06 / 07 / 2024

refinansman masraflarının iadesi

refinansman masraflarının iadesi

Doğru adımlar atıldığı takdirde kullanıcısı için birçok avantaj yaratan refinansman kredisinin masraflarını iyi hesap etmek gerekiyor. Refinansman masrafları için tıklayın...

2024 Tapu masrafları ne kadar? Tapu harcı nasıl hesaplanır?

2024 senesinde herhangi bir gayrimenkulün alım satımında ödenmesi gereken tapu masraflarının ne kadar olduğu birçok kişi tarafından merak ediliyor. Buna göre, tapu masrafları ya da tapu harcı, herhangi bir gayrimenkulün alım ya da satım işlemlerinde ödenmesi gereken bir masraftır. 

Kiracılardan yüksek kiralara yeni çözüm! Kira sözleşmesi yaparak evlerinin bir kısmını kiralıyorlar...

Özellikle büyükşehirlerde yaşayan kiracılar, yükselen masraflarını azaltmak için çözümü evlerinin bir bölümünü alt kira sözleşmesi yaparak kiralamakta buluyor. 

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 

Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar, kira artış oranını belirlemek amacıyla kira tespit davasına yöneliyor. Peki kira tespit davası nasıl açılır? Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira tespit davası masraflarını kim öder?

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kavgalar hız kesmeden devam ederken, kira tespit davası masraflarını kimlerin ödeyeceği de merak ediliyor. İşte ev sahipleri ve kiracılar tarafından merak edilen o sorunun yanıtı...

Tapu masraflarına 2024 zammı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, yılda tapu ve konut vergi masraflarının artacağını yazdı. İşte Hızalan'ın o yazısı...

Ev alıp satacaklar aman dikkat! Tapu işlemlerinde bu hataya sakın düşmeyin!

Ev sahipleri ve konut satın alan vatandaşlar bazı ücretlerden kaçmaya hatta bazen hiç ödememeye çalışıyor. Konut alıcı ve satıcıları tapu masraflarını düşürmek için bazı yöntemler deniyor. Ev alıp satacaklar aman dikkat! Tapu işlemlerinde bu hataya sakın düşmeyin...

Kira tespit davası masraflarını kim öder?

Son dönemde kira anlaşmazlığı yaşayan mülk sahibi ve kiracılar, kira tespit davası için harekete geçiyor. Peki, Kira tespit davası masraflarını kim öder? İşte detaylar...

Uzmanlar uyardı! ‘Sosyal medyadan alışveriş yaparken 10 kere düşünün!’

Sosyal medya hesapları vasıtasıyla yapılan alışverişlerde özellikle satın alınan ürünün iadesi ve alıcıya haksız bir şekilde yansıtılan kargo ücretleri vatandaşları mağdur ediyor. Bu konuda, uzmanlardan, “Sosyal medyadan alışveriş yaparken 10 kere düşünün” uyarısı geldi.

Devletten yaşlılara müjde! Artık huzurevi ve evde bakım masraflarında devlet yardımı alınabilecek

Türkiye, son yıllarda doğurganlık oranlarının düşüşü ve yaşlı nüfusun artışıyla dikkat çekiyor. Devlet, vatandaşlarının yaşlılık dönemindeki bakım gereksinimlerini karşılamayı amaçlayan 'yaşlı bakım sigortası' uygulamasını başlatma kararı aldı. Bunun nedeni ise yaşlı bakım masraflarının artmasıdır.

Ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi? Kiracılar bu detayı sakın gözden kaçırmayın! 

Kiracılar sık sık 'Zorunlu tadilat masrafları ev sahibine mi ait? Kiracı yaptığı masrafı ev sahibinden alabilir mi?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi?

Kira veren memurlar bu habere çok sevinecek! Bu desteği kaçırmayın

Kira yardımı, belirli koşulları oluşturan memurlara sunulacak ve aylık 4.500 TL'ye kadar kira desteği yapılacaktır. Memurların maddi ağırlığını hafifletmeyi ve konut masraflarını karşılamalarına yardımcı olmayı hedefleyen bu program, memurlara önemli bir katkı sunmaktadır. 

O para cezalarını ödeyenlere müjde! Ödenen paralar geri alınacak!

Pandemi zamanında kesilen cezaların iadesi için Anayasa Mahkemesi'ne yapılan itirazların neticesi belli oldu. İşte detaylar!

refinansman masraflarının iadesi Haberi

refinansman masraflarının iadesi


En yalın haliyle; eski kredinizi daha avantajlı faiz oranlarına sahip yeni bir kredi kullanarak kapatma işlemi olan refinansmanın sağladığı yararlar bulunuyor. Bu yararlar arasında; aylık taksitlerinizin düşmesi, vadenizin uzaması, nakit fazlası yaratılması vs. Peki refinansman kredisinin sağladığı bu avantajlardan nasıl yararlanabiliriz? Ya da diğer bir ifadeyle refinansman kredisinden yarar sağlayabilmek için hangi unsurlara dikkat etmeliyiz? İşte refinansman kredisi kullanmadan dikkat edilmesi gerekenler; 


1- Refinansman kredisi kullanmadan önce kalan borç miktarını değerlendirmek gerekiyor. Eğer kalan borç kullanacağınız yeni kredinin yarısı kadarsa refinansman işlemini gerçekleştirmek karlı bir yol olarak görülmüyor. 


2- Eski kredinin faiz oranı ile kullanmak istenilen yeni kredinin faiz oranını hesaplamak gerekir. Burada önemli olan, refinansman kullanarak aylık ödemelerin ne kadar düşeceği. 


3- Kalan vadenin değerlendirilmesi. 


Refinansman masrafları... 

Refinansman kredisinin avantajları ve dikkat edilmesi...