29 / 04 / 2024

1938 yılında tahsildarların topladığı tanzifat vergisi ile tenviriye resmi tahsil şubelerinde yatırılacakmış!

1938 yılında tahsildarların topladığı tanzifat vergisi ile tenviriye resmi tahsil şubelerinde yatırılacakmış!

1938 yılında temizlik vergisi olarak alınan tanzifat vergisi ve aydınlatma vergisi olarak alınan tenviriye resmi vergileri mükellefler tarafından tahsil şubelerinden ödenecekmiş. Bu vergileri ödemeyenler bina vergisini de ödeyemeyecekmiş.



Belediye Vergileri

Tanzifat Vergisi ve Tenviriye Resmi nasıl tahsil edilecek?


Belediyenin tanzifat vergisiyle tenviriye resmini şimdiye kadar tahsildarlar toplardı. Belediye, bu usulü kaldırmış, tıpkı bina vergisi gibi bu vergi resimlerinin de mükellefler tarafından bizzat tahsil şubelerine götürüp yatırılmasını usul ittihaz etmiştir. Fakat halki tamamıyla haberdar olmadığı için bu sene Tanzifiye Vergisi ile Tenviriye Resim'lerini ödeyecek mükellefler, kapılarına tahsildar gelmesini beklemişlerdir.


Belediye Tanzifat Vergisi'yle resimlerinin tahsilini kolaylaştırmak üzere yeni bir usul koymuş ve belediye şubelerine bildirmiştir. Bir bina sahibi, tanzifat vergisini ve tenviriye resmini ödemeden bina vergisi veremeyecektir. Bu suretle mükellefler, belediye vergisi ve resimlerini ödediklerine dair makbuzlarını gösterdikleri takdirde bina vergisini ödeyeceklerdir. Bu karar şubelerce hemen tatbik edilecektir.


Akşam Gazetesi 1 Kanunusani (Ocak) 1938


Abdullah Kutalmış Mızrak/emlakkulisi.com


Geri Dön