28 / 04 / 2024

Bakan Şimşek iş dünyası ve bankacılar ile ne konuştu? İşte görüşmelerin perde arkası!

Bakan Şimşek iş dünyası ve bankacılar ile ne konuştu? İşte görüşmelerin perde arkası!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün TÜSİAD ve Türkiye Bankalar Birliği üyeleri ile bir araya geldi. Bakan Şimşek, her iki görüşmede de tarafların mevcut duruma ilişkin tespit ve önerilerini dinlerken, yeni döneme ilişkin hedeflerini paylaştı.



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün iş dünyası ve bankacılar ile bir araya geldi. Bakan Şimşek, her iki görüşmede de ekonomik durumla ilgili tespit ve önerileri dinledi.

Bakan Şimşek’in TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu (YİK) toplantısı öncesi Sabancı Center’da iş dünyası ile bir araya geldiği bildirildi. Şimşek, daha sonra ise Akmerkez’de, saat 14.30’da Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yönetimiyle buluştu.

Bakan Şimşek ile ilgili yapılan görüşmeye ilişkin değerlendirmede bulunan TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan, mevcut ekonomik durumla ilgili tespit ve önerilerini Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile paylaştıklarını dile getirdi.

Özilhan, Şimşek’in çalışmalarını tamamladıktan sonra ortaya koyacağı ekonomik programın makro ekonomik istikrar yönünde katkı sağlamasını beklediklerini ifade ederek ekonomide itibarı yüksek bir ekonomi programının hazırlanarak ilan edilmesinin, piyasalara güven veren ve kilit kurumlara liyakati ön plana alan atamaların yapılmasının önemine işaret etti. Özilhan, ayrıca TCMB başta olmak üzere ekonomi politikalarının şekillenmesinde, kurumların esas görev tanımına uygun çalışma düzenine girmesinin şu an içinde bulunduğumuz tablodan çıkışta yardımcı olacağını savundu.

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan da Bakan Şimşek ile yapılan görüşmeye ilişkin son derece faydalı ve yapıcı bir toplantı gerçekleştirdiklerinin altını çizerek iş dünyası olarak önerilerini paylaştıklarını aktardı. Turan, konuşmasında; Şimşek’in ifade ettiği gibi kolay çözümler veya hızlı sonuç verecek yöntemler bulunmuyor olsa da şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik prensipleri doğrultusunda kural temelli politika yapımına bağlı kalınmasının, ekonomideki bu zor durumun aşılmasını sağlayacağına inandığını vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön