12 / 06 / 2024

refinansman masrafı

refinansman masrafı

Doğru adımlar atıldığı takdirde kullanıcısı için birçok avantaj yaratan refinansman kredisinin masraflarını iyi hesap etmek gerekiyor. Refinansman masrafları için tıklayın...

2015 tapu harç masrafı ne kadar?

Gayrimenkul alım satım esnasında tarafların birtakım belgeleri ibraz ederek masraflarını ödemesi gerekiyor. Peki, 2015 tapu harç masrafı ne kadar?

2015 tapu harç masrafı nasıl hesaplanır?

Tapu harcı, bazı durumlarda satıcı olan mülk sahibi alıcıyla anlaşma yaparak binde 40’lık oranı yalnız alıcıdan tahsil edilebiliyor. Peki, 2015 tapu harç masrafı nasıl hesaplanır?

Cins tashihi masrafı 2015 ne kadar?

Tapu üzerinde yapılan değişiklikler arasında cins tashihi de yer alıyor. Bu işlem ile bir gayrimenkulün tapudaki cinsi değiştiriliyor. Peki, cins tashihi işlemi nasıl yapılır? Cins tashihi masrafı 2015 ne kadar?

Ev alırken ne kadar masraf çıkar?

Ev alırken gerekli belgeler ile tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. Alıcı ve satıcıdan istenen belgeler ile müracaatın yapılması halinde satış bedeli üzerinden hesaplanan tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, ev alırken ne kadar masraf çıkar?

Kat mülkiyeti tapu masrafı kime aittir?

Bir apartmandaki mesken ve işyerleri için kat mülkiyeti hakkı kurulabiliyor. Kat mülkiyeti kurulma aşamasında birtakım masraflar ödeniyor. Peki kat mülkiyeti tapu masrafı ne kadar? Kat mülkiyeti tapu masrafı kime aittir?

Arsa tapusunu kat mülkiyetine çevirme masrafı!

Kat Mülkiyeti hakkı ise bağımsız bölümler üzerinde kurulan hak olarak karşımıza çıkıyor. Bir arsa üzerinde bina inşa edildikten sonra kat mülkiyetinin alınması gerekiyor. Peki, arsa tapusunu kat mülkiyetine çevirme masrafı ne kadar?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne gerekli?

Konut kredisi kullanma sürecinde, bankalar tüketicilerden bazı isimler altında birtakım masraflar talep edebiliyor. Ancak dosya masrafının iadesi istenebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne gerekli?

Tapuya ipotek koyma masrafı ne kadar?

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. Peki, tapuya ipotek koyma masrafı ne kadar? İşte ipotek masrafları..

Konut kredisi dosya masrafı tüketici hakları!

Ev sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, kendilerinden ne için olduğu belirtilmeden alınan dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı tüketici hakları...

Konut kredisi dosya masrafı geri alma işlemleri!

Yargıtay kararlarına göre, kendilerinden ne için istendiği belirtilmeden kesilen dosya masraflarının taraflarına iade edilmesi istenebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı geri alma işlemleri...

Konut kredisi dosya masrafı geri alma dilekçesi 2015!

Konut kredisi dosya masrafını geri almak için öncelikle bankaya Konut kredisi dosya masrafı iadesi istemi içeren dilekçe gönderilmesi gerekiyor. İşte konut kredisi dosya masrafı geri alma dilekçesi 2015..

Hibe ev tapu masrafı ne kadar?

Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış - hibe deniyor. Peki, hibe harcı ne kadar? Hibe ev tapu masrafı ne kadar?

Tapuda hisse devri masrafı!

Hisseli tapu sahipleri, hisselerinin devrini gerçekleştirebiliyor. Devir işlemleri taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. İşte, tapuda hisse devri masrafı!

refinansman masrafı Haberi

refinansman masrafı


En yalın haliyle; eski kredinizi daha avantajlı faiz oranlarına sahip yeni bir kredi kullanarak kapatma işlemi olan refinansmanın sağladığı yararlar bulunuyor. Bu yararlar arasında; aylık taksitlerinizin düşmesi, vadenizin uzaması, nakit fazlası yaratılması vs. Peki refinansman kredisinin sağladığı bu avantajlardan nasıl yararlanabiliriz? Ya da diğer bir ifadeyle refinansman kredisinden yarar sağlayabilmek için hangi unsurlara dikkat etmeliyiz? İşte refinansman kredisi kullanmadan dikkat edilmesi gerekenler; 


1- Refinansman kredisi kullanmadan önce kalan borç miktarını değerlendirmek gerekiyor. Eğer kalan borç kullanacağınız yeni kredinin yarısı kadarsa refinansman işlemini gerçekleştirmek karlı bir yol olarak görülmüyor. 


2- Eski kredinin faiz oranı ile kullanmak istenilen yeni kredinin faiz oranını hesaplamak gerekir. Burada önemli olan, refinansman kullanarak aylık ödemelerin ne kadar düşeceği. 


3- Kalan vadenin değerlendirilmesi. 


Refinansman masrafları... 

Refinansman kredisinin avantajları ve dikkat edilmesi...