23 / 11 / 2024
fuzul

Riskli alanlar tespiti

Riskli alanlar tespiti

Riskli alan tespiti nasıl yapılır? Bir bölgeyi riskli alan olarak kim ilan eder? İşte Riskli Alan Kanununda yer alan hükümler ve riskli alan tespiti hususuna ilişkin yasal esaslar...

İBB’den bakanlığın İstanbul’da seçtiği rezerv ve riskli alanlar için sert tepki!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın riskli ilan ettiği alanlar arasında sadece üç alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile örtüştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, “Planlama yapılmalı, risk büyük” dedi.

İstanbul'da 5 konuttan biri ‘riskli’ alanda! Tek tek açıklandı: Pendik, Bakırköy, Küçükçekmece, Güngören ve Avcılar...

İstanbul’un Çevre Düzeni Planı raporunda, jeolojik açıdan riskli olduğu belirtilen bölgelerdeki konut alanlarının toplam konut alanları içinde yüzde 20.4’lük bir paya sahip olduğuna dikkat çekiliyor. İlçe ilçe riskli alanlar da açıklandı. 

Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır? 4 bin 500 TL kira yardımı nasıl alınır? Başvuru şartları nedir

Kahramanmaraş depreminin ardından, İBB ücretsiz olarak riskli bina tespiti yapmaya başladı. KİPTAŞ vesilesi ile depreme dayanıklı  binalar inşa ediyor. Diğer yandan ev başına 4 bin 500 TL kira desteği yapılıyor. Peki Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır?  4 bin 500 TL kira desteği nasıl alınır? başv

Bağcılar Göztepe Mahallesindeki riskli alanların imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Göztepe Mahallesi Riskli Alan ve Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kartal'ın 3 mahallesindeki riskli alanların imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Yukarı Mahalle, Kordonboyu Mahallesi ve Petrol-İş Mahallesi Riskli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında hak sahipliği esas destek sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti yükseltildi.

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı süreci nasıl işliyor?

Riskli yapı; yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanılarak tespit edilen ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Riskli yapı tespit başvuru dilekçesi örneği 2022!

Son birkaç yıl içerisinde yaşadığımız yıkıcı depremler kentsel dönüşümün önemini bir kez daha bizlere hatırlattı. Vatandaşlar kendi oturdukları binalar için riskli yapı tespiti yaptırabiliyorlar. Riskli yapı tespit başvurusu için öncelikli olarak bir dilekçe hazırlamanız gerekiyor. İşte tüm detaylar

Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler neler?

6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 3. maddesine göre riskli yapı tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur?

Yıkılma ya da ağır hasar görme ihtimali olan binalara riskli yapı deniyor. Yetkili kuruluşlar tarafından inceleme işlemi yapıldıktan sonra binanın riskli yapı olup olmadığı belirleniyor. Peki, riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur? İşte tüm merak edilenler...

Riskli yapı tespiti zorunlu mu?

Kentsel dönüşüme giren yapılar yıkılarak yerine yeniden inşa ediliyor. Peki, riskli yapı tespiti yaptırmak zorunlu mu?

Riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşüme girecek riskli bir yapı için öncelikle risk tespit raporu alınıyor. Bina sakinleri rapor için ne kadar ücret ödeyeceklerini araştırıyor. Peki, riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi bugün Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Nurten Tem Ekinci tarafından kuruldu.

Riskli alanlar tespiti Haberi

Riskli alanlar tespiti

Riskli alan tespiti!

Riskli alan tespiti, Riskli Alan Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre, riskli alan için hazırlanan dosyaya istinaden Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının görüşü alınarak Bakanlık tarafından belirleniyor; Bakanlar Kuruluna sunuluyor.


Riskli alanın tespiti

MADDE 5 –

 (1) Riskli alan;

a) Alanın, zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıdığına dair teknik raporu,


b) Alanda daha önceden meydana gelmiş afetler varsa, bunlara dair bilgileri,


c) Alanın büyüklüğünü de içeren koordinatlı sınırlandırma haritasını, varsa uygulama imar planını,


ç) Alanda bulunan kamuya ait taşınmazların listesini,


d) Alanın uydu görüntüsünü veya ortofoto haritasını,


e) Zemin yapısı sebebiyle riskli alan olarak tespit edilmek istenilmesi halinde yerbilimsel etüd raporunu,


f) Alanın özelliğine göre Bakanlıkça istenecek sair bilgi ve belgeleri,


ihtiva edecek şekilde hazırlanmış olan dosyaya istinaden ve...