16 / 05 / 2024

Restoranlar el değiştiriyor

Restoranlar el değiştiriyor

Milli gelir artınca 1 yılda %45 büyüyen yeme-içme sektörü yerli ve yabancı işadamlarının yatırım alanı oldu. Restoranlar sık sık el değiştiriyor...

Yeni kentsel dönüşüm yasası neleri değiştiriyor ve neleri kapsıyor? Kentsel dönüşüm yasası 12 maddede tüm detaylarıyla!

Evini dönüştürecek binlerce kişi yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili detaylaro merak ediyor. Peki yeni kentsel dönüşüm yasası neleri değiştiriyor ve neleri kapsıyor? İşte kentsel dönüşüm yasası 12 maddede tüm detaylarıyla!

Oto alım satımında işler artık tersten yürüyecek! Geçen ay hızlı el değiştiren marka belli oldu

Otomotiv çağa ayak uydurmakta en çabuk davranan sektörlerin başında geliyor. Pazar payı 8 sene içinde 722 milyar doları aşacak. İkinci el piyasada dijital ortamda bir araç 29 günde el değiştiriyor. İşte ikinci elde en hızlı el değiştiren model ve satışlarda izlenecek yeni yöntem!..

Kanal İstanbul güzergahında, 9 senede 26.7 milyon metrekare arsa el değiştirdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) rakamlarına göre, Kanal İstanbul güzergahında, 9 senede toplamda 26.7 milyon metrekareye ulaşan arsanın el değiştirdiği belirtiliyor. 

AVM'lerde el değiştirmeler başlayacak!

Salgın döneminde markalara destek için AVM yatırımcısının elini taşın altına koyduğunu belirten Hüseyin Altaş, AVM’lerde el değiştirmelerin yaşanacağını aktardı. 

Yüzlerce satılık otel var, el değiştirme yok!

BDO Danışmanlık'tan Mehmet Önkal, turizm sektöründeki Kovid-19 etkisine ilişkin, "Piyasada yüzlerce satılık otel var. Bu otelleri almak isteyenler de oluyor. Ancak oteller el değiştirmiyor. Otel sahipleri mallarının çok kıymetli olduğunu düşünüyor" dedi.

Oteller banka takibinde! El değiştirmeler başlayabilir!

Salgının vurduğu sektörlerden olan turizmde kredi borçları artıyor. Bankalar, geçen yıl kredi borcu yüzde 17 artarak 6,7 milyar dolara ulaşan Antalya’daki otelleri takibe aldı. Sektör ise kredilerde yeniden yapılandırma istiyor. Yoksa otellerin el değiştirebileceği ifade ediliyor.

Türkiye'de konut satış süreleri düşüyor! Konutlar 37 günde el değiştiriyor!

sahibinden Ağustos Ayı Emlak Endeksini yayımladı. Endekse göre, konut satış süresi hızla düşüyor, Türkiye’de konutlar ortalama 37 günde el değiştiriyor.

Temmuz ayında evler daha hızlı el değiştirmeye başladı!

Sahibindencom'un Temmuz Ayı Emlak Endeksi sonuçlarına göre, Türkiye geneli ve üç büyükşehirde satılık konut fiyatları yükselirken, konutlar daha çabuk el değiştiriyor. 

Gayrimenkul el değiştirme hızı en yüksek şehir İstanbul oldu!

GABORAS’ın öncülüğünde yapılan ve Türkiye’de ticarete konu olan gayrimenkullerin el değiştirme hızını ölçen ‘Gayrimenkul Döngü Hızı’ çalışmasının sonuçları yayınlandı. Bu çalışmada gayrimenkul el değiştirme hızı en yüksek şehir olarak karşımıza 18 yıl ile İstanbul oldu.

Kozyatağı Carrefour AVM kabuk değiştiriyor!

Türkiye'nin ilk hipermarketine kapılarını açarak perakende sektöründe çığır açan Kozyatağı Carrefour AVM kabuk değiştiriyor. Açıldığı ilk yıllarda kapısında sıra beklenen alışveriş merkezinde şu sıralar hummalı bir çalışma sürüyor.

Galata Kulesi'nin el değiştirme hikayesi!

Galata Kulesi’nin işletmesinin İBB'den alınıp ihaleye açılacak olması tartışılıyor. Peki ya olayın arka planı, iç yüzü ne? İşte Galata Kulesi'nin el değiştirme hikayesi... 

Erzurum’da 6 yılda 44 bin 963 konut el değiştirdi!

Erzurum’da 2013-2018 yıllarını kapsayan 6 senelik dönemde 44 bin 963 konut el değiştirdi.

2018'in ilk 10 ayında 1,1 milyon konut el değiştirdi!

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörü, yaşanan zorluklara rağmen yükseliyor. Türkiye genelinde 2018 yılının ilk 10 ayında toplam 1 milyon 148 bin 747 adet konut el değiştirdi...

Restoranlar el değiştiriyor Haberi

Restoranlar el değiştiriyor

İş dünyasının önceleri hobi olarak gördüğü, 1 yılda yüzde 45'lik büyüme yakalayınca da yatırım alanı olarak belirlediği yeme-içme sektöründe son günlerde hareketlilik arttı. 10 yıl önce çorbacılar ve esnaf lokantalarıyla anılan sektör, artan milli gelir ve yükselen yaşam standartlarıyla birlikte dev zincirlerin rekabet alanına dönüştü. Sektördeki büyüme yerli işadamları kadar yabancı fonların da iştahını kabartıyor. Karaborsa gibi alanın elinde kalan restoranlar için bugünlerde büyük bir savaş yaşanıyor. Zincir kafe-bar-restoran markalarının her geçen gün yeni şubelerle büyüdüğüne tanık oluyoruz. Domino's Pizza (Turkven), yemeksepeti. com (General Atlantic), Doors Grubu (İnternational Restaurant Group), The House Cafe'lerle (İrlanda Kerten) başlayan yabancı ilgisi önümüzdeki günlerde de devam edeceğe benziyor. 


Mikla ve NumNum'a İş Yatırım talip

Kulislerde Mehmet Gürs'e ait İstanbul Yiyecek İçecek Grubu'nun bünyesindeki Mikla ve...