ayında konut satışlarında tarihi bir rekor kırıldığı bildirildi...

Konut satışları Temmuz ayında yüzde 17.5 düştü!

Bankaların konut kredisi faizlerinin düşmeye başladığı Temmuz ayında konut kredisi kullanımı ve konut satışları bir önceki senenin aynı ayına oranla düşüş gösterdi. Konut satışları Temmuz’da bir önceki seneye oranla yüzde 17.5 azaldı.

İzmir’de Nisan ayında 4 bin 797 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğü verilerine göre; nisan ayında konut satışları yüzde 25,3 oranında azaldı. 

Ramazan ayında konut arayışları erteleniyor mu Haberi

Ramazan ayında konut arayışları erteleniyor mu

Çevrim içi gayrimenkul platformu Emlakjet, toplamda 400 bine ulaşan satılık ve kiralık emlak ilanın yer aldığı veri tabanında gerçekleşen hareketler doğrultusunda hazırladığı 2022 yılı mart ayı emlak verilerini resmen açıkladı.

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Mart 2022'de kullanıcıların yüzde 65'lik kısmı satılık konut aradı. Yine resmi olarak açıklanan verilere göre, toplam konut aramaları içerisinde kiralık aramaların oranı artış gösterdi ve yüzde 35'e ulaştı.

Yine resmi olarak açıklanan detaylara göre, mega kent İstanbul, başkent Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa en çok konut aranan şehirler oldu. Yine resmi verilere göre, en çok satılık konut aranan ilçeler İstanbul Beylikdüzü, Ankara Keçiören oldu. Bu ilçeleri sırasıyla İstanbul'un Esenyurt, Gaziantep'in Şahinbey, Antalya'nın Mamak ilçeleri izledi.

Peki Türkiye'nin hem satılık hem de kiralık olarak en çok konut aranan...