06 / 05 / 2024

Real Estate araştırmaları

Real Estate araştırmaları

Real Estate 2020:Building the future raporuna göre, gelişmekte olan pazarlar başta olmak üzere hızlı şehirleşme ve demografik değişimle birlikte 2020 yılına kadar gayrimenkul sektörü dünya genelinde önemli bir büyümeye sahne olacak.

Deprem araştırmaları yapan, Kandilli Rasathanesi de riskli!

Deprem araştırmaları yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesin bulunan  binalar için “riskli yapı” kararı alındığı açıklandı. Buna göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, rasathane binalarının dönüşümü için yeni imar planı hazırladığını duyurdu.

Sino Real Estate Gayrimenkul Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sino Real Estate Gayrimenkul Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Fikri Sinan ve T.Stephane Charles Rıvaux ortaklığında kuruldu.

Kripto paralar için araştırmalar hızlandı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, kripto para borsalarına yönelik araştırmaların hızlanacağını söyledi. 

AFAD, ev alırken yapı güvenliğinin araştırılmasını önerdi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), vatandaşlara, konut alma ve kiralama sürecinde yapı güvenliğini araştırmalarını tavsiye etti.

İnşaat mühendisleri deprem araştırması için İzmir'e gitti!

Deprem ve etkileriyle ilgili araştırmalar yapan Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü, İzmir'de yaşanan deprem alanında incelemelerde bulundu.

GYODER gayrimenkul araştırmacılarını ödüllendiriyor!

Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu GYODER, İAV (İktisadi Araştırmalar Vakfı) iş birliği ile GYODER Lisansüstü Tez Ödülleri' yarışmasını hayata geçiriyor. Yarışmaya  yüksek lisans ve doktora mezunları katılabilecek. Katılımcılar 30 Eylül 2021'e kadar başvurabilecek.

Antalya İpekçilik Mektebi, Kent Araştırmaları Merkezi oluyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin hafızasına sahip çıkıyor. Karaalioğlu Parkı'nda yıllarca Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı olarak kullanılan "İpekçilik Mektebi", Kent Araştırmaları Merkezi olarak yeniden tasarlanıyor.

Focus Real Estate İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Focus Real Estate İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Türelcan Cebeci tarafından kuruldu.

Toros Cumhur, ERA Real Estate Türkiye'nin marka direktörü oldu!

Gayrimenkul sektörünün etkili isimlerinden Toros Cumhur, ERA Real Estate Türkiye'nin marka direktörü oldu...

Real Estate Stars 2019'un kazananları belli oldu!

Real Estate Stars -Türkiye’nin Gayrimenkul Liderleri Ödül Töreni düzenlendi. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen törende başarı kazanan şirketler ödüllendirildi.

Folkart'a Real Estate Stars 2019'dan 2 ödül! 

Folkart, Real Estate Stars 2019-Türkiye’nin Gayrimenkul Liderleri Ödülleri’nde iki ayrı kategoride kazandığı ödül ile ‘Türkiye’nin En Fazla Konut Üreten Şirketleri’ ve ‘Türkiye’nin Adet Bazında En Çok Konut Satışı Yapan Şirketleri’ arasında yer aldı...

BİRTEP, Real Estate Stars Ödülleri'nin ana sponsoru oldu!

Türkiye’nin alıcısı hazır ticaret platformu BİRTEP, “Gayrimenkulün Yıldızları Real Estate Stars Ödülleri”nin ana sponsoru olduğunu açıkladı.

TERRA Real Estate Türkiye'nin en iyi emlak firması seçildi!

TERRA Real Estate European Property Awards/Avrupa Gayrimenkul Ödülleri tarafından "Best Real Estate Agency Single Office Turkey 2019-2020" kategorisinde Türkiye'nin en iyi emlak firması seçildi.

Real Estate araştırmaları Haberi

Real Estate araştırmaları

PwC'nin yeni araştırması Gayrimenkul 2020: Geleceği İnşa Etmek (Real Estate 2020:Building the future) raporuna göre, gelişmekte olan pazarlar başta olmak üzere hızlı şehirleşme ve demografik değişimle birlikte 2020 yılına kadar gayrimenkul sektörü dünya genelinde önemli bir büyümeye sahne olacak. Sektördeki fırsatlar arttıkça sektöre yapılan yatırımlar da artış gösterecek.


Rapora göre, 2012 yılında 29 trilyon dolar olan  yatırım yapılabilir gayrimenkul varlıklarının değerinin   yüzde 55’lik bir artışla 2020 yılına kadar 45,3 trilyon dolara ulaşması ve bu yükseliş trendinin 2030 yılına kadar devam etmesi bekleniyor. Büyümenin ağırlıklı olarak görüleceği gelişmekte olan piyasalardaki ekonomik gelişme daha nitelikli bir kiralama sisteminin oluşmasını sağlayarak mülkiyet haklarının daha şeffaf hale gelmesine imkan sağlayacağı düşünülüyor. Gelişmekte olan ülkelerdeki ekonomik büyüme trendi, ticari gayrimenkul ve altyapı yatırımlarında da...