07 / 05 / 2024

Örümcek ağları ev fiyatını yükseltti!

Örümcek ağları ev fiyatını yükseltti!

Akşam Gazetesi yazarı Funda Özkan bugünkü yazısında İstanbul 'a yapılan raylı sistemlerin Anadolu ve Avrupa Yakası 'nda ev fiyatlarını nasıl etkilediğinden ve kira artışlarından bahsetti...




Avrupa'daki kentlerde her metroya bindiğimde kıskanırdım. Dünyanın en eski ikinci metrosu olan Tünel-Karaköy'den sonra nasıl yaya kaldık diye. Neyse ki İstanbul'un altı artık örümcek ağlarla örülüyor. 


İstanbul Havalimanı CİP'te gördüğüm  TOKİ  Haber dergisini karıştırıyorum. İlginç bir haber: Geçen yıl açılan Kartal-Kadıköy metrosu ile Kadıköy, Kozyatağı, Göztepe ve Kartal'daki dairelerin fiyatları 30 ila 100 bin lira arasında yükselmiş. Kira fiyatları da 200 ila 400 lira arasında artırmış. Anadolu yakasının ikinci metro hattı olan ve 2015'te açılacak Üsküdar-Sancaktepe hattı üzerindeki konutların fiyatları da şimdiden yükselmeye başlamış. Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy ve Sancaktepe'de konut fiyatları ortalama yüzde 25 değerlenmiş. 


Avrupa yakasında da açılan Otogar-Başakşehir metrosu ile en yüksek konut fiyat artışı Küçükçekmece'de olmuş. Yüzde 38 değer artışı yaşanan Küçükçekmece'yi, yüzde 19'luk artışla Bağcılar takip etmiş. 



Akşam


Geri Dön