29 / 04 / 2024

rezerv konut alanı tespiti

rezerv konut alanı tespiti

Kentsel dönüşümde riskli yapısı yıkılan vatandaşlar için yeni yerleşim yerleri oluşturuluyor. Bu alanlara rezerv yapı (rezerv konut) alanı deniyor. Peki rezerv yapı alanı tespiti nasıl yapılır?

Rezerv konut alanı nedir?

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli alan ve riskli yapı olarak ilan edilen konutlarda yaşayan kimseler rezerv konut alanına yerleştiriliyor. Peki, rezerv konut alanı nedir? İşte yanıtı...

Emlak Konut GYO Esenler Kuzey Rezerv Yapı Alanı 1. Etap için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO Esenler Kuzey Rezerv Yapı Alanı 1. Etap için imzalar atıldı. Söz konusu proje için sözleşme Bedeli 6 milyar 396 milyon TL+KDV şeklinde açıklandı.

Milli Emlak Yozgat'ta konut alanı imarlı arsa satıyor! Arsa almayı düşünenler dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Yozgat Merkez ilçesi, Eskipazar II. Mıntıka Mahallesi'ndeki konut alanı imarlı arsa için satış için ihalesi düzenliyor. Merakla beklenen ihale 30 Haziran tarihinde saat 14:15'te gerçekleştirilecek.

Ümraniye Hekimbaşı Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Ümraniye İlçesi, Hekimbaşı Mahallesi Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Milli Emlak Yozgat'ta konut alanı imarlı arsa satıyor!

Yozgat Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Yozgat Merkez'de konut alanı imarlı arsa satıyor. İşte detaylar...

Milli Emlak'tan Yalova Çınarcık'ta arsa fırsatı! Konut alanı imarlı arsanın fiyatına inanamayacaksınız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Yalova Çınarcık'ta yer alan konut alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

Zekeriyaköy Toplu Konut Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, 3. Derece Doğal Sit Alanı, Zekeriyaköy Toplu Konut Alanı 1789 Ada 1 Parsel, 1790 Ada 1 Parsel Ve 1791 Ada 3 Parsele İlişkin Koruma Amaçlı UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Milli Emlak Ankara'da konut alanı imarlı arsa satıyor! 15 bin 400 TL'ye!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara Altındağ'da konut alanı imarlı arsa satıyor. İşte Milli Emlak'ın resmi internet sitesinde yayımlanan o ihale ilanı...

Milli Emlak'tan büyük fırsat! Balıkesir'de konut alanı imarlı arsa satıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Balıkesir'de konut alanı imarlı arsa satıyor. İşte söz konusu ihale ile ilgili merak edilen detaylar...

Hazine arazisine ev yapmak isteyenler dikkat! İstanbul'da konut alanı imarlı arsa satışa çıktı! Sakın kaçırmayın!

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı İstanbul Kartal'da yer alan arsayı satışa çıkardı. Konut alanı imarlı arsa 723,90 metrekare alana sahip.

Avcılar Tahtakale Mahallesi Rezerv Yapı Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli,Avcılar İlçesi,Firüzköy(Tahtakale) Mah,Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Rev. Uygulama İmar Planına Yapılan İtirazlar Kapsamında Hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Esenler Kuzey Rezerv Yapı Alanı imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Esenler İlçesi Kuzey (Topkule-baştabya) Rezerv Yapı Alanına İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanun’un 18. Madde Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulaması askıya çıkarıldı.

İl Özel İdaresi konut alanı imarlı arsa satıyor! Bu tarihe dikkat!

Kırıkkale İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Kırıkkale Yahşihan'da yer alan konut alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Merakla beklenen ihale 15 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kastamonu Belediyesi ticaret ve konut alanı imarlı arsa satıyor!

Kastamonu Belediye Başkanlığı, Kuzeykent Mahallesi'nde yer alan ticaret ve konut alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

rezerv konut alanı tespiti Haberi

rezerv konut alanı tespiti

Rezerv yapı alanı nasıl tespit edilir?

Kentsel dönüşümde riskli yapısı yıkılan vatandaşlar için yeni yerleşim yerleri oluşturuluyor. Bu alanlara rezerv yapı (rezerv konut) alanı deniyor. Peki rezerv yapı alanı tespiti nasıl yapılır?


Rezerv yapı alanı tespitine ilişkin esaslar, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu Uygulama Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Buna göre, rezerv yapı alanı;


- Alanın büyüklüğünü de içeren koordinatlı hâlihazır haritasını,

- Alanın uydu görüntüsünü veya ortofoto haritasını,

- Alanda bulunan kamuya ait taşınmazların listesini,


ihtiva eden dosyaya istinaden, Maliye Bakanlığının uygun görüşü alınarak Bakanlıkça belirleniyor.


Rezerv yapı alanı:

a) Bakanlıkça resen belirlenebilir.


b) TOKİ veya İdare, birinci fıkrada belirtilen bilgi ve belgeleri ihtiva eden dosyaya istinaden Bakanlıktan rezerv yapı alanı belirlenmesi talebinde bulunabilir.


c) Gerçek veya özel hukuk tüzel kişilerince, birinci fıkrada belirtilen bilgi ve belgeleri ihtiva...