16 / 05 / 2024

Refinansman masrafları!

Refinansman masrafları!

Doğru adımlar atıldığı takdirde kullanıcısı için birçok avantaj yaratan refinansman kredisinin masraflarını iyi hesap etmek gerekiyor. Refinansman masrafları için tıklayın...




En yalın haliyle; eski kredinizi daha avantajlı faiz oranlarına sahip yeni bir kredi kullanarak kapatma işlemi olan refinansmanın sağladığı yararlar bulunuyor. Bu yararlar arasında; aylık taksitlerinizin düşmesi, vadenizin uzaması, nakit fazlası yaratılması vs. Peki refinansman kredisinin sağladığı bu avantajlardan nasıl yararlanabiliriz? Ya da diğer bir ifadeyle refinansman kredisinden yarar sağlayabilmek için hangi unsurlara dikkat etmeliyiz? İşte refinansman kredisi kullanmadan dikkat edilmesi gerekenler; 


1- Refinansman kredisi kullanmadan önce kalan borç miktarını değerlendirmek gerekiyor. Eğer kalan borç kullanacağınız yeni kredinin yarısı kadarsa refinansman işlemini gerçekleştirmek karlı bir yol olarak görülmüyor. 


2- Eski kredinin faiz oranı ile kullanmak istenilen yeni kredinin faiz oranını hesaplamak gerekir. Burada önemli olan, refinansman kullanarak aylık ödemelerin ne kadar düşeceği. 


3- Kalan vadenin değerlendirilmesi. 


Refinansman masrafları... 

Refinansman kredisinin avantajları ve dikkat edilmesi gereken noktalarına değindikten sonra, bu modelin masraflarını da iyi hesap etmek gerekiyor. Çünkü refinansman modelinde yeni bir kredi kullanılacağı için masraflar doğar. Tabi tüketici kredi kullanılan banka ile anlaşma sağlayabilirse, bu masrafların büyük kısmından kurtulabiliyor. Ancak bankayla anlaşma sağlanamazsa, refinansman kredisi açılırken karşılaşılabilecek masrafları dikkatle değerlendirmek gerekiyor. 





Geri Dön