03 / 05 / 2024

resmi vasiyetin iptali davası

resmi vasiyetin iptali davası

Resmi vasiyetnameler noter, sulh yargıcı ya da ilgili başka bir resmi görevli tarafından düzenleniyor. Resmi vasiyetnamenin iptali davası nasıl açılır? İşte, resmi vasiyetnamenin iptali!

Süreyya Beşe'nin çocukları vasiyet iptal davası açtı!

Kilisli işadamı Süreyya Beşe, vasiyetinde mirasın büyük bölümünü en küçük çocuğu Süreyya Can Beşe’ye bıraktı. Hem üvey kardeşler hem de öz abla, vasiyetin iptali davası açtı

Halis Toprak’ın kızları şirketlere kayyum atanmasını istedi!

Vefat eden ünlü sanayici Halis Toprak’ın daha açılmayan vasiyetinde, ‘evliliğinin iptali’ davası açan 2 kızını mirasından men ettiği ortaya çıktı. Vasiyetin iptali davası açan kızları da şirketlere kayyum atanmasını istedi

Vasiyetin iptali davası nasıl açılır?

Vasiyetin iptali davası, tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından açılabiliyor. Peki, vasiyetin iptali davası nasıl açılır? Vasiyetin iptali davası hangi hallerde açılır?

Resmi vasiyetname bozulur mu?

Resmi vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmi memur tarafından düzenleniyor. Peki, resmi vasiyetname bozulur mu? Resmi vasiyetnamenin iptali nasıl olur?

Vasiyetin iptali davası dilekçe örneği 2015!

Vasiyetnamenin iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından bir dilekçe ile hukuk mahkemesine açılabiliyor. İşte vasiyetin iptali davası dilekçe örneği 2015..

Noterde parmak basma işlemiyle yapılmış bir vasiyetin iptali nasıl olur?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu 'Babaannem 30 sene önce sahibi olduğu evi babama vermiş.Babaannemin okuma yazması yoktu, noterde parmak basarak bu işlemi yapmış. Babaannem vefat edince babamı

Hisseli tapuda satış iptali!

Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belge olarak tanımlanıyor.Peki, hisseli tapu satışı nasıl olur? Satış iptal edilir mi? İşte, hisseli tapuda satış iptali!

El yazısı vasiyetnamenin iptali!

Resmi vasiyete göre daha kolay ve daha masrafsız olarak düzenlenen, kişinin kendi yazısıyla hazırladığı vasiyete el yazısı vasiyet deniyor. Peki, el yazısı vasiyetnamenin iptali nasıl olur?

Aile konutu satış iptali nasıl olur?

Aile konutu, resmi olarak evli olan ailelerin yaşamını sürdürdükleri mekan olup, tapu üzerine aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki, malikin eşinden izin almadan yaptığı aile konutu satış iptali nasıl olur?

Veraset ilamının iptali davasında görevli mahkeme!

Veraset ilamı, kimlerin, ne oranda mirasçı olduklarını gösteren bir resmi belgeye deniyor. İlam, bazı durumlarda yanlış olabiliyor. Bu durumda, açılması gereken veraset ilamının iptali davasında görevli mahkeme hangisidir?

Resmi vasiyetnamenin iptali!

Resmi vasiyetnameler noter, sulh yargıcı ya da ilgili başka bir resmi görevli tarafından düzenleniyor. Resmi vasiyetnamenin iptali davası nasıl açılır? İşte, resmi vasiyetnamenin iptali!

Resmi vasiyetname nasıl hazırlanır?

Vasiyet, miras bırakanın tek taraflı bir irade beyanı ile mirasçı tayin etmesi olarak karşımıza çıkıyor. Vasiyetname ise vasiyetin kaleme alınmış hali olarak ifade ediliyor. Peki, resmi vasiyetname nasıl hazırlanır?

1938 yılında tahsildarların topladığı tanzifat vergisi ile tenviriye resmi tahsil şubelerinde yatırılacakmış!

1938 yılında temizlik vergisi olarak alınan tanzifat vergisi ve aydınlatma vergisi olarak alınan tenviriye resmi vergileri mükellefler tarafından tahsil şubelerinden ödenecekmiş. Bu vergileri ödemeyenler bina vergisini de ödeyemeyecekmiş.

resmi vasiyetin iptali davası Haberi

resmi vasiyetin iptali davası

Resmi vasiyetnamenin iptali!

Resmi vasiyetnameler noter, sulh yargıcı ya da ilgili başka bir resmi görevli tarafından düzenleniyor. Vasiyetnamenin geçerli olabilmesi için iki tanık huzurunda okunması, görevli memur, vasiyetçi ve tanıklarca imzalanması gerekiyor. 


Vasiyetnameye tarih ve imza konulduktan hemen sonra mirasbırakan, vasiyetnameyi okuduğunu, bunun son arzularını içerdiğini memurun huzurunda iki tanığa beyan ediyor. 


Resmî vasiyetnameyi düzenleyen memur, vasiyetnamenin aslını saklamakla yükümlü oluyor. Memurun vasiyetnameyi tarih koyarak imzalaması gerekiyor. Resmi vasiyetnamenin bazı durumlarda iptal edilmesi için dava açılabiliyor. Bu husula İlgili açıklamalar Türk Medeni Kanunu'nda yer veriliyor. İlgili Kanun Maddeleri aşağıda yer alıyor;



A. İptal davası

I. Sebepleri

MADDE 557.- Aşağıdaki sebeplerle ölüme bağlı bir tasarrufun iptali için dava açılabilir:

1. Tasarruf mirasbırakanın tasarruf ehliyeti bulunmadığı bir sırada yapılmışsa,

2. Tasarruf yanılma, aldatma, korkutma veya zorlama sonucunda yapılmışsa,

3. Tasarrufun...