18 / 05 / 2024

risk analizinde renkler nelerdir

risk analizinde renkler nelerdir

Risk değerlendirmesi, bir kişi bile olsa işçi çalıştıran tüm işyerlerinde yapılması gereken bir analiz olarak karşımıza çıkıyor. Peki risk rengi nedir? İşte risk değerlendirmesi renkleri...

Antalya'da riskli binalar analiz edilecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yer alan binaları analiz etmek için çalışmalara başladı. Büyükşehir Belediyesi risk analizinde İMO ile ortaklaşa çalışma gerçekleştirecek.

Kapıcı için risk analizi nasıl yapılır?

İşçi çalıştıran tüm firmaların risk analizi yapmaları zorunlu oluyor. Apartmanlarda kapıcı çalıştırıldığı için risk analizinin yapılması gerekiyor. Peki, apartmanda kapıcı için risk analizi nasıl yapılır?

Erdem Başçı: Risk primi tarihin en düşük seviyesinde!

Risk primi tarihin en düşük seviyesinde. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "Kamudaki basiretli borçlanma sonucunda Türkiye'nin risk primi tarihinin en düşük seviyelerine yakın seyretmektedir" dedi.

176 binden fazla bağımsız birimde risk tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, kentsel dönüşüm için bugüne kadar 1 milyar lirayı aşkın kaynak kullanıldığını, 176 binden fazla bağımsız birimde risk tespit edildiğini açıkladı.

Metehan Kavuk: İzmir'e risk alacak yatırımcılar lazım!

İnşaat sektörüne 2006 yılında giren Kavuklar Grup Gayrimenkul Geliştirme Başkanı Metehan Kavuk: "İzmir'in gelişmesi için altyapı planlanmalı ve risk alacak yatırımcı sayısı artmalı" dedi...

Türkiye'de 45 bin binaya yapılan risk tespitinde yüzde 99'u çürük çıktı!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığının kentsel dönüşüm süreci kapsamında Türkiye genelindeki riskli yapıların tespitine başlandığı 2012 yılından bu yana risk raporu için başvuran 45 bin binadan yüzde 99'u çürük çıktı...

Türkiye’de 45 bin binaya risk tespiti yapıldı yüzde 99’u riskli çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm süreci kapsamında Türkiye genelindeki riskli yapıların tespitine başlandığı 2012 yılından bu yana risk raporu için başvuran 45 bin konut kentsel dönüşüm kapsamına girdi.

Ataşehir'de Kuraklık ve Risk Yönetimi Konferansı düzenlenecek!

Ataşehir'de Kuraklık ve Risk Yönetimi Konferansı düzenlenecek. Konferansta; “Küresel İklim Değişiminin Türkiye’ye Etkileri, Kuraklık ve Kuraklığın Nedenleri, Su Tüketimini Azaltmak İçin Yapılması Gerekenler” konuları konuşulacak.

Türkiye’de 45 bin binaya risk tespiti yapıldı yüzde 99’u çürük çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm süreci kapsamında Türkiye genelindeki riskli yapıların tespitine başlandığı 2012 yılından bu yana risk raporu için başvuran 45 bin konutun kentsel dönüşüme girdi.

7 bin bina için risk tespiti yapıldı!

7 bin bina için risk tespiti yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaklaşık iki yıl önce ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüme dahil olan nüfus sayısı 2 milyonu buldu.

Kentsel dönüşüm kapsamında 174 bin 629 konut ve iş yerinde risk tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca iki yıl önce resmi olarak başlatılan kentsel dönüşüm kapsamında, vatandaşların talebiyle ülke genelinde şimdiye kadar 174 bin 629 konut ve iş yerinde risk tespiti yapıldı.

Makbule Yönel Maya: Konutta balon yok, bölgesel risk var!

TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Genel Müdürü Maya "Genel olarak bir konut balonundan bahsetmek mümkün değil. Bölgesel olarak aşırı değerlenmeler, yanlış fiyat politikaları proje ve bölge olarak bir risk gündeme getiriyor" dedi.

Apartman yöneticisi risk değerlendirmesi yükümlülüğü!

Risk analizi, meydana gelebilecek riskleri önceden tespit ederek, risklere sebebiyet veren durumları ortadan kaldırıcı önlemler almak için yapılıyor. Peki, apartman yöneticisi risk değerlendirmesi yükümlülüğü nedir?

risk analizinde renkler nelerdir Haberi

risk analizinde renkler nelerdir

Risk değerlendirmesi renkleri!

Risk değerlendirmesi, bir kişi bile olsa işçi çalıştıran tüm işyerlerinde yapılması gereken bir analiz olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulamaya kapıcı çalıştıran apartmanlar da dahil oluyor.


Özellikle ciddi bir organizasyon haline gelen sitelerde site müdürü, muhasebeci, spor hocası, güvenlik görevlisi, kat görevlisi, temizlik görevlisi ve benzeri personel gereksinimine daha çok ihtiyaç duyuluyor. Bu şekilde işçi çalıştıran sitelerin de risk analizini yapmaları gerekiyor.


Buna karşın hiçbir çalışanı olmayan apartmanların risk analizi yapmaları gerekmiyor.


Risk analizinde kullanılan önemli 4 renk bulunuyor. Risk değerlendirmesi renkleri şu şekilde sıralanıyor:


1-Yeşil:

Dikkate Değer Risk,

İlk Yardım Gerekli, İş Gücü Kaybı 3 Saatten Az,

Belirlenen Riskleri Ortadan Kaldırmak İçin Ek Kontrol Tedbirleri Almaya Gerek Olmayabilir 


2-Sarı:

Dikkate Değer Risk,

İş Gücü Kaybı 3 Günden Az,

Belirlenen riskleri Düşürmek İçin Faaliyetler Başlatılmalıdır.


3-Turuncu:

Önemli Risk,

İş Gücü Kaybı 3...