03 / 05 / 2024

risk tespiti kaç katlı binaya yapılmaz

risk tespiti kaç katlı binaya yapılmaz

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine, yeni ve sağlam binalar inşa ediliyor. Peki risk tespiti yaptırılacak bina maksimum kaç katlı olmalıdır?Risk tespiti yaptırılacak bina için kat sınırı var mıdır?

İzmit'te büyük dönüşüm için düğmeye basıldı! Risk tespiti yapılıyor, yeni kentsel dönüşüm alanları yaratılacak!

İzmit'te kentsel dönüşüm ile ilgili resmen düğmeye basıldı. Peki dönüşümde öncelikli yer neresi oldu? Hangi çalışmalar yapılıyor? İşte merak edilenler...

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken merak edilen sorular tek tek yanıt buldu. Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? Risk tespiti nasıl yaptırılır, maliyeti nedir? İşte 5 soruda tüm detaylarıyla...

Altın fiyatları bugün ne kadar? 11 Ekim Çarşamba altın fiyatları kaç lira? Canlı altın fiyatları

Altın fiyatları savaş gerginliği dolayısıyla yukarı yönlü hamlelerine devam ediyor. Küresel risk ve endişeler altına olan talebi yükseltti. Yatırımcılar en güvenli liman olan altına yönelirken altın fiyatları yükselmeye başladı. Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın, çeyrek altın kaç lira?

Mouayed Makhlouf kimdir? Kaç yaşında? Görevleri nedir?

Odeabank A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi,Denetim Komitesi, Risk Komitesi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi Mouayed Makhlouf kimdir? Kaç yaşında?  Mouayed Makhlouf daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Mouayed Makhlouf'Un eğitim hayatı nasıldı?

Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar?

Jeofizik mühendislerinden "binalarda risk tespiti" uyarısı geldi. Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar? İşte uzaman isimden dikkat çeken açıklama...

0.79 kredi desteği! Bu fırsat bir daha gelmez

Yaşanan deprem felaketi sonrasında birçok kişi evinin ne kadar güvenli olduğunu öğrenmek için risk tespiti yaptırıyor. Bu çerçevede evlerinden çıkmak zorunda kalan vatandaşlara kredi desteği veriliyor. İşte tüm detaylar...

Evin depreme dayanıklı olup olmadığı nereden anlaşılır?

Marmara depreminden sonra konut alacak kişilerin ilk kriteri olan depreme dayanıklılık, son yıllarda unutulmuştu. 6 Şubat’ta meydana gelen depremlere kadar... Şimdi “Bina depreme karşı güvenli mi?” sorusu yine ilk sırada ve bu defa herkes risk tespiti yapmaya koşuyor.

Risk tespitinde kafa karıştıran olay! Testler yönetmelik dışı, fiyatlar cep yakıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından vatandaşlar, kendi binalarını sorgulamaya başladı. Binalara yapılan risk tespiti işlemlerinde kafa karıştıran olaylar yaşanıyor. Testler yönetmelik dışı, fiyatlar cep yakıyor!

Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Yaşanılan büyük felaketten sonra yüz binlerce kişi binasının ne kadar güvenli olduğunu öğrenmek istiyor. Peki bunun içi  hangi tespit yöntemi seçilmeli? Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Kiracılar risk tespiti isteyebilir mi? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden sonra binlerce kişi ‘Binam ne kadar güvenli?’ sorusunun yanıtını merak ediyor. Peki kiracılar risk tespiti isteyebilir mi? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Petrolün varilinde risk endişesi 120 dolar seviyesinin önünü açtı! Benzin ve mazot kaç lira olur?

Rusya Ukrayna Savaşı'nın devam etmesi halinde petrolün varil fiyatı artacak mı? Brent petrol artacak mı? Akaryakıt fiyatları ne olacak? gibi sorular vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Gündemdeki olayların devam etmesi petrolün varilinde risk endişesi yaratıyor...

Riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşüme girecek riskli bir yapı için öncelikle risk tespit raporu alınıyor. Bina sakinleri rapor için ne kadar ücret ödeyeceklerini araştırıyor. Peki, riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Kripto paralarda kaçış başladı mı?

FED’in varlık alımlarını azaltma kararıyla beraber azalan risk iştahının kripto paralarda çıkışa neden olduğuna dikkat çeken ekonomist Devrim Akyıl, “Ufak adımlarla kaçışın başladığını gözlemliyoruz” diye konuştu.

risk tespiti kaç katlı binaya yapılmaz Haberi

risk tespiti kaç katlı binaya yapılmaz

Risk tespiti yaptırılacak bina maksimum kaç katlı olmalıdır?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine, yeni ve sağlam binalar inşa ediliyor. Bu süreçte kira yardımı ve kredi yardımı ve faiz desteği gibi birtakım devlet yardımlarından yararlanılabiliyor.


Bu desteklerden yararlanmak için yapının "riskli" olarak  tespit edilmiş olması gerekiyor. Bu hususta en çok sorulan soru olarak karşımıza şu çıkıyor: Risk tespiti yaptırmak istediğimiz bir bina maksimum kaç katlı olmalıdır belirlenen bir sınır var mıdır?


"6306 sayılı kanun kapsamında risk tespiti yapılacak binalarda, sekiz kata kadar olan binalarda sadece zeminden veya belirlenen kritik kattan karot alınır. 


Sekiz kattan fazla olan binaların risk tespiti 2007 Deprem Yönetmeliğinin 7.Bölümüne göre yapılır. Sekiz kattan fazla olan binalarda her kattan karot alınması gerekir."


7.1. KAPSAM

7.1.1 – Deprem bölgelerinde bulunan...