16 / 06 / 2024

Richelieus Stables bankacılar giremez

Richelieus Stables bankacılar giremez

Fransa'nın başkenti Paris'teki Richelieu's Stables isimli restoranın sahibi 30 yaşındaki Alexandre Callet, işini büyütmek için bankalardan defalarca 70 bin euro kredi talep etti.

Parasını mevduat faizine koymak isteyenlere kritik uyarı! Şube ve internet bankacılığı arasında faiz farkı var!

Bankaların mevduat faizleri binlerce kişi tarafından sık sık araştırılıyor. Bankalar mevduat faizlerini değiştirmesiyle, vatandaşlar internet bankacılığından araştırma yaparken, uzman isim 'Şube ve internet bankacılığı' arasındaki farka dikkat çekti. 

Şenol Babuşcu'dan kiracıları endişelendiren paylaşım! TBMM'den kiracılara kötü haber mi gelecek?

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu resmi sosyal medya hesabı üzerinden kiracıları endişelendiren bir paylaşım yaptı. İşte Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun o paylaşımı...

Borsaya ilgi gösteren yabancılar hangi hisseleri artırdı? 

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcılar şirketlere ilgi göstermeye devam ediyor. Buna göre yabancı yatırıcılar geçen senenin ikinci yarısında bankacılık hisselerini öne çıkarmışlardı. Bu sene de BİST'te yer alan TÜM endeksindeki 514 hisseden 313’ünde pozisyon artmış durumda.

Seçimlerden sonra zamlar, vergi artışları, yeni vergiler ve kredi kartlarına sınırlamalar gelecek!

Yerel seçimler sonrasında neler olacağı milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından bir bir açıkladı. İşte ayrıntılar...

Ünlü yatırım bankacısı Blair Effron gençleri uyardı: Bunları zaten yapay zeka yapacak! 

Dünyanın en büyük yatırım bankacılarından  Blair Effron gençlerin artık yazılım ve kodlamaları öğrenmesine gerek olmadığını bunların Yapay Zeka tarafından yapılacağını açıkladı.

Barınma enflasyonu yayılıyor! Barınmak dünya genelinde mi lüks oldu? 

ABD’de Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB) konut sektörüne ilişkin bir rapor kaleme aldı ve bu raporda barınma sorununa yer verildi. Peki barınmak dünya genelinde mi lüks oldu?  

Bankacılık işlemlerinde yeni düzenleme resmen açıklandı! Banka işlemleri bundan sonra bu şekilde yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığının Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre bankacılık işlemlerinde yeni düzenlemeye gidildi. İşte detaylar...

Konut sektörü temsilcilerinden ‘Faizleri artırmayın’ çağrısı!

Amerika’da Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB), artan konut maliyetleri yüzünden ABD Merkez Bankasına (Fed) faiz artırımlarına son verme çağrısında bulundu.

Bakan Şimşek iş dünyası ve bankacılar ile ne konuştu? İşte görüşmelerin perde arkası!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün TÜSİAD ve Türkiye Bankalar Birliği üyeleri ile bir araya geldi. Bakan Şimşek, her iki görüşmede de tarafların mevcut duruma ilişkin tespit ve önerilerini dinlerken, yeni döneme ilişkin hedeflerini paylaştı.

Bankacılık kaynakları: Mehmet Şimşek bankalarla görüşecek

Bankacılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek haftaya bankalarla bir araya gelecek. Bankacıların Reuters'a verdiği bilgiye göre, Bakan Şimşek bankalarla görüşecek.

Telefonundan bankacılık işlemi yapanlara uyarı! Hemen buraya bakın, paranızdan olmayın!

Samsun Emniyet Müdürlüğü, mobil bankacılık kullanıcılarını dolandırıcılık tehditlerine karşı uyarıyor. Banka işlemlerini telefonlarından gerçekleştiren vatandaşlar, güvenlik önlemlerini ihmal etmemeli ve dikkatli olmalı. İşte detaylar...

Seçim sonrası Merkez Bankası’ndan yumuşamaya ilk kez yeşil ışık!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) üst düzey bankacılarla toplantı yaptı. Toplantıda bankacılar belki de ilk kez dü­zenlemelerde yumuşama talep­lerine TCMB’den olumlu geri dönüş aldı.

Merkez Bankası’nın rezervleri erimeye devam ediyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kan kaybetmeye devam ediyor. Bankacıların hesaplamalarına göre; Merkez Bankası’nın geçen hafta itibarıyla toplam rezervleri 3 milyar dolar; net rezervleri ise 2 milyar doların üstünde geriledi.

Richelieus Stables bankacılar giremez Haberi

Richelieus Stables bankacılar giremez

Fransa'nın başkenti Paris'teki Richelieu's Stables isimli restoranın sahibi 30 yaşındaki Alexandre Callet, işini büyütmek için bankalardan defalarca 70 bin euro kredi talep etti.


Bankalar yeterli gelire sahip olmasına rağmen istediği krediyi vermezken, bankacılar da kendisine bu süreçte 'köpek gibi' muamele etti ve aşağıladı. Restoran sahibi ise bankacılara yaptıklarının karşılığını vermek için restoran girişlerine kısıtlama getirdi.


​Callet, restoranın kapısına 'Köpekler girebilir, bankacılar giremez!' ifadelerinin yer aldığı bir pano yerleştirdi. Bankacıların restoranda yemek yemek için Callet'e vermedikleri kredi değeri olan 70 bin euroyu giriş ücreti olarak ödemesi...