04 / 05 / 2024

rant gayrimenkul

rant gayrimenkul

Gayrimenkul değer artışlarında uygulanacak vergilere rant vergisi de ekleniyor. 2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program kapsamında da resmi olarak yer verilen gayrimenkul rant vergisi nedir?

“Deprem, rant kapısı olmaktan çıkarılsın” dedi, 10 il için özel fon çağrısı yaptı!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından çok önemli bir çağrı geldi. Depremin rant kapısı değil, beka sorunu olduğunu Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Başkanı Haluk Sur, depremin vurduğu 10 ile özel gayrimenkul yatırım fonu kurulması için çağrı yaptı. İşte detaylar…

Gayrimenkulde rant imkanı, yatırımları cazip hale getiriyor!

Gayrimenkul, en önemli yatırım araçlarından biri. Rant sağlama imkanıyla da yatırımı cazip hale getiren gayrimenkul yatırımı, anlık kazanç ve dönemsel getiri fırsatı sunuyor. Peki gayrimenkul rantları nasıl vergilendiriliyor? İşte gayrimenkul rantlarının vergilendirilmesi...

Ebubekir Taşyürek: Kartal gayrimenkul rantına layık değil!

Kartal’a hak ettiği hizmeti vermek için çalıştığını söyleyen Kartal Belediye Başkan Adayı Ebubekir Taşyürek, ''Kartal gayrimenkul rantına değil, tüm canlıların güven içinde yaşadığı huzura layık bir ilçedir'' diye konuştu.

Rant vergisi yeniden gündemde!

7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde büyük tartışma yaratan ve ardından rafa kaldırılan ‘rant vergisi’ yeniden gündeme geldi.Taslakta, imar değişiklikleri sonucu gayrimenkulün değer artışının yüzde 50 ila 100’ünün ‘rant vergisi’ olarak alınması önerildi.

Gayrimenkulde rant vergisi arsa fiyatlarını artırır!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, hükümetin eylem planında yer alan ve bu yaz hayata geçirilmesi öngörülen gayrimenkul sertifikası ve rant vergisi konularında görüşlerini Dünya Gazetesi'ne açıkladı.

Rant vergisi gayrimenkul sektörünü etkileyecek mi?

Hükümetin reform eylem planını açıklandı. Buna göre kamuoyunda rant vergisi olarak anılan ve imar değişikliği ile ortaya çıkacak değer artışından kamunun pay almasını öngören düzenleme Mart ayında çıkıyor.

Aziz Torun: Gayrimenkul rant sektörü olarak algılanıyor!

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun: "2014'te 4,5 milyar dolar gayrimenkul satışı oldu. 2015 yılında da 5 milyar doların üzerinde gayrimenkul satışı öngörülüyor"

Sinpaş Gayrimenkul teklifleri yeterli bulmadı!

TÜRKİYE 'nin en büyük konut şirketlerinden birisi olan Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İzmir'in rant değeri en yüksek bölgesi İnciraltı'nda arsa sahipleri ile masaya oturdu.

Rant vergisi inşaat sektörünü olumlu etkiliyecek!

Onursal AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün "Başbakanımız ve bakanlarımızın uzun süredir üzerinde çalıştıkları imar rantının vergilendirilmesiyle ilgili kanun tasarısı gayrimenkul ve inşaat sektörünü oldukça olumlu etkileyecek" dedi.

Rant vergisi için GYO önerisi!

Recai Berber, rant vergisi sebebi ile belediyelerde birikecek fazla miktardaki konut ve de ticaret merkezi hissesinin idare edilebilmesi amacı ile gayrimenkul yatırım ortaklıkları kurulabileceğini söyledi.

Emlakta oluşacak rant konutla tahsil edilecek!

Emlakta oluşacak rant konutla tahsil edilecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, gayrimenkul rantlarından belediyelere verilecek payın 'konut' olarak ödenmesini, belediyelerin de bu konutları yoksula kiralamasını önerdi.

Rant vergisi yüzyılın reformu!

Rant vergisi yüzyılın reformu. Geçtiğimiz hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan “ Kamuda Şeffaflık Paketi ” kapsamında yer alan imar vergisi düzenlemesine gayrimenkul sektöründen destek geldi

İmardaki sorun rant vergisiyle çözülecek mi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gayrimenkul sektörüne yönelik olarak açıkladığı değer artışı kaynaklı rant vergisini gayrimenkul sektörü doğru bir uygulama olarak yorumladı. Sektörde sorunsuz ve istenilen projelerin hayat bulacağı dile getirildi.

rant gayrimenkul Haberi

rant gayrimenkul

Gayrimenkul rant vergisi nedir?

Gayrimenkul değer artışlarında uygulanacak vergilere rant vergisi de ekleniyor. Gayrimenkul rant vergisinde, imar değişikliği nedeniyle değeri artan bir gayrimenkul için artan değerin bir kısmı vergi olarak ödenmesi hedefleniyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca İmar Kanunu’nda yapılacak bir değişiklikle yürürlüğe girmesi için çalışmaları devam eden gayrimenkul rant vergisi resmi olarak 2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program kapsamında yer aldı.


2015-2017 OVP

"Gayrimenkul değer artışlarının yeterince vergilendirilmemesi, imar düzenlemeleri ve kamu hizmetleri yoluyla ciddi bir gayrimenkul rantı oluşması ve bundan kamunun yeterince pay alamaması kaynaklarımızın önemli ölçüde üretken olmayan alanlara kaymasına neden oluyor. Bu durum, büyüme potansiyelinin artmasına bir kısıt oluşturuyor."


Gayrimenkul değerinin artması halinde, gayrimenkul rant vergisi kapsamında artışa konu değerin yüzde 45’i kamuya ödenecek.


Kentsel rant vergisi olarak hesaplanan tutarın yüzde 30’u...