13 / 05 / 2024

riskli alanda abonelik

riskli alanda abonelik

Meclise sunulan kanun teklifi ile riskli alan, kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ve yenileme alanlarında kentsel dönüşüm muvafakatı koşulu ile elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerinin verilmesi öngörülüyor..

Bakanlık açıkladı! Yarısı bizden kampanyası başvuru nasıl yapılır? 

Kentsel Dönüşümde ‘Yarısı Bizden’ kampanyası doğrultusunda rezerv alanda, riskli alanda yer alarak bulunan ve riskli yapı kararı olan yapılara 100 bin lirası kira desteği olmak üzere 800 bin lira hibe, 700 bin lira da uygun olacak şekilde kredi imkanı sağlanacağı kaydedildi. İşte haberin detayları..

Kocaeli'de riskli alanda oturanlar yeni konutlarına kavuşuyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Derince Yenikent Mahallesi'ndeki 534 konut ile 40 dükkan ve 1 caminin yer aldığı kentsel dönüşüm alanında sürdürülen çalışmaların 10 ay sonra tamamlanması planlanıyor

İstanbul'daki 207 bin bina riskli: 99 depreminden sonraki binalarda da sorun var!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce İstanbul'da Ocak 2023 itibariyle toplam 142 riskli alanda, 207 bin riskli yapı olduğunu söyleyerek 1999 depreminden sonra yapılan binalarda da sorun olduğuna dikkat çekti.

İstanbul'da 5 konuttan biri ‘riskli’ alanda! Tek tek açıklandı: Pendik, Bakırköy, Küçükçekmece, Güngören ve Avcılar...

İstanbul’un Çevre Düzeni Planı raporunda, jeolojik açıdan riskli olduğu belirtilen bölgelerdeki konut alanlarının toplam konut alanları içinde yüzde 20.4’lük bir paya sahip olduğuna dikkat çekiliyor. İlçe ilçe riskli alanlar da açıklandı. 

İstanbul'da 68 riskli alanda 117 bin konut dönüşüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da yapılan deprem çalışmalarına ilişkin konuştu. "İstanbul’da 68 riskli alanda 35 bin binada 117 bin konutun dönüşümü için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuşan Kurum, "Her alanda olası İstanbul depremine çalışıyoruz" dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Eyüp Yeşilpınar kentsel dönüşüm hamlesi!

İBB şirketi Kiptaş Genel Müdürü Ali Kurt, Eyüp Yeşilpınar’daki riskli alanda yapılan kentsel dönüşüm projesinde yaşanan sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

2021'de 80 bin konut dönüşecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İstanbul’da 10 milyon metrekare büyüklüğünde 64 riskli alanda çalışıyoruz" dedi. Kurum, "2021 yılında da toplam bedeli 25 milyar lira olan 80 bin konutluk kentsel dönüşüm ve sosyal konut projemize de başlayacağız" açıklamasında bulundu.

Vedad Gürgen: 264 riskli alanda çalışma yapıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşüm çerçevesinde 650 bin bağımsız bölümü yıktık. Bu alınmış iyi bir yol ama halen yetersiz. Bu konuyla ilgili şu anda 264 riskli alanda çalışma yapıyoruz" dedi.

Elazığ Abdullahpaşa 2. Etap TOKİ ihalesini Ziver İnşaat kazandı!

Elazığ'da yaşanan depremden en fazla etkilenen Abdullahpaşa Mahallesinde binlerce konut zarar gördü. Cumhurbaşkanlığı kararıyla mahallenin bir bölgesi riskli alan ilan edilirken, riskli alanda yer alan hasarlı binaların yıkımı gerçekleşti.

İstanbul'daki 116 bin 827 konut dönüşecek!

Binaların yüzde 66’sı deprem riski altında olan Türkiye’de kentsel dönüşüm devam ediyor. Acil dönüşüm gereken bina sayısıyla önde gelen İstanbul’da 63 riskli alanda dönüşüm hızlandırıldı...

Murat Kurum: Riskli alanların tespiti için çalışıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal'da Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesinden sonra riskli olduğu için yıkılan ve temeli atılan binaların olduğu alanda incelemeler yaptı.

Kentsel dönüşüme 6,6 milyar harcandı!

Kentsel dönüşüm kapsamında toplam 6 milyar 689 milyon lira harcandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Öztürk, 53 farklı şehirde 229 riskli alanda çalışmalara başladıklarını belirtti...

Rize'de dolgu zemindeki binaların riskli yapı raporu hazır!

Rize Engindere Mahallesi’nde deniz dolgusu yapılarak kazanılan alanda tehlike oluşturan binalar için ‘riskli yapı’ raporu hazırlandı..

riskli alanda abonelik Haberi

riskli alanda abonelik

3194 Sayılı İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise verildi. Kanun teklifinin yürürlüğe girmesi halinde, riskli alan ve yenileme alanlarında kentsel dönüşüm muvafakatına koşulu ile ruhsatsız yapılara abonelik geçici abonelik verilebilecek.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'n imza sahibi olduğu teklif ile yapı ruhsatiyesi veya yapı kullanma izin belgesi olmadığı halde; elektrik, su veya doğal gaz aboneliği talebinde bulunanlara 5 yıl süre ile geçici olarak abonelik hakkı verilmesi ve söz konusu aboneliklerin İmar Kanununa veya diğer yasal düzenlemelere aykırılıklara dair herhangi bir kazanılmış hak teşkil etmemesi öngörülüyor.

Kanun teklifinin gerekçesinde, elektrik, su, kanalizasyon, doğalgaz ve benzeri altyapı hizmetlerin, belediye tanımında yer alan mahalli müşterek ihtiyaçlar kapsamında olup aynı zamanda belediyelerin görev ve sorumlulukları arasında yer aldığı, bu hizmetlerin ayrıca, insanca...