05 / 05 / 2024

rant vergisi açıklama

rant vergisi açıklama

Onursal AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün "Başbakanımız ve bakanlarımızın uzun süredir üzerinde çalıştıkları imar rantının vergilendirilmesiyle ilgili kanun tasarısı gayrimenkul ve inşaat sektörünü oldukça olumlu etkileyecek" dedi.

Rant vergisi belirsizliği ile iş yapmamız engelleniyor!

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı imar kanununun detayları ortaya çıktı. Plan değişikliği nedeniyle oluşacak ranttan belediyeler, Şehircilik Bakanlığı ile valilik değer artış payı alacak...

Rant vergisi müteahhitleri şaibeden kurtaracak!

BAŞBAKAN Davutoğlu'nun, Kamuda Şeffaflık Paketi'ni değerlendiren müteahhitler "Rant vergisi kimseyi rahatsız etmez, biz de bu şekilde şaibeli hale getirilen bir ortamda olmaktan kurtuluruz" değerlendirmesini yaptı.

Rant vergisi ile neler değişecek?

Kamuya ait olan her değer artışı, yani rant üzerinden belediyelere bir gelir alanı oluşturulacak. Kanun meclise gidene kadar ara boşluktan istifade etmek isteyenlere tedbir alınacak.

Gayrimenkul sektöründen rant vergisi yorumu!

Sektör temsilcileri gayrimenkul için gündeme gelen ‘Yüzde 40 rant vergisi’ uygulamasına müteaahitler yeşil ışık yaktı. Uygulamanın inşaat sektörüyle ilgili olumsuz algıyı ortadan kaldıracağını belirtti..

Beşiktaş Belediyesi'nden emlak vergisi açıklaması!

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 2018 yılı için ilçedeki emlak vergisi oranına yönelik çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Gayrimenkulde rant vergisi arsa fiyatlarını artırır!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, hükümetin eylem planında yer alan ve bu yaz hayata geçirilmesi öngörülen gayrimenkul sertifikası ve rant vergisi konularında görüşlerini Dünya Gazetesi'ne açıkladı.

Rant vergisi gayrimenkul sektörünü etkileyecek mi?

Hükümetin reform eylem planını açıklandı. Buna göre kamuoyunda rant vergisi olarak anılan ve imar değişikliği ile ortaya çıkacak değer artışından kamunun pay almasını öngören düzenleme Mart ayında çıkıyor.

Avcılar Belediyesi'nden emlak vergisi açıklaması!

Emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri Kasım ayı itibariyle başladı, Avcılar Belediyesi son ödeme tarihi 30 Kasım olarak belirlenen emlak vergisi ile ilgili bir açıklama yaptı, işte o açıklama...

KONUTDER'den Babacan'a rant vergisi mektubu!

Başbakan Ahmet Davutoğlu rant vergisi 'yok' açıklaması yapsa da söz konusu ödeme yüküyle ilgili olarak KONUTDER Ali Babacan'da indirim içerikli bir mektup verecek. İşte ayrıntılar...

Rant vergisi yüzyılın reformu mu?

Geçtiğimiz hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan "Kamuda Şeffaflık Paketi" kapsamında yer alan imar vergisi düzenlemesi inşaat sektöründe büyük yankı uyandırdı. Rant vergisi yüzyılın reformu oldu.

Ali Ağaoğlu'ndan rant vergisi değerlendirmesi!

İnşaat sektörünün bir numaralı gündem maddesi rant vergisi uygulamasını eleştiren Ağaoğlu, "AK Parti'yi sandıkta yenemeyenler, ekonomiyi bozarak kurtulmak istiyor. Ekonomiyi durdurma çarkına su taşınıyor" dedi

Rant vergisi yüzyılın reformu!

Rant vergisi yüzyılın reformu. Geçtiğimiz hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan “ Kamuda Şeffaflık Paketi ” kapsamında yer alan imar vergisi düzenlemesine gayrimenkul sektöründen destek geldi

Recai Berber'den rant vergisi açıklaması!

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, imar planı değişikliklerinde yüzde 40’tan yüzde 100’e kadar değişecek oranlarda alınacak rant vergisi konusunda ilginç bir öneri getirdi.

Özen Kuzu rant vergisi hakkında açıklama yaptı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 14 Ocak 2015 günü yapılan rant vergisi açıklaması, inşaat sektöründe büyük yankı uyandırdı. İşte, Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, konuyla ilgili yaptığı açıklama..

Davutoğlu: Bu rant vergisi değil

Başbakan Ahmet Davutoğlu, imarla ilgili geçtiğimiz günlerde yapacaklarını açıkladığı düzenlemeye ilişkin "Rant vergisi gibi bir şey değil bu" dedi. İşte Davutoğlu'nun konuya ilişkin yaptığı açıklama...

Rant vergisi nasıl uygulanacak?

Gayrimenkullerde değer artışına yol açacak bazı kamu yatırımlarına, bu yatırımdan yararlananların katkıda bulunmasını sağlayacak sistem olan rant vergisi geliştirilmeye devam ediyor. Peki, rant vergisi nasıl uygulanacak?

Rant vergisi zam getirmeyecek!

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Kamuda Şeffaflık Paketi kapsamında, belediyelerin imar planı değişikliklerinde pay alacağını açıkladı. Rant vergisi olarak adlandırılan yeni vergilendirmede, değer artışı belediye meclisi bütçe komisyonunca belirlenecek.

rant vergisi açıklama Haberi

rant vergisi açıklama

GEÇTİĞİMİZ hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan "Kamuda Şeffaflık Paketi" kapsamında yer alan imar vergisi düzenlemesi inşaat sektöründe büyük yankı uyandırdı. Kamunun imar planı değişikliklerinde pay almasının önünü açan tasarıya sektör temsilcilerinden destek geldi. 

Kanun tasarısının gayrimenkul ve inşaat sektörü açısından "yüzyılın reformu" olduğunu kaydeden Onursal AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, şunları söyledi "Sayın başbakanımız ve bakanlarımızın uzun süredir üzerinde çalıştıkları imar rantının vergilendirilmesiyle ilgili kanun tasarısı gayrimenkul ve inşaat sektörünü oldukça olumlu etkileyecek. 


Bundan önce yapılan imar planı değişikliklerinde, sadece kamu ortaklık payı ve düzenleme ortaklık payı adı altında arsaların imar mevzuatı kanununda belirlenmiş zorunlu terk edilmesi gereken alanların dışında elde edilen rantın kamuya herhangi bir getirişi yoktu. 


Yani, arsadaki değer artışı devlete herhangi katkı sağlamıyordu. Bu kanunla birlikte bu...