28 / 04 / 2024

reşit olmayana vasi tayin verilir mi

reşit olmayana vasi tayin verilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Vasi tayin işlemi nasıl yapılır?'' sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

İsviçre Sismoloji Servisi'nden açıklama: İstanbul depremi önceden bilinebilir mi? Deprem etkileri neden farklı?

Eşit derecede güçlü depremlerin etkilerinin farklı olmasının sebepleri merak ediliyor. İsviçre Sismoloji Servisi'nin müdür yardımcısı Florian Haslinger, depremlerle ilgili konuştu ve açıklamasında İstanbul depremine de değindi. 

Life Architecture Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Life Architecture Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Reşit Taş tarafından kuruldu.

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Reşit Kağan Doğan tarafından kuruldu.

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Reşit Kağan Doğan tarafından kuruldu.

Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmi büyüyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşit ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bolat, söz konusu görüşmeye ilişkin, "Irak ile olan ticaretimizi çeşitlendirerek artırmak konusunda önceliklerimizi ifade ettik" şeklinde konuştu.

İşte korkunç veriler! Deprem kaç atom bombasına eşit enerji çıkardı, bölge toplamda ne kadar süre sallandı?

Kahramanmaraş merkezli art arda yaşanan iki büyük deprem felaketinde yitirilen can sayısı artıyor. Deprem nedeniyle hayatını kaybeden ve yaralılarla ilgili son bilançoya göre, ölü sayısı 20 bin 665 olurken, yaralı sayısı ise 80 bini aştı. Diğer yandan AFAD, yaptığı açıklamadı depremin ne denli korku

BES'te reşit olmayan katılımcılar arttı!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) uygulamasında 18 yaş altı katılımcı sayısı 552 bin kişiyi aştığını açıkladı.

Lacassa 1 İnşaat Hırdavat Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Lacassa 1 İnşaat Hırdavat Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 600 bin TL sermaye bedeli ile Reşit Özkan tarafından kuruldu.

Çetinler Trafik Otopark Ve Yol Çizgi Uygulamaları İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çetinler Trafik Otopark Ve Yol Çizgi Uygulamaları İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da Reşit Çetin tarafından kuruldu.

Kayem İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kayem İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Resul Reşit Karakuş tarafından kuruldu.

Gama Desıgn Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gama Desıgn Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Eser Çoban ve Reşit Yasin Yaşar ortaklığında kuruldu.

Trix İnşaat Taahhüt Plastik Ve Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Trix İnşaat Taahhüt Plastik Ve Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi Başakşehir’de  300 bin TL sermaye bedeli ile Ali Reşit Yürekli tarafından kuruldu.

Hastoprak İnşaat Turizm Hay.Gıda Dayanıklı Tüketim Mal.Temiz.Oyuncak San.Ve Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi açıldı!

Hastoprak İnşaat Turizm Hay.Gıda Dayanıklı Tüketim Mal.Temiz.Oyuncak San.Ve Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi bugün Esenyurt'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Reşit Toprak tarafından açıldı.

reşit olmayana vasi tayin verilir mi Haberi

reşit olmayana vasi tayin verilir mi


Üç torunum var. Alacağım daireyi onların adına yapmak istiyorum. Bunun için annelerini vasi tayin etmek istiyorum, bu mümkün mü? 



Okuyucum sorusu içine torunların yaşını da yazmış. Hepsi 18'den küçük. Yani hiçbiri reşit değil. Böyle durumlarda elbette çocuklar adına mal alınabilir. Ancak tapudaki işleme veliler katılır. Velinin katılması demek malın veli adına alınmış olması demek değildir. Reşit olmayanlar hukuki işlem yapamayacağı için küçükler adına velisi işleme katılır ama mala küçük sahip olur. Böyle bir durumda küçük için vasi tayini gerekmez. Mala sahip olan küçük adına küçükler reşit olana yani 18 yaşını doldurana kadar velisi malı yönetir. Sizin olayınızda da torunlara daire aldığınızda vasi tayini gerekmeyecek. Ancak çok istisnai durumlarda velinin velayet görevini kötüye kullandığı sabit olursa çocuklar için vasi tayini gerekebilir...