24 / 05 / 2024

reel konut fiyatları yükseldi

reel konut fiyatları yükseldi

Türkiye genelinde konut fiyatları endeksi Mayıs sonu itibarıyla yıllık yüzde 19.08 artarken, en yüksek yıllık değişimin gerçekleştiği il olan İstanbul’daki artış ise yüzde 29.08’i buldu.

Ünlü Ekonomistten konut fiyatları açıklaması: Çok ciddi bir reel düşüş var!

Merkez Bankası merakla beklenen Şubat 2024 konut fiyat endeksini yayımladı. Ekonomist Barış Soydan KFE ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda İstanbul'da konut fiyatlarının artış oranı yüzde 45.6'ya gerilediğini belirterek, "Yıllık enflasyon İTO'ya göre yüzde 78 olduğuna göre çok ciddi bir reel düşüş

Konut fiyatlarıyla birlikte otomobilde de reel düşüş hızlandı!

Otomobil reel fiyatında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 16,6 bir önceki aya göre ise yüzde 5’lik bir düşüş göze çarparken, Ekonomist Barış Soydan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut fiyatlarıyla birlikte otomobilde de reel düşüş hızlandığını belirtti.

Raporlar ‘Konut fiyatları düşüyor’ diyor, Peki vatandaş ne hissediyor!

BETAM tarafından açıklanan rapora göre son 8 aydır konut fiyatları reel olarak düşüyor. Peki raporlardaki bu düşüş piyasaya nasıl yansıyor? Vatandaş ne hissediyor? İşte vatandaşın cevabı…

İstanbul'da konut fiyatları geriliyor mu? Ev alacaklar dikkat!

Son yıllarda hızla yükselen satılık ve kiralık konut fiyatları rekor üstüne rekor kırdı. Ev alacaklar fiyatların düşmesini bekliyor. Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, X sosyal medya hesabından "Reel konut fiyat artışında İstanbul hızla geriliyor" dedi.

Konut fiyatları düşecek mi? Ev sahibi olmak isteyenler bu yılın ikinci yarısına dikkat!

Konut fiyatlarında reel artış hızının gerilemeye devam ettiği geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Ekonomist Hatice Kolçak, resmi X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi ve beklentisini paylaştı. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Konut fiyatlarında artış hızı geriliyor mu? Vatandaşlar 'Öyle değil' dedi!

Konut fiyatlarında reel artış hızı geriliyor. Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, rakamları X sosyal medya hesabından paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Türkiye genelinde reel konut satış fiyatları tam 5 aydır düşüyor! İşte konut piyasasında son durum!

"sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü" raporunun aralık ayı sonuçlarına göre Türkiye genelindeki reel konut satış fiyatlarının 5 aydır düştüğü kaydedildi.

Konut fiyatlarında reel artış hızı düşüyor! Gerçekten öyle mi? Vatandaşlar ne diyor?

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, X sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamasında konut fiyatlarında reel artış hızı gerilemeye devam ettiğini belirtti. İşte Erdoğdu'nun o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Satılık konut fiyatları 1 yılda yüzde 191,4 yükseldi! O iller İstanbul'u bile geride bıraktı!

BETAM verilerine göre, satılık konut fiyatları Ekim ayında, 2021'in aynı dönemine göre yüzde 191,4 arttı. Küresel konut fiyatlarında gerileme yaşanırken, Türkiye'deki konutların reel fiyatlarındaki yükseliş ön plana çıktı. İşte ayrıntılar...

Türkiye konut fiyatlarında dünya lideri!

Reel bir yatırım şeklinde konutlar 11.5 senede yüzde 393’lük toplam getiriyi buldu. Hatta son bir senede Türkiye konut fiyatlarında dünya birincisi haline geldi. 

Dünya Ekonomik Forumu: Konut fiyatları reel ekonomiden uzaklaşıyor!

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Küresel Riskler Raporu yayınlandı. Rapora göre konut fiyatları reel ekonomiden uzaklaşıyor.

Konut fiyatları bir yılda yüzde 12 arttı!

Merkez Bankası’nın açıkladığı Konut Fiyat Endeksi raporuna göre Ocak ayında konut fiyatları bir önceki seneye oranla nominal olarak yüzde 12 arttı. Enflasyonun yüzde 0.22 üstünde kalan endeks reel olarak da artmış oldu.

Konut fiyatlarının en fazla düştüğü ülke Türkiye oldu!

IMF verilerine göre, dünyada reel konut fiyatlarının yıllık bazda en fazla düştüğü ülke yüzde 14.44’lük oranla Türkiye oldu. 

reel konut fiyatları yükseldi Haberi

reel konut fiyatları yükseldi


Türkiye genelinde konut fiyatları endeksi Mayıs sonu itibarıyla yıllık yüzde 19.08 artarken, en yüksek yıllık değişimin gerçekleştiği il olan İstanbul’daki artış ise yüzde 29.08’i buldu.


Merkez Bankası verilerine göre genel konut fiyatları aylık bazda yüzde 1.79 artarken, bir önceki yılın aynı döneme göre "reel" artış ise yüzde 10.17 olarak gerçekleşti.


Böylece, metrekare başına konut değeri olarak hesaplanan birim fiyatlar 2014 yılı Mayıs ayında metrekare başına 1,383 lirayken, bu yıl 1,625 liraya yükseldi.


Türkiye genelinde, son iki yılda yapımı gerçekleşen konutların değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan yeni konut fiyatları da Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1.69 artarken, yıllık artış yüzde 17.56 ve reel artış da yüzde 8.76 olarak...