27 / 04 / 2024

Rehber Hukuk Bürosu Avukatı Ahmet Çetinkaya

Rehber Hukuk Bürosu Avukatı Ahmet Çetinkaya

Konut satışının 1 milyon 200 binlere ulaştığı 2015 yılında, inşaat firmaları hala küçük hesaplar peşinde. İnşaat firmaları tüketici aleyhine sözleşmeler imzalatarak kanunen kendilerinin ödemesi gereken tapu masraflarını da tüketicilerin üzerine yıkıyor.

Konut sitesi aidatları artmaya devam ediyor! Devre mülk aidatları ödenmezse ne olur? 

Konut ve devre mülk aidatları artmaya devam ediyor. Kakıcı & Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, aidatlarla ilgili merak edilenleri açıkladı. 

Kentsel dönüşümde yeni yol haritasının hukuki boyutları 9 maddede tüm detaylarıyla!

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Avukat Elvan Kakıcı Şimşek, Kentsel dönüşüme ilişkin yeni kanun değişikliğini değerlendirerek, kentsel dönüşümde yeni yol haritasının hukuki boyutlarını anlattı...

Kentsel dönüşümde her şey sil baştan! Yeni yeni yol haritası nasıl olacak?

Kentsel dönüşüm kanun teklifi yasalaştı. Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucuları arasında yer alan Avukat Elvan Kakıcı Şimşek, Kentsel dönüşüm kanun teklifinin avantajlarını, eksilerini ve artılarını anlattı. İşte detaylar...

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

10 şehirde 'Deprem Suçları Soruşturma Bürosu' kurulacak!

Adalet Bakanlığı tarafından depremden etkilenen şehirlerde Cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderilerek, yıkılan binalarla ilgili Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması ve sorumlularla ilgili bazı tedbirlerin alınması istendi.

Ev ilanlarında 'Sadece yabancıya satılık' krizi! Dikkat! Ceza getirebilir! 

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, gayrimenkul piyasasındaki fırsatçılara dikkat çekerek, 'Türkler aramasın', 'Sadece yabancıya kiralık' gibi ilanlarının sayısının hızla yükseldiğini belirtti. Bu durumun ceza getirebileceğini vurguladı...

5 yıl içinde satılan gayrimenkuller için ne kadar vergi ödenir?

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucuları arasında yer alan Av. Elvan Kakıcı Şimşek, satın alınan gayrimenkullerin 5 sene içinde satılması halinde ödenmesi gereken vergiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ev sahibi geçmişe yönelik kira zammı isteyebilir mi?

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Avukat Elvan Kakıcı Şimşek'ın geçmişe yönelik kira zam farkı ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte Şimşek'in o yazısı...

Yabancıya gayrimenkul satışında yapay zeka dönemi!

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, yabancıya gayrimenkul satışında yapay zekanın hilelerin önüne geçeceğini söyledi.

Çimento fiyatlarındaki artış mücbir sebep sayılabilir mi?

Kakıcı-Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, inşaat sektöründeki girdi fiyatlarına isyan eden müteahhitlerle ilgili açıklama yaptı.

Evi değerli olanların vergisi arttı!

Bu sene ilk kez yeni bir vergi tahsilatı yapılıyor. Konutlarının emlak vergi değeri 5 milyon 227 bin Türk Lirası'nı geçenler Değerli Konut Vergisi'ni ödüyor. Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, değerli konut vergisinde bilinmeyenleri anlattı...

Yabancıya konut satışı 4 kat arttı!

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, Türkiye’de gayrimenkul almak isteyen yabancıların dikkat etmeleri gerekenlere ve mağdur edilmeleri halinde hukuki haklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

GABORAS'tan gayrimenkulde yapay zeka devrimi!

GABORAS, hukuk bürosu Newmind ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında artık gayrimenkulün hukuksal durumunu da eş zamanlı izleyip, analiz edilerek raporlayabilecek. 

Rehber Hukuk Bürosu Avukatı Ahmet Çetinkaya Haberi

Rehber Hukuk Bürosu Avukatı Ahmet Çetinkaya

Konut satışının 1 milyon 200 binlere ulaştığı 2015 yılında, inşaat firmaları hala küçük hesaplar peşinde. İnşaat firmaları tüketici aleyhine sözleşmeler imzalatarak kanunen kendilerinin ödemesi gereken tapu masraflarını da tüketicilerin üzerine yıkıyor. Büyük projeler yapan firmaların bu yolla milyonlarca lira haksız kazanç elde ettiklerini ifade eden Rehber Hukuk Bürosu Avukatı Ahmet Çetinkaya tüketicilerin haksız yere kendilerinden alınan bu paraları yasal faiziyle birlikte geri alabileceklerini söylüyor.


Son 10 yılda en hızlı büyüyen sektörlerden biri olan inşaat sektörü beraberinde getirdiği sorunları da kendisi gibi büyütmeye devam ediyor. Son yıllarda inşaat firmalarının tüketici aleyhine maddeler içeren sözleşmeler imzalatarak kendilerinin ödemesi gereken tapu masraflarını tüketici üzerine yıkması bu sorunlardan biri. Örneğin; bir projeden 500 bin lira değerinde ev aldınız ve tapunuz çıktığında evin mülkiyetini devralmak...