04 / 05 / 2024

Refinansman faizi nedir

Refinansman faizi nedir

Refinansman nedir?: Refinansman yani "Kredi Yeniden Yapılandırma" işlemi ile ödenmekte olan konut kredisinin kapatılıyor ve şu andaki faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis ediliyor. Peki, refinansman nasıl yapılır?

Tapu harcı gecikme faizi!

Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu harcı gecikme faizi nedir? Nasıl hesaplanır?

Konut kredisi temerrüt faizi 2015!

Konut kredisi kullanan bir tüketicinin borcunu ödemeyerek temerrüde düşmesi durumunda konut finansmanı kuruluşu, kalan borcun tamamının ifasını talep edebiliyor. Peki, konut kredisi temerrüt faizi 2015 nedir?

Konut kredisinde temerrüt faizi nedir?

Konut kredisi kullanan kimselerin, kredi borcu ödeme sürecinde temerrüde düşmesi halinde temerrüt faizi uygulanıyor. Peki, konut kredisinde temerrüt faizi nedir? Konut kredisinde temerrüt faizi nasıl uygulanır?

Konut kredisi temerrüt faizi nedir?

Mesken satın alımlarında, kişiler banka ve diğer finans kuruluşlarından konut kredisi kullanabiliyor. Peki, konut kredisi temerrüt faizi nedir? Tüketici Kanunu gereğince konut kredisi temerrüt faizi esasları nelerdir?

Refinansman nedir? Sistem nasıl işliyor?

Refinansman yurtdışında oldukça sık karşılaşılan bir uygulama ancak ülkemizde yeni yeni yaygınlaşıyor. Peki "refinansman" ne demek? Sistem nasıl işliyor? İşte uygulamayla ilgili kısa bir bilgi...

Refinansman kredisi nedir?

Bankada kullanılan kredi olanakları arasında refinansman kredisi de bulunuyor. Peki refinansman kredisi nedir? Refinansman kredisi kullanmak, tüketiciye ne gibi faydalar katar? İşte konut refinansman kredileri..

Refinansman nedir?

Refinansman nedir?: Refinansman yani "Kredi Yeniden Yapılandırma" işlemi ile ödenmekte olan konut kredisinin kapatılıyor ve şu andaki faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis ediliyor. Peki, refinansman nasıl yapılır?

KKDF nedir?

Bu kredinin ana parası ve faizi üzerinden hesaplanan ve bankaların müşteriden bir kereliğine tahsil ettiği bir fon olan KKDF nedir? KKDF konut kredisinde var mı?

Kira çarpanı nedir?

Gayrimenkul sektörü ile ilgili bir kavram olan kira çarpanı nedir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Veraset ilamı nedir?

Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulunarak alınabilinen veraset ilamı nedir? Neden alınır? Sorularınızın yanıtı haberimizde...

İkametgah nedir?

Resmi bir evrak olan ikametgah nedir, merak ediyorsanız detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ev kontratı nedir?

Kiralama işleminin hukuken gerçekleşebilmesi için ev sahibi ile kiracı arasında ev kontratının imzalanması gerekiyor. Peki ev kontratı nedir, detayları haberimizde...

Güncel adres kodları nedir?

1 Mart tarihinden itibaren uygulamaya geçen güncel adres kodları nedir, adres kodu ne ifade ediyor merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Refinansman faizi nedir Haberi

Refinansman faizi nedir

Refinansman nedir?

Refinansman, kullanılan kredinin yeniden yapılandırılması olarak tanımlamıyor.


Refinansman yani "Kredi Yeniden Yapılandırma" işlemi ile ödemekte olduğunuz konut kredisinin kapatılmasını ve size şu andaki faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis edilmesini talep edebilirsiniz. Daha önce yüksek faizle konut kredisi kullandıysanız, kredinizi yeniden yapılandırarak:


-Dönemin düşük faizlerinden yararlanabilirsiniz.

-Taksitlerinizi azaltabilirsiniz.

-Daha az faiz ödeyebilirsiniz.


Refinansman kredisinin en önemli noktası, tüketiciyi avantajlı hale getirmek olup; avantaj için faiz indiriminden elde ettiginiz karın yeniden yapılandırma masraflarından daha fazla olması gerekiyor.


Refinansman kredisi masrafları:

Refinansman kredisinin avantajları ve dikkat edilmesi gereken noktalarına değindikten sonra, bu modelin masraflarını da iyi hesap etmek gerekiyor. 


Refinansman modelinde yeni bir kredi kullanılması nedeni ile yeni masraflar doğuyor. Tabi tüketici kredi kullanılan banka ile anlaşma sağlayabilirse, bu masrafların büyük kısmından kurtulabiliyor. 


Ancak bankayla anlaşma sağlanamazsa, refinansman kredisi...