06 / 05 / 2024

resmi gazetede yayınlanan ısı pay ölçer yönetmeliği

resmi gazetede yayınlanan ısı pay ölçer yönetmeliği

Isı pay ölçer yönetmeliği resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında yayınlanan 14 Nisan 2008 tarihli yönetmelik haberimizin içerisinde yer alıyor...

Emeklilere müjdeli haber! Ek zam kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren ek zam resmi gazetede yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye yükseldi. 

Ücretsiz doğal gaz tüketimine ilişkin karar resmi gazetede yayımlandı! Yüzde yüz indirim olacak!

Doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen ücretin bir yıl boyunca ücretsiz olacağına yönelik karar resmi gazetede yayımlandı.

Beşiktaş Rumelihisarı'ndaki riskli alana ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Rumelihisarı (Akat) Mahallesi 24.07.2013 Tarihli ve 28717 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanarak İlan Edilen Riskli Alana İlişkin İmar Planlarına Askı İtirazları Kapsamında Yapılan 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Elektrikli otomobil alacaklar bu habere dikkat! Zaman sınırı getirildi…

Resmi Gazetede yayınlanan son gelişme elektrikli otomobil alacakları yakından ilgilendiriyor.

Besicilere büyük destek! Resmi Gazetede yayımlandı! Kimler yararlanacak? İşte yanıtı

Artan et ve süt fiyatları hükümeti yeni önlemler almaya itti. Sözleşmeli Besiciliğin Desteklenmesine İlişkin Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte destekleme tutarları ve yararlanma şartları.

Beşiktaş Rumelihisarı Mahallesi'ndeki riskli alana ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Rumelihisarı (Akat) Mahallesi 24.07.2013 tarihli ve 28717 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak ilan edilen Riskli Alana ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, 19.09.2016 Tarih ve 2016/9192 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı İle 03.10.2016 Ve 29846 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanarak İlan Edilen Yıldıztabya Mahallesi (6B-2. Kısım) 10.51 Ha.’lık Riskli Alana Ait 1/5000 NİP askıya çıkarıldı.

Cep telefonu, akıllı saat, bilgisayarlarda yeni vergi zammı! Resmi gazetede yayımlandı! 26 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, TRT Bandrol vergisine zam yapıldı! TRT Bandrol vergisine yapılan zam ile beraber Cep telefonu, akıllı saat, bilgisayar ve tabletlerde fiyatlar yeniden yükselecek! İşte detaylar...

Telefon almak isteyenler dikkat! Telefonlara indirim gelebilir! Resmi gazetede yayımlandı!

Cep telefonlarında ÖTV matrahlarında güncelleme yapıldı! Bu güncelleme ile birlikte telefonlara indirim gelebilir! Peki, yeni yapılan ÖTV matrahları ne kadar oldu? Cep telefonlarına ne kadar indirim yapılacak? İşte tüm detaylar...

Vatandaşa ucuz kredi müjdesi! Araç, konut ve ihtiyaç kredisi faizlerinde flaş gelişme!

Resmi Gazetede yayımlanan karar doğrultusunda Türk Lirasına dönüşüm hesaplarında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'na (TCMB) faiz yetkisi verildi. Peki bu karar ne anlama geliyor? İşte ayrıntılar...

Resmi Gazetede yayımlandı! Altından TL’ye çevrilen mevduatta stopaj kararı!

Altın mevduattan TL'ye çevrilen mevduatta stopaj oranı sıfır olarak uygulanması, Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yıldıztabya 1/5000 ve 1/1000 imar planı askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Yıldıztabya Mahallesinde 26.01.2013 Tarih ve 28450 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Riskli Alan Sınırı İçinde Bulunan 4 Farklı Bölgeye İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31553 sayılı resmi gazetede yayımlandı. 

resmi gazetede yayınlanan ısı pay ölçer yönetmeliği Haberi

resmi gazetede yayınlanan ısı pay ölçer yönetmeliği


Isı pay ölçer yönetmeliği resmi gazete!


Türkiye'de 2007 yılında yürürlüğe giren Enerji Verimliliği Kanunu ve 2008 yılındaki ilgili yönetmelik ile ısı kontrol ve pay ölçer sistemlerinin kullanımı zorunlu hale getirildi. Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak, doğayı korumak ve enerji verimliliğine katkıda bulunmak için ısı pay ölçer yönetmeliği resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.


Enerji Verimliliği Kanunu


Kanun No: 5627

Yayımlanma Tarihi: 02.05.2007

Madde 7-(1)-c: Merkezi ısıtma sistemine sahip binalarda, merkezi veya lokal ısı veya sıcaklık kontrol cihazları ile ısınma maliyetlerinin ısı kullanım miktarına bağlı olarak paylaşımını sağlayan sistemler kullanılır. Buna aykırı hazırlanan projeler ilgili mercilerce onaylanmaz. Madde 16 - 23.6.1965 tarihli ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 42 nci maddesinin dördüncü ve beşinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “Kat maliklerinden birinin isteği üzerine ısı yalıtımı, ısıtma sisteminin...