05 / 05 / 2024

reeskont işlemleri nedir

reeskont işlemleri nedir

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemleri için uygulanacak iskonto faiz oranını yüzde 9 olarak tespit etti.

Tapu intikal işlemleri nelerdir?

Tapu intikal işlemleri, miras hukukunda önem arz eden terimlerden biridir. Dolayısıyla bazı hukuki süreçlerde pek çok kişinin araştırdığı ve öğrenmek istediği kavramlardan biridir. Peki tapu intikal işlemleri nedir, nasıl yapılır ve kimler bu işleme dahil olur? İşte tüm ayrıntılar...

Tapu işlemleri için neler gerekli? Tapu işlemleri nasıl yapılır?

Tapu nedir, tapu işlemleri için neler gereklidir? soruları yanıtlarını arıyor. İşte merak edilen detaylar!

TCMB reeskont ve avans işlemleri için faiz oranı tespiti yaptı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemleri için uygulanacak iskonto faiz oranını yüzde 9 olarak tespit etti.

Kuştur Tatil Köyü kiralanmasıyla ilgili devir işlemleri yapıldı!

Kuştur Kuşadası Turizm Endüstri A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kuştur Tatil Köyü kiralanması ile ilgili devir işlemleri yapıldı.

Kooperatiflerde tapu işlemleri nasıl yapılır?

Kooperatif tapu işlemleri yapının bitmesinden sonra üyelerin başvuruda bulunması ile gerçekleşiyor. Kooperatif alımında kat mülkiyetine geçmek için başvuru yapılarak tapu sahibi olmak mümkün olıyor. Peki, kooperatiflerde tapu işlemleri nasıl yapılır?

Vergi yapılandırma başvurusunda bulunanlara ilişkin haciz işlemleri!

2014/2 Seri No.lu Bazı Alacakların 6552 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılandırılmasına Dair İç Genelge Yayınlandı. Genelgede vergi yapılandırma başvurusunda bulunanlara ilişkin haciz işlemleri de açıklanıyor...

Yurt dışı tapu işlemleri nasıl yapılır?

Yurt dışı tapu işlemleri, Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Kayıtlı Bulunan Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, yurt dışı tapu işlemleri nasıl yapılır?

Yetki alanı dışındaki taşınmazların tapu işlemleri yönetmeliği!

Yetki alanı dışındaki taşınmazların tapu işlemleri yönetmeliği, 2011 yılında Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu tapu işlemleri ile ilgili genelgeler müdürlüklere 2014 Kasım'da gönderildi. İşte yönetmelik esasları...

Yurt dışı tapu işlemleri ile ilgili genelge tam metni!

Yurt dışı tapu işlemleri ile ilgili genelge, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından bölge müdürlüklerine gönderildi. Peki, Yurt dışı tapu işlemleri nasıl yapılacak? İşte yurt dışı tapu işlemleri ile ilgili genelge tam metni...

Elektrik kesme açma işlemleri ne zaman yapılır?

Elektrik fatura bedelinin, yapılan bildirimleri takip eden beş iş günü (dahil) içerisinde ödenmemesi durumunda müşterinin elektriği kesiliyor. Peki, elektrik kesme açma işlemleri ne zaman yapılır?

Tapu dairesinden ipotek kaldırma işlemleri!

Bir taşınmazın üzerine ipotek koyarak, doğmuş veya ileride doğacak borç için ilgili taşınmaz teminat olarak gösteriliyor. Peki ipotek nasıl kaldırılır? İşte tapu dairesinden ipotek kaldırma işlemleri..

Haciz işlemleri 2014!

Borçlunun borcunu ödememesine bağlı olarak, alacaklı da alacağını haciz yolu ile tahsil edebiliyor. Haciz ile ilgili esaslar, İcra ve İflas Kanunu'nda düzenleniyor. İşte haciz işlemleri 2014..

Tapuda satış işlemleri nasıl yapılır?

Gayrimenkul alım satım işlemleri, taşınmazların yer aldığı tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda satış işlemleri nasıl yapılır? Tapuda satış işlemleri için gerekli olan belgeler nelerdir? İşte yanıtı..

reeskont işlemleri nedir Haberi

reeskont işlemleri nedir

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranını yıllık yüzde 9, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranını ise yıllık yüzde 10 olarak tespit etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TCMB tarafından, reeskont ve avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı tespitine ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Verilere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca, vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranı yıllık yüzde 9, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 10 olarak tespit edilerek yürürlüğe...