29 / 04 / 2024

Reel faiz düştüğünde neler oluyor

Reel faiz düştüğünde neler oluyor

Reel faiz düştüğünde, konut ve araziye yönelimler artıyor mu? Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım anlattı...

Raporlar fiyatlar düştü diyor ama vatandaş hala otomobil alamıyor

Otomobil piyasasında yaşanan durgunluk fiyatlara da düşüş olarak yansıdı. BETAM’ın raporuna göre satılık otomobil reel fiyatı geçen yılın ocak ayına göre yüzde 8.5 düştü. Araçların ilanda kalma süresi de uzadı ama vatandaş bu fiyatlardan da otomobil alamıyor.

İnşaat işçisi karaborsaya düştü, konut sektörü küçüldü!

İnşaat sektöründe maliyet artışlarının yanı sıra işçi alımlarında da düşlerin olduğunu belirten Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, 'inşaat işçisi karaborsaya düştü' dedi. 

Altında Fed rüzgarı! Altın fiyatları bugün yükseldi mi, düştü mü? 1 Şubat 2024 altın fiyatları

Dün açıklanan Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı sonrası gözler altın fiyatlarına çevrildi. Fed faiz kararı öncesi altın düşerken bugün altın fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 1 Şubat 2024 altın fiyatları.

Fatih'te Tapu Müdürlüğünde 136 ünlü ismin tapu kayıtları paylaşılmıştı: Tapu kaydı davasında son dakika gelişmesi!

İstanbul'da bulunan tapu müdürlüğünde 2 personelin, 136 ünlü ismin taşınmaz ve nüfus bilgilerini araştırdığı ve kimliği belirsiz kişilerle paylaştığı belirlendi. O davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...

Avrupakent GYO borsada tavan bozdu! İlk işlem gününde yüzde 8 düştü!

Avrupakent GYO 13-14-15 Aralık'ta gerçekleştirilen talep toplama sürecini tamamladı. Şirket, Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "AVPGY" koduyla işlem görmeye başladı. Ancak Avrupakent GYO’nun fiyatı ilk işlem gününde yüzde 8 düştü.

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

10 Aralık Pazar dolar/TL ne kadar oldu? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 

Cuma günü dolar/TL kuru 29 TL ile rekor kırdı. Milyonlarca yatırımcı hafta sonunu ikinci gününde de dolar kurunu yakından takip ediyor. Peki 10 Aralık Pazar dolar ne kadar oldu? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 

Bizim Toptan’da 20 kg bulaşık deterjanı 233 TL’ye, 2 kg Çaykur çay 274 TL’ye, 12’li kâğıt havlu 90 TL’ye düştü!

Toptan ve ucuz ürünleriyle tanınan Bizim Toptan, yine birçok üründe indirime gitti. Bu doğrultuda, 20 kg bulaşık deterjanı 233 TL’ye, 2 kg Çaykur çay 274 TL’ye, 12’li kâğıt havlu 90 TL’ye düştü. İşte 22 Kasım 2023 fiyat listesi...

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün açıklanacak. Peki Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru.

İpotekli konut satışları da yabancıya konut satışları da düştü! Konut sektöründe son dakika!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Eylül 2023'e ilişkin konut satış rakamlarını değerlendirdi. Yazıcı, hem ipotekli konut satışlarının hem de yabancıya satışların düştüğünü belirtti. İşte ı rakamlar...

Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatları yüzde 28 düştü! 

Almanya'da konut inşaat ruhsatları, ocak-ağustos ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi. Yükselen faiz oranları nedeniyle konut inşaat ruhsatlarının azaldığı belirtildi. Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatların yüzde 28 düştü. 

ŞOK’ta pazar indirimi! 12 parça çay takımı 90 TL’ye, siyah zeytin 29,75 TL’ye, Pril bulaşık deterjanı 48,75 TL’ye düştü!

​​​​​​​ŞOK Market, pazar gününe özel birçok üründe indirime gitti. Buna göre, 12 parça çay takımı 89,95 TL’ye, siyah zeytin 29,75 TL’ye, Pril bulaşık deterjanı 48,75 TL’ye düştü. İşte 8 Ekim 2023 Pazar ŞOK fiyat listesi...

Reel faiz düştüğünde neler oluyor Haberi

Reel faiz düştüğünde neler oluyor

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü köşesinde Merkez Bankası'nın faiz uygulamalarını ve sektörlere etkisini kaleme aldı. 

İşte Abdurrahman Yıldırım'ın o yazısı...

Kabine revizyonu dışında ekonomide yol haritası iyice netleşti. Aldığımız izlenim 6 Kasım öncesi bol ve ucuz paraya dayalı yüksek büyümeyi hedefleyen ekonomi politikalarına dönüş yapılıyor.

Merkez Bankası'nın faizi 4.75 puan artırmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 Kasım’da “Gerektiğinde acı ilacı içeceğiz” demişti. Enflasyonun ve ona bağlı olarak faizlerin düşüşünü göremeden acı ilaç içmeyi 4.5 ayda kestik. Eğer sabredebilseydik, belki sonbahardan itibaren enflasyonla birlikte faizlerdeki düşüşü görmek mümkün olabilecekti.

-Acı ilacın neden erken sonlandırıldığının yanıtını bize zaman verecek. Bazı sektör ve şirketlerin zor durumu, siyasal durum ve jeopolitik riskler acı ilacın erken terk edilmesine yol açmış olabilir.

-Acı ilacı bıraktık da tatlı şerbeti içmeye...