06 / 05 / 2024

Riskli alanlara yatırım yapılamamalı

Riskli alanlara yatırım yapılamamalı

Türkiye ekonomisinde eksi enflasyon (deflasyon)’un talebi düştüğü, stokların kısıldığı, işsizliğin arttığı bir ortam doğurduğu belirtildi. Deflasyonun olduğu ülkelerde riskli alanlara yatırım ekonomiyi tehdit ediyor.

Yatırım için ev alanlar pişman oldu! Türkiye'de konut piyasasında sıkıntı büyük!

Konut piyasasında yaşanan yükseliş sonrasında yatırım için ev alanlara kötü haber geldi. Bu süreç daha önceki senelerde görülmemiş bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Ev alan vatandaşların ellerinde kaldı ve resmen bu yatırımlar pul olmuş durumda. 

Yüzde 30 ile yüzde 1400 arasında kâr etmek mümkün! İşte yatırım yaparken dikkat edilmesi gerekenler...

Yatırım yapmak isteyenler en kolay yöntem olan faiz, altın ve döviz gibi alanlara yöneliyor. Ama araştırma ve uzman görüşleriyle ilerlendiği zaman çeşitli yatırım araçları da bulunuyor. Profesyonel ekiplerce yönetilen ve amacı kâr ettirmek olan fonlara para girişi günden güne artıyor. İşte detaylar.

Altın alanlara Amerika'nın en büyük yatırım bankasından kötü haber!

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük yatırım bankalarından olan Citi Research, bugün yayımladığı raporda, ons altın için kısa vadeli hedefini düşürdü. İşte detaylar...

Türkiye'de bu alanlara yatırım yapan köşeyi hızla dönecek! Doları altını borsayı bir kenara bırakın

Türkiye ve dünyada son dönemde ortaya çıkan gıda krizi çok önemli bir gerçeği gün yüzüne çıkardı. Yatırım için sektör arayan girişimcilere kazanç garantisi verildi. İşte detaylar...

Kripto paralar borsalarla dans ediyor! Bitcoin riskli bir yatırım mı?

Kripto paralar küresel piyasalardaki geleneksel varlıkların hareketlerini gittikçe daha fazla izlemeye başladı. Peki Bitcoin riskli bir yatırım mı?

Türkiye'de yatırım değeri 90 milyar TL olan 300 bin konut dönüşüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sarıyer'de bir otelde gerçekleşen Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) 21. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Kurum, ülke genelindeki riskli yapılara değinerek kentsel dönüşüm süreçlerini paylaştı.

Kayseri Erciyes'te yatırım yapmak için arsa alanlara uyarı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yatırım yapmak için Erciyes Kayak Merkezi'nden arsa alanlara bazı uyarılar yaptı.

Gayrimenkul yatırımında en riskli Ukrayna şehirleri!

Monitor.Estate ve Ukrayna Emlak Kulübü’nün yaptığı araştırmada Dnipro ve Harkov’daki gayrimenkullere yatırım yapmak en güvenli, Odessa ve Kiev’deki gayrimenkullere yatırım yapmak en riskli  şehirler olarak belirlendi…

Bankalar Doğu ve Güneydoğu'ya yatırımı destekleyecek mi?

Doğu ve Güneydoğu’nun kalkınması için yatırım yapmak isteyen iş adamları bankaların bölgeye yönelik kredi politikalarını eleştiriyor. Bankaların "Riskli Bölge" tanımlamasıyla kredi kullanımında ayak diretmesi ve erken geri ödeme çağrıları girişimcinin şevkini kırıyor.

Gayrimenkul yatırımında dikkat edilmesi gereken noktalar!

Markalı konut projelerini, haritadaki gerçek konumlarında 3 boyutlu olarak sunan emlak sitesi, az riskli, doğru ve karlı bir gayrimenkul yatırımı için dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

Riskli alanlara yatırım ekonomiyi tehdit ediyor!

Türkiye ekonomisinde eksi enflasyon (deflasyon)’un talebi düştüğü, stokların kısıldığı, işsizliğin arttığı bir ortam doğurduğu belirtildi. Deflasyonun olduğu ülkelerde riskli alanlara yatırım ekonomiyi tehdit ediyor.

ABD'de yatırım yapan, Türkiye'de ev alan vatandaş oluyor!

ABD, İngiltere ve Kanada gibi ülkeler yabancıya, 1 milyon doları bulan yatırım ve istihdam şartı ile vatandaşlık verirken, Türkiye sadece ev alanlara kapıyı açmaya hazırlanıyor

Kosifler Group’tan 100 milyon TL’lik yatırım hamlesi!

Türkiye’nin köklü kurumsal aile şirketlerinden olan Kosifler Group, 70. yılında aralarında gayrimenkul ve güneş enerjisi sektörlerinin olduğu çeşitli alanlara 100 milyon TL’lik yatırım yapacağını açıkladı.

Riskli alanlara yatırım yapılamamalı Haberi

Riskli alanlara yatırım yapılamamalı

Türkiye ekonomisini deflasyonun oluşturduğu riskli alanlara yatırımın tehdit ettiği belirtildi.


ASKON’un düzenlediği “Kaos Ortamında Ekonomiyi Okumak” konulu konferansta konuşan Piri Reis Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, Dünya ekonomisinin ülkemizi etkilediğini belirterek, Uluslararası çapta   deflasyon uyarısında bulundu. Arslanoğlu, riskli alanlara yatırımların arttığını ve Dünya ekonomisinde varlık balonu oluştuğunu söyledi.


Dünya Ekonomisinde Varlık Balonu Oluşuyor


ASKON toplantısında konuşan Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, Dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmelere değindi. Aslanoğlu bu konuda şunları ifade etti.


Büyük oranda Dünya ekonomisi bizi etkiliyor. Petrol, altın fiyatları ve döviz. Şu anda Dünya ekonomisinde yavaşlama, Çin’deki gelişmeler eksi enflasyon, eksi faizler, Merkez Bankaları bunlar çokça ön plana çıkıyor.


Eksi enflasyon talebi düşürüyor


2008 yılında kriz AB ve Japonya’yı ABD’ye kıyasla daha çok etkiledi. Çin %10 büyüme potasından %6 gibi...