12 / 05 / 2024

rant vergisi toplantı

rant vergisi toplantı

Rant vergisi, konutlardaki yüzde 18’lik KDV oranı ve imar mevzuatları ile sıkıntıya giren müteahhitler sorunlarını Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başı çektiği devletin zirvesine anlatmak için Ankara’nın yolunu tutuyorlar.

Erhan Usta'dan flaş öneri: Rant vergisi mutlaka çıkarılmalı!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Meclis'te yaptığı açıklamasında önemli bir öneriyi gündeme getirdi. İşte Erhan Usta'nın o açıklaması...

Kanal İstanbul'da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir'den 6-7 milyar dolar rant vergisinin alınmasının öngörüldüğü gündeme geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bodrum Belediyesi Emlak Vergisi için toplantı düzenledi!

Bodrum Belediyesi, belediyenin toplantı salonunda ‘Emlak Vergisi Bilgilendirme Sunumu’ gerçekleştirdi.  

Değerli Konut Vergisi: Bilinenler, Merak Edilenler toplantısı 28 Ocak'ta!

​PwC Türkiye ve GSG Hukuk iş birliğiyle 28 Ocak Perşembe günü 13.30-17.00 saatleri arasında "Değerli Konut Vergisi: Bilinenler, Merak Edilenler" konulu webcast yayını gerçekleştirilecek.

Yaşar Neslihanoğlu'ndan emlak vergisi açıklaması!

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin olağanüstü toplantısında konuştu. Neslihanoğlu, "Tüm belediyelerin bu ay yüzde 50 kesintisi var. Bu ay emlak vergisi ayı. Şu ana kadar kaç kişi gelip emlak vergisi yatırdı? Hiç kimse. İnsanlar zor durumda" diye konuştu..

Kemal Kılıçdaroğlu: En büyük rantı inşaat sektörü sağladı!

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "En büyük rantı sağlayan inşaat sektörüydü. İstanbul'a 76 gökdelen diktiler..." dedi...

İmarda yeni rant vergisi tartışması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İmar Yasası’nda değişiklik öngören yasa taslağı tartışma yarattı. AK Parti Kocaeli Milletvekili ve İmar Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, "Kamunun aldığı harç çok azdı şimdi gerçek değer artışını alacak" dedi...

10 soruda imarda yeni rant vergisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı taslakta yer alan rant vergisi tekrar gündeme geldi. Peki, arsada meydana gelen değer artışı için vergi ne kadar, nasıl ne zaman ödenecek? İşte 10 soruda imarda yeni rant vergisi...

İmar Kanunu'nda kritik değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı ‘şehirlerde rant vergisi’ planı tekrar gündeme geldi. Taslağa göre, imar planında yapılan değişikliklerde arsada değer artışı olursa fark devlete ödenecek.

Kentsel dönüşümde amaç rant olmamalı!

'Nasıl bir kentsel dönüşüm' başlıklı forum hakkında basın toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, kentsel dönüşümde amacın sadece rant olmaması gerektiğini belirtti.

Serbest bölgelerde uygulanan emlak vergisi muafiyet sorunu TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, serbest bölgelerde uygulanan emlak vergisi muafiyet sorunu hakkında meclis toplantısında soru sordu..

Parsel bazlı imar tadilatına son verilecek!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, uzun süredir gündemde olan rant vergisi ile ilgili yeni bir değerlendirmede bulundu.

Rant vergisi oranları 2017!

Kentle ilgili, kentte yaşamaktan kaynaklanan veya şehir ekonomisinin oluşturduğu rantların tamamını kapsayan vergi rant vergisi oluyor. Rant vergisi Belediyeler Yasa Taslağında yer alıyor..

rant vergisi toplantı Haberi

rant vergisi toplantı


Son dönemde gündeme gelen rant vergisi, konutlardaki yüzde 18’lik KDV oranı ve imar mevzuatları ile sıkıntıya giren müteahhitler sorunlarını Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başı çektiği devletin zirvesine anlatmak için Ankara’nın yolunu tutuyorlar. 27 Ocak Salı günü Türkiye Müteahhitler Birliği’nin organizasyonuyla Ankara’daki Marriott Hotel’de Türkiye’nin önde gelen inşaatçı grupları devletin zirvesinin karşısına çıkacaklar.


Zirvede hükümet yetkililerine Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) tarafından ortak hazırlanan raporun da sunulacağı öğrenildi. Toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Nihat Zeybekci, Faruk Çelik, İdris Güllüce, Cevdet Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu bakanlar da hazır bulunacak. GYODER Başkanı Aziz Torun zirvede sektörün sorunlarının masaya yatırılacağını...