29 / 04 / 2024

Kocaeli'de riskli alanda oturanlar yeni konutlarına kavuşuyor!

Kocaeli'de riskli alanda oturanlar yeni konutlarına kavuşuyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Derince Yenikent Mahallesi'ndeki 534 konut ile 40 dükkan ve 1 caminin yer aldığı kentsel dönüşüm alanında sürdürülen çalışmaların 10 ay sonra tamamlanması planlanıyor



Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Kocaeli'nin Körfez ilçesinde sanayi tesislerine yakın olan ve riskli olarak ilan edilen Barbaros Mahallesi'nin bir kısmının kentsel dönüşümle taşınacağı söz konusu bölgede çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

Paylaşılan detaylarına göre, çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Körfez Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, 1999 Marmara Depremi ile 2002 yılında Akçagaz Dolum Tesisleri'nde yaşanan patlamadan sonra riskli alan olarak edilen Barbaros Mahallesi'nin tesislere yakın bölümü yıkılacak.

Yine paylaşılan bilgilere göre, söz konusu bölgede yaşayan toplam 230 hak sahibi de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından sözleşme tutarı 697 milyon 992 bin Türk Lirası şeklinde olan Derince Yenikent Mahallesi'ndeki rezerv alanda yapım çalışmaları hız kesmeden süren konutlara taşınacak.

Aktarılan detaylara göre, inşaat çalışmalarına şubat ayında başlanan 24 blok olarak 534 konut ile 40 dükkan ve 1 camiye yer verilen söz konusu kentsel dönüşüm alanında devam edilen çalışmaların 10 ay sonra tamamlanması bekleniyor.

Kocaeli de riskli alanda oturanlar yeni konutlarına kavuşuyor!

Yine paylaşılan bilgilere göre, söz konusu konutların tamamlanıp oturulabilir duruma getirilmesinin ardından Barbaros Mahallesi'nde belirlenen binaların yıkım çalışmalarına başlanmış olacak.


YÜZDE 90'IN ÜZERİNDE ANLAŞMA SAĞLANDI

Paylaşılan detaylara göre, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada Barbaros Mahallesi'nde yaşayanların, 1999 Marmara Depremi sonrası TÜPRAŞ'ta yaşanan yangın ile 2002 yılında gaz dolum tesislerinde meydana gelen patlama sebebiyle tedirgin olduklarını dile getirdi.

Yine paylaşılan bilgilere göre Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt söz konusu bölgenin 2012 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edildiğini dile getirerek, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Körfez Belediyesi olarak bu dönemde bu sorunu çözmek için esaslı bir şekilde ele aldıklarını kaydetti. 

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ayrıca açıklamasında asrın felaketi olarak belirtilen, Kahramanmaraş depremlerinden sonra kentsel dönüşümün öneminin arttığını ve buradaki konutların yaklaşık olarak 50 senelik olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu bölgede toplamda 230 hak sahibinin bulunduğuna dile getiren Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt 230 hak sahibiyle başlamış olan görüşmeler neticesinde yüzde 90'ın üzerinde anlaşma sağlandığını kaydetti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müjde! Betonarme ev yapımları ile ev alımlarında 500 bin TL destek! 

Kredi sicili kötü olanlar dikkat! Bunları yerine getirilenlerin sicili temizleniyor!

Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi?


Geri Dön