19 / 05 / 2024

raylı sistemlerin ev fiyatlarına olan etkisi

raylı sistemlerin ev fiyatlarına olan etkisi

Akşam Gazetesi yazarı Funda Özkan bugünkü yazısında İstanbul 'a yapılan raylı sistemlerin Anadolu ve Avrupa Yakası 'nda ev fiyatlarını nasıl etkilediğinden ve kira artışlarından bahsetti...

Ukrayna’da 10 milyar dolarlık Büyük İnşa Projesi başladı!

Ukrayna’da 10 milyar dolarlık Büyük İnşa Projesi başladı. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Büyük İnşa projesi kapsamında 5 yıl içerisinde toplam 24 bin kilometre yol inşaatı aynı zamanda köprü ve raylı sistemlerin yapılacağını belirtti.

İstanbul'da hangi metro hattı ne zaman açılacak?

İBB yönetimi, geçmiş yıllarda beklenen düzeye ulaştırılamayan raylı sistemleri hızla geliştirmek için düğmeye bastı. İstanbul'da raylı sistemlerin uzunluğu 425 kilometreye ulaşacak. Peki hangi metro hattı ne zaman açılacak? İşte İstanbul'un açılacak metro hatları...

Raylı sistemlerin toplu ulaşımdaki payı yüzde 40'ı geçecek!

Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) Marmaray Bölge Müdürü Doç. Dr. Nurdan Apaydın, "2023'te raylı sistemlerin toplu ulaşımdaki payı yüzde 40'ı geçecek" dedi.

Binali Yıldırım: 518 kilometre raylı sistem yapacağız!

AK Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Yıldırım "Toplu taşımada raylı sistemi artıracağız. Raylı sistemlerin payını yüzde 48'e çıkaracağız. 518 kilometre toplam raylı taşıma sistemi olacak" dedi...

Silivri’ye raylı sistem müjdesi!

Cumhur İttifakı’nın MHP’li Silivri Belediye Başkan adayı Volkan Yılmaz yaptığı açıklamada önümüzdeki dönemde İstanbul merkezi ile Silivri Gümüşyaka arasında raylı sistemlerin devreye gireceğini müjdeledi.

Orge, AVM projelerinde yer almak için harekete geçti!

Son yıllarda İstanbul'da metro hatlarının elektrik işini almasıyla dikkat çeken Orge, yurtdışında raylı sistemlerin yanı sıra büyük konut, AVM projelerinde yer almak için harekete geçti....

Mustafa Tuna: Ankara’da raylı sistemler yaygınlaştırılmalı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, bölgede hayata geçirelecek yatırımlar ve projelerle ilgili konuştu. Tuna, Ankara’da raylı sistemlerin yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

İzmir'in çeperlerini İZBAN parlatıyor!

İzmir, son yıllarda aldığı yoğun göçle gayrimenkulde ciddi bir hareketlenmeye sahne oluyor. Metro ve tramvay gibi raylı sistemlerin geçtiği bölgelerde gayrimenkuller değer kazanıyor. En yüksek değerlenme ise İZBAN hattındaki duraklarda görülüyor.

Konya'da raylı sistemin geleceği parlak!

Tüm Raylı Sistem İşletmecileri Derneği (TÜRSİD) İşletme Komisyonu’nun 9. toplantısı Konya’nın ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda şehir içi raylı sistemlerde kazalar ve raylı sistemle ilgili yönetmelikler ele alındı.

Antalya'da hafif raylı sisteme 900 milyon liralık yatırım yapıldı!

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı ve 51 ülkenin katılım sözleşmesi imzaladığı EXPO 2016 Antalya kapsamında sadece hafif raylı sistem için yaklaşık 900 milyon liralık yatırım yapıldı

Üsküdar-Sancaktepe metrosu ev fiyatlarını iki kat artırdı!

İstanbul'da ulaşımı kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla hayata geçirilen raylı sistemler konut fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Üsküdar-Sancaktepe metrosu, henüz hizmete girmeden Sancaktepe bölgesinde ev fiyatlarını iki kat artırdı.

İstanbul 2019'da modern metro sistemine kavuşacak!

İstanbul, 2019’da dünyanın pek çok gelişmiş şehrinden daha uzun ve modern metro sistemine kavuşacak. Raylı sistemlerin 2019’da 441 kilometreye ulaşması öngörülüyor.

İstanbul'da raylı sistem hattı 2019'da 441 kilometreye ulaşacak!

İstanbul, 2019 yılında dünyanın pek çok gelişmiş şehrinden daha uzun ve modern bir metro sistemine kavuşacak. Raylı sistemlerin 2019'da 441 kilometreye ulaşması öngörülürken, sonraki yıllarda 981 kilometrelik raylı sistem hedefleniyor.

raylı sistemlerin ev fiyatlarına olan etkisi Haberi

raylı sistemlerin ev fiyatlarına olan etkisi


Avrupa'daki kentlerde her metroya bindiğimde kıskanırdım. Dünyanın en eski ikinci metrosu olan Tünel-Karaköy'den sonra nasıl yaya kaldık diye. Neyse ki İstanbul'un altı artık örümcek ağlarla örülüyor. 


İstanbul Havalimanı CİP'te gördüğüm TOKİ Haber dergisini karıştırıyorum. İlginç bir haber: Geçen yıl açılan Kartal-Kadıköy metrosu ile Kadıköy, Kozyatağı, Göztepe ve Kartal'daki dairelerin fiyatları 30 ila 100 bin lira arasında yükselmiş. Kira fiyatları da 200 ila 400 lira arasında artırmış. Anadolu yakasının ikinci metro hattı olan ve 2015'te açılacak Üsküdar-Sancaktepe hattı üzerindeki konutların fiyatları da şimdiden yükselmeye başlamış. Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy ve Sancaktepe'de konut fiyatları ortalama yüzde 25 değerlenmiş. 


Avrupa yakasında da açılan Otogar-Başakşehir metrosu ile en yüksek konut fiyat artışı Küçükçekmece'de olmuş. Yüzde 38 değer artışı yaşanan Küçükçekmece'yi, yüzde 19'luk artışla Bağcılar takip...