17 / 05 / 2024

Refinansman ücreti yasal mı

Refinansman ücreti yasal mı

Kullanılmış bir kredinin daha avantajlı faiz oranlarına sahip başka bir banka kredisi kullanılarak kapatılmasına refinansman deniyor. Peki, refinansman ücreti yasal mı?

Taksilerdeki indi-bindi ücreti yasal değil!

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, taksici esnafının kısa mesafede yolcudan aldığı indi-bindi ücretinin yasal olmadığını belirtti.

Miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar?

Şahsın vefatından sonra geride bıraktığı taşınmaz mallar yasal mirasçılara geçiyor. Yasal mirasçılar söz konusu malların intikal işlemini yapması gerekiyor. Peki, miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Veraset ilamı noter ücreti 2021!

Mirasçılık belgesi veya veraset ilamı ile miras bırakanın ölümünden sonra geriye yasal olarak bıraktığı mirasçıları ve bu mirasçıların pay oranlarını gösteriyor. Veraset ilamı noter ücreti 2021 ne kadar? İşte veraset ilamı harcı 2021...

Refinansman ücreti yasal mı?

Kullanılmış bir kredinin daha avantajlı faiz oranlarına sahip başka bir banka kredisi kullanılarak kapatılmasına refinansman deniyor. Peki, refinansman ücreti yasal mı?

İpotek fekki ücreti yasal mı?

Bankalar konut kredisi geri ödemelerinin sonunda ipoteğin fekki işlemi içinde tüketiciden belli bir ücret talep edebiliyor. Peki, ipotek fekki ücreti yasal mı?

İskan alma ücreti 2015!

İskan belgesi, inşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması için alınan izin oluyor. İskan belgesi nasıl alınır? İskan alma ücreti 2015 ne kadar?

Veraset ilamı noter ücreti 2015!

Bir kimsenin ölümü halinde yakınlarına miras bıraktığı takdirde, yasal olarak bu mirasın kimlere ne oranda kaldığını gösteren resmi belge olan veraset ilamı noterden de alınabiliyor. Peki, veraset ilamı noter ücreti 2015 ne kadar?

Kiracı doğalgaz açtırma ücreti 2015 ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracının doğalgaz, su ve elektrik gibi abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Bunun için abonelik şirketlerine gerekli belgeler ile müracaat etmesi gerekiyor. Peki, kiracı doğalgaz açtırma ücreti 2015 ne kadar?

Kiracı bina demirbaş ücreti ödemeli mi?

Kat malikleri, apartman işletme giderlerine eşit olarak; apartman demirbaş giderlerine ise kendi arsa payı oranında katılmak ile yükümlü oluyor. Peki, kiracı bina demirbaş ücreti ödemeli mi?

Forum İstanbul Akvaryum Turkuazoo giriş ücreti 2015!

2015 yılında Forum İstanbul Akvaryum Turkuazoo giriş ücreti ne kadar? Bayrampaşa'da Forum İstanbul AVM'nin içerisinde yer alan Turkuazoo Aquarium Sea Life için yıllık aidat kaç para?

Konut kredisi erken ödeme cezası yasal mı?

Vadesi gelmeden kapatılan kredi için yapılan sözleşme tek taraflı bozulmuş sayılıyor ve tüketiciden erken kapatma cezası altında ücret talep ediliyor.Peki konut kredisi erken ödeme cezası yasal mı?

Paydaşlığın giderilmesi davası avukatlık ücreti 2015!

Taşınmaz üzerinde hisse sahibi olan paydaşlar, paydaşlığın giderilmesi için Sulh Hukuk Mahkemelerinde diğer paydaşlara karşı dava açılabiliyor. Peki, paydaşlığın giderilmesi davası avukatlık ücreti 2015 ne kadar?

Ayazma Emlak Konut başvuru ücreti!

Emlak Konut Ayazma projesinde 396 bin TL ile 1 milyon 92 bin TL arasında daire seçenekleri bulunuyor. Dairelerden 300 kadarı kura sistmiyle satışa sunuluyor. Kura başvuru ücreti haberimizde yer alıyor...

Refinansman ücreti yasal mı Haberi

Refinansman ücreti yasal mı

Refinansman ücreti yasal mı?

Kullandığınız bir kredi, o günün şartlarına göre avantajlı ve en uygun olarak görünse de, zaman içerisinde değişen piyasa değerlerinden dolayı cazipliğini kaybedebiliyor. Bu gibi durumlarda tüketiciler kredilerini yeniden yapılandırabiliyor. 


Refinansman, kullanılmış bir kredinin daha avantajlı faiz oranlarına sahip başka bir banka kredisi kullanılarak kapatılması olarak karşımıza çıkıyor. 


Refinansman sayesinde tüketici başka bir bankadan düşük oranlardan kullandığı kredi ile önceki kredisini kapatmış ve yeni kredi kullanmış olduğu bankaya daha düşük orandan borçlanmış oluyor. 


Eğer kullandığınız krediyi yine kendi bankanızın daha avantajlı oranlarıyla kapatıyorsanız yapılan işlem aynı olmakla birlikte, bu kez “yeniden yapılandırma” adı altında kullanılıyor. Peki, refinansman ücreti yasal mı?


Refinansman ücreti...

Konu ile ilgili olarak açılan bir davada; ne için ödendiği belirtilmeden alınan refinansman masraflarının tüketiciye iade edilmesi gerektiğine yönelik karar...