08 / 05 / 2024

REIDIN Sosyo-Ekonomik Derecelendirme kaç ilde yapılıyor

REIDIN Sosyo-Ekonomik Derecelendirme kaç ilde yapılıyor

REIDIN Sosyo-Ekonomik Derecelendirme şimdi Türkiye'nin her yerinde. Muğla; İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropol kentlerle yarışta ben de varım diyor..

Uluslararası derecelendirme kuruluşundan 10 ülke kötü haber!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’tan 10 ülkeye kötü haber geldi. Fitch, küresel ekonomik görünüm raporunda yer alan 10 gelişmiş ekonomiye yönelik orta vadeli ortalama gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) öngörüsünü düşürdü.

Standard-Poor's küresel ekonomik büyüme tahminini 2,9'a çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard-Poor's (S&P), küresel ekonomik büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 2,7'den yüzde 2,9'a çıkardı.

Millet bahçelerinin sosyo-ekonomik etkilerinin araştırılması için önerge verildi! 

Millet bahçelerinin sosyo-ekonomik etkilerinin araştırılarak maliyetlerinin tespit edilmesi amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Pandeminin yarattığı ekonomik kriz kalıcı mı olacak?

Uzmanlar pandemi nedeniyle yaşanılan sosyo ve ekonomik krizinin bir kısmının kalıcı olacağını belirtiyor. 

YDA Group’a Devlet Onur Madalyası-Dostluk Nişanı!

Kazakistan’da başarılı projeler hayata geçiren YDA Group’a ülkenin sosyo ekonomik kalkınmasına üstün katkılarından dolayı "Devlet Onur Madalyası-Dostluk Nişanı" ödülü verildi.

Kırıkkale Huzur Köy projesinde sona gelindi!

Kırıkkale'de uyuşturucu madde kullanan bireylerin sosyo-ekonomik hayata adapte olması için hayata geçirilen Huzur Köy projesinde son aşamaya gelindi. 

Müteahhitlerin yeni hedefi orta yaş nüfusu çok olan iller!

Adrese dayalı nüfus kayıtlarının açıklanması müteahhitleri harekete geçirdi. Firmalar, orta yaşa sahip olan şehirlerde sosyo ekonomik durum araştırmasına başladı...

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's: Türkiye'nin 2020'de yüzde 5'lik büyüme hedefi var!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin Yeni Ekonomik Programı'ndaki (YEP) büyüme hedeflerinin makro dengesizlikleri artırabileceğini aktardı.

Kentsel dönüşümde bütüncül yaklaşım modeli uygulanacak!

Hükümetin 2018 programına göre kentsel dönüşümde artık bütüncül bir uygulama modeli geliştirilecek. Bütüncül uygulama modeli niteliği ve süreçleri iyi tanımlanmış, sosyo-ekonomik boyutları güçlendirilmiş ve katılımcı bir yaklaşıma dayanıyor. 

Bursa'da kentsel dönüşüm gerekli!

Bursa, hem coğrafi konumu itibarıyla hem de sosyo-ekonomik yapısıyla önemli bir cazibe merkezi konumunda bulunuyor. Artan nüfusun konut ihtiyaçlarıyla birlikte kentsel dönüşümün gereklilikleri noktasında kentte inşaat sektörü de giderek önem kazanıyor.

Moody’s: İngiltere'de ekonomik görünüm güçleniyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İngiltere'nin genel ekonomik görünümüyle ilgili açıklama yaptı. Moody's, İngiltere ekonomisindeki verilerin güçlü büyüme işaret ettiği açıkladı.

Moody’s: Türkiye'nin ekonomik yavaşlaması endişelendiriyor!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye açıklaması yaptı. Moody’s, "Türk bankaları iyi sermayelendirilmiş durumunu koruduğunu ama Türk Lirası’ndaki değer kaybı ve ekonomik yavaşlama bankacılık sistemine ilişkin yeni endişeler oluşturduğunu belirtti.

SİNPAŞ GYO, insanların tercih ve isteklerine göre projeler tasarlıyor!

SİNPAŞ GYO Genel Müdürü Gacemer, projelere başlarken sosyo ekonomik ve demografik analizlerde bulunduklarını, insanların tercih ve isteklerine göre projeler oluşturduklarını vurguladı.

REIDIN Sosyo-Ekonomik Derecelendirme kaç ilde yapılıyor Haberi

REIDIN Sosyo-Ekonomik Derecelendirme kaç ilde yapılıyor

REIDIN tarafından gerçekleştirilen, ilçe ve mahallelerin birbirine göre yaşanabilirlik düzeylerini ortaya koyan Sosyo-Ekonomik Derecelendirme (SED) çalışmasının kapsamı 62 ile çıkarıldı.


İlçe ve mahallelerin A+, A, A-, B+, B, B-, C+, C, C- olarak derecelendirildiği çalışmada İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla "A+" iller olarak öne çıkıyor. Antalya, Sinop, Eskişehir, Edirne, Balıkesir gibi iller ise "A" ile bir alt dereceye sahip iller olarak dikkat çekiyor. Konya, Çanakkale, Yalova, Erzurum ve Trabzon ise "A-" derecesine sahip illerden bazıları.



İlçelerin aldıkları dereceler incelendiğinde, en çok sahip olunan derece yüzde 22 ile "B-" olurken, bunu yüzde 15 ile "B+" ve "B" izliyor. Türkiye ilçe ve mahallelerinin yaşanabilirlik bakımından orta grupta yoğunlaştığının da resmini ortaya koyan çalışmada, en gözde sınıf "A+" ise yüzde 5 ile listeye...