02 / 05 / 2024

rayiç bedele itiraz edilir mi

rayiç bedele itiraz edilir mi

Bir mülkün bugünkü piyasa koşullarındaki alım satım bedeli olan rayiç bedelin belirlenmesinde semt, ilçe mahalle, manzara, sokak gibi unsurlar göz önüne alınıyor. Peki, rayiç bedele itiraz edilebilir mi?

Mağdur ev sahiplerinden adalet çağrısı: Ekmeğe yüzde 120, peynire yüzde 180 zam varken, kiraya yüzde 25 artış olmaz!

Kira bedelinin düşük kaldığını belirten ev sahipleri ve fahiş zamlarla karşılaştıklarını söyleyen kiracılar, sık sık anlaşmazlık yaşıyor. Mağdur ev sahipleri, 2-3 bin TL olan kiraların acil olarak rayiç bedele yükseltilmesini istiyor.

Sultangazi'de 40 yıllık tapu sorunu yüksek rayiç bedele takıldı!

Sultangazi'de 40 yıldır tapularını almak için bekleyen gecekondu sahipleri, belediye tarafından belirlenen rayiç bedelin yüksekliği sebebiyle mağdur durumda.

Emlak vergisi itiraz süresi yarın bitiyor!

EMLAK vergisine itiraz süresi yarın sona eriyor. Dava açılmazsa belirlenen rayiç değerler kesinlik kazanacak.

Sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi?

Sit alanı ilan edilen ve kesin inşaat yasağı getirilen taşınmazların Hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor. Peki, sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi? Bu bedele nasıl itiraz edilir?

Emlak değeri ile bankadaki rayiç bedel arasındaki fiyat farkı kalkacak!

Hükümet, gayrimenkullerin gerçek değerinden gösterilmesi, emlak vergisinde kaybın son bulması ve tapuda rayiç bedele son verilmesi konusunda önemli bir adım daha atıyor.

Konut kredisi fek ücreti itiraz dilekçesi!

Konut kredisi kullanım konulan ipoteğin kaldırılması için gerekli olan fek yazısını kimi bankalar bir bedel karşılığında veriyor. Ancak bu bedele bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. İşte konut kredisi fek ücreti itiraz dilekçesi..

Hükümetten imar operasyonu!

Ocak ayında Meclis'e getirilecek imar paketinde, her türlü gayrimenkulün gerçek değerinden gösterilmesi, tapuda düşük rayiç bedele son verilmesi gibi köklü adımlar atılıyor. İşte paketin detayları...

Düzenleme ortaklık payına itiraz edilir mi?

Düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan yerlerde zorunlu hallerde malikin muvafakatı ile tesbit edilen karşılığı bedele düzenleme ortaklık payı deniyor. Peki, düzenleme ortaklık payına itiraz edilir mi?

Rayiç bedele itiraz edilebilir mi?

Bir mülkün bugünkü piyasa koşullarındaki alım satım bedeli olan rayiç bedelin belirlenmesinde semt, ilçe mahalle, manzara, sokak gibi unsurlar göz önüne alınıyor. Peki, rayiç bedele itiraz edilebilir mi?

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2014!

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi nasıl yazılır? Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi kime verilir? Kentsel dönüşüm risk raporuna itiraz dilekçesi örneği var mıdır? İşte Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2014!

Ödeme emrine itiraz edilir mi?

Vergi borcunu vadesinde ödemeyen kimselere 7 gün içinde borçlarını ödemeleri veya mal beyanında bulunmaları lüzumu bir ödeme emri gönderiliyor. Peki, ödeme emrine itiraz edilir mi?

Haydarpaşa planına itiraz!

Haydarpaşa Garı için hazırlanan ve yeşil alanın otobüs peronuna dönüştürüldüğü 1/5000 Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'na Kadıköy Belediyesi aktif yeşil alanlar azaltılırken yeni otopark alanlarıyla araç yoğunluğu artırıldığı gerekçesiyle itiraz etti.

Bina çürük raporuna nasıl itiraz edilir?

İçinde yaşamınızı sürdürdüğünüz bir bina için çürük raporu alındığını ve yıkılmasının istendiğini farz edelim. Bu duruma itiraz etme hakkınız saklı. Peki, bina çürük raporuna nasıl itiraz edilir?

rayiç bedele itiraz edilir mi Haberi

rayiç bedele itiraz edilir mi

Rayiç bedele itiraz edilebilir mi?

Rayiç, kelime anlamı olarak bir malın satış değeri anlamına geliyor.  Rayiç bedel ise 6292 sayılı kanuna göre: "Bu Kanun hükümlerine göre satılacak taşınmazların 8/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu veya 29/6/2001 tarihli ve 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun hükümlerine göre tespit ve takdir edilen bedeldir.” olarak tanımlanıyor.


Kısaca bir mülkün bugünkü piyasa koşullarındaki alım satım bedeli olan rayiç bedelin belirlenmesinde arz – talep dengeleri, semt, ilçe mahalle, manzara, ulaşım, sokak gibi unsurlar göz önüne alınıyor. 


Ayrıca semtteki konutun rayiç bedeli hesaplanırken, konutun bulunduğu konum en önemli hususlar arasında yer alıyor. 


Konutun şehir merkezinde veya merkez dışında bulunması rayiç bedeli belirleyen en önemli faktör olarak karşımıza...