05 / 05 / 2024

Restitüsyon raporu nedir

Restitüsyon raporu nedir

Restitüsyon uygulamaları, "Yenileme" çalışmaları kapsamında yapılıyor. Buna göre restitüsyon nedir? Restitüsyon çalışmaları nasıl yapılır? Restitüsyon raporu nedir? Restitüsyon proje çizimi ölçekleri nelerdir? İşte sorularınızın yanıtı...

Gayrimenkul değerleme raporu nedir? Değerleme kriterleri nelerdir?

Gayrimenkul değerleme raporu, taşınmazın birçok özelliğini detaylı bir şekilde kapsayan bir belgedir. Bu belgede, mülkün farklı yönleri değerleme uzmanları tarafından ele alınarak işlenir. Peki gayrimenkul değerlendirme raporu nedir, değerleme kriterleri nedir ve ne işe yarar?

Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır?

Tapu işlemleri belli yaş aralıklarında yapılmaktadır. Tapu devri nedir, Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır? İşte detaylar!

Süreli engelli raporu nedir? Süreli engelli raporu nasıl yenilenir?

Süreli engelli raporunun ne olduğu ve nasıl yenilendiği sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte süreli engelli raporuna dair detaylar!

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Mayıs ayı tüketici fiyat endeksi raporu için gözler Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) çevrildi. Bilindiği üzere her ay enflasyon oranı, tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim ile hesaplanmaktadır. Peki Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Türkiye Kızılayı'ndan Mersin'de proje ihalesi!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü Nusratiye Mahallesi 58 Ada 4 ve 6 nolu parsellerde kayıtlı taşınmaz üzerinde bulunan tescilli binanın rölöve, restitüsyon, restorasyon, mühendislik projeleri ile raporlarının ve ihale dokümanlarının hazırlanması işi ihale ediyor.

Ayvalık’ta 19 tarihi bina için 'acil müdahale' talebi!

Balıkesir Ayvalık'ta kent mirasının korunması hedefiyle düzenlenen projede 10 konut, 3 ticari işlevli yapı ve 6 kamu binasına acil müdahale edilerek, restitüsyon ve restorasyon çalışmalarına başlanması gerektiği açıklandı...

Kanal İstanbul nedir? Kanal İstanbul nereye yapılacak?

Son günlerde sıkça tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesinin ÇED raporu yayınlandı. Kanal İstanbul projesi güzergahı herkes tarafından merak ediliyor. Peki Kanal İstanbul nedir? Kanal İstanbul nereye yapılacak?

Çatalca'daki 22 tarihi eser restore edilecek!

Çatalca Belediyesi tarihi eserlere sahip çıkmaya devam ediyor. Ferhatpaşa Çeşmesi'nin Restitüsyon ve Restorasyon Projeleri, Kültür Ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı.

Ödemiş Birgi Evleri'ne proje desteği!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından her yıl tescilli binaların röleve, restitüsyon ve restorasyon projesi çizimi için açılan destek programına Birgi'deki altı tescilli bina için başvuran Ödemiş Belediyesi, dördü için destek almayı başardı.

Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi'nde restorasyon yaptırılacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Altındağ İlçesi Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı içerisinde Hacıbayram Camii çevresinde bulunan 2 tarihi yapının Yeni Yapı-Rölöve-Restitüsyon-Restorasyon ve Rekonstrüksiyonu yaptırılacak.

Nazilli'deki hangar restorasyonları tamamlandı!

Nazilli Belediyesi, rölöve, restitüsyon ve restorasyon çalışmalarını yaptığı hangarlar tamamlanarak hizmete hazır hale geldi.Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık hangarlarda incelemede bulundu.

Septimius Severus Köprüsü'nde restorasyon çalışmaları başladı!

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, tarihi Septimius Severus köprüsünün restitüsyon ve restorasyon çalışmalarının başladığının müjdesini verdi.

Septimius Severus Köprüsü restore edilecek!

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban ilçesindeki tarihi Septimius Severus Köprüsü'nün restorasyon ve restitüsyon ihalesinin yapıldığını söyledi.

Restitüsyon raporu nedir Haberi

Restitüsyon raporu nedir

Restitüsyon nedir?

Zamanla yok olmuş ya da büyük bir kısmı yıkılmış olan tarihi yapıları, maket üzerinde canlandırma işlemine restitüsyon olarak ifade ediliyor. Restitüsyon çalışmaları yapının özgün halini açıklamak için yapılıyor. 


Tarihini öğrenmek ve kalıntıları daha iyi kavrayabilmek için uygulanan işlem olan restitüsyon ile, yapıların yıkılmış, hasar görmüş bölümlerinin içi doldurularak eski haline getirilebiliyor. Ancak, özgün halini oluşturacak verilerin tamamlanmamış olması gerekiyor.


Restitüsyon çalışmalarında yapının üzerinde yer alan izlerden yararlanılıyor. Korunmuş bölümlerinden yapı ile ilgili bilgilere ulaşılır ya da benzer yapılarla benzeşen noktaları bulunuyor. Bilimsel ve zorlu bir çalışma olan restitüsyon projesinde incelenen bina birden fazla onarım geçirmişse, bu evrelere ait izler, veriler değerlendirilerek, ilk tasarım ve onu izleyen dönemler 1. Dönem restitüsyonu, 2. Dönem restitüsyonu şeklinde adlandırılabiliyor.


Yapı hakkında mimari konumu, kontür ve...