01 / 05 / 2024

Riskli alanlardaki evler

Riskli alanlardaki evler

Bakanlar Kurulu 31 ilde 63 milyon 36 bin 606 metrekare alanı riskli ilan etti. 352 bine yakın konut ve iş yerine ise şerh kondu. Riskli alanda gayrimenkul almadan önce tapuya bakmak gerekiyor...

KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler'in temeli atıldı!

İstanbul'un Bağcılar ilçesi Kirazlı Mahallesi’ndeki 7 blok, 190 konuttan meydana gelen “As Fatih Kent Sitesi”, 2017' riskli alan olarak belirlendi. Bugün Bağcılar Kiraz Evler'in temeli atıldı.

Riskli binalar tabut olmadan dönüşmeli!

İstanbul’un dönüşmesi gereken deprem tehdidi altındaki ilçelerini yöneten belediye başkanları bütçe ve yetki yetersizliğinden şikayetçi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Riskli binalar bir önce dönüşüme girmeli. Yoksa bu evler yüzlerce insan için tabuta dönecek” diye konuştu. 

Riskli alanlardaki eski konutlar için 'takas' zamanı!

İstanbul’un depreme hazırlık kapasitesinin 64 üzerinden 28 puan aldığının altını çizen GABORAS CEO’su Kurtuluş Altun,şu anda riskli alanlardaki eski konutlar için hızlı menkulleşme ve eski-yeni konut takas zamanı olduğunu söyledi.

9 soruda kentsel dönüşümde riskli yapılar nasıl yıkılır?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlardaki binalar ile riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yerine yeni bina inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde riskli yapılar nasıl yıkılır?

Kentsel dönüşüm riskli alan tespiti nasıl olur?

6306 sayılı kanun gereğince riskli olarak tespit edilen alanlardaki binalar ile riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüm riskli alan tespiti nasıl olur?

Kentsel dönüşümde riskli binalar güçlendirilebilir!

Kentsel dönüşüm uygulamalarının önemli bir bölümü giderek rantı yüksek alanlarda “gayrimenkul geliştirme” işlerine evrildi. Halbuki riskli alan ilan edilen planlı alanlardaki çok sayıda bina bugüne kadar güçlendirilebilirdi.

Tokat Kalesi çevresindeki riskli evler taşınacak!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Kalesi çevresindeki yaklaşık 120 dönümlük alanı bakanlığın riskli alan olarak belirlediğini hatırlatarak.

Tokat'ta riskli alandaki evler taşınacak!

Riskli alan ilan edilen bölgelerde inceleme yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, alanların taşınması noktasında çeşitli alternatif arayışı içerisinde olduklarını ifade etti.

Riskli alanlardaki hak sahiplerine sağlanan faiz desteği uzatıldı!

Kentsel dönüşümü düzenleyen Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun çerçevesinde hak sahiplerince kullanılan kredilere sağlanan faiz desteğinin kapsamı genişletilerek,süresi bu yıl sonuna kadar uzatıldı.

Kentsel dönüşümde tapusuz evler ne olacak?

Kentsel dönüşüm kapsamında; riskli alanlarda yer alan veya riskli alanlarda yer almayan ancak riskli olan yapılar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tapusuz evler ne olacak?

Kentsel dönüşüm arsa tapulu evler!

Üzerinde çatılı bina olan ve riskli yapı grubuna giren taşınmaz mallar 6306 sayılı Afet yasasından yararlanabiliyor. Peki, kentsel dönüşüme arsa tapulu evler de dahil mi?

Kırsal dönüşüm nerelerde ve nasıl uygulanacak?

Kentsel dönüşüm kanunu olan 6306 sayılı kanun ile, kentte bulunan riskli alanlardaki riskli binalar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Peki, kırsal dönüşüm nedir? Kırsal dönüşüm nerelerde ve nasıl uygulanacak?

Gürsel Öngören: Yeni yargı paketiyle kentsel dönüşümün önü açılacak!

Prof. Dr. Gürsel Öngören, "Yeni yargı paketi olarak bilinen paketten kentsel dönüşüme ilişkin iki düzenleme çıktı. Bu değişiklikle, idari yargıda birkaç yıl süren, riskli alanlardaki kentsel dönüşüm davaları birkaç ay içinde bitirilecek" dedi.

Riskli alanlardaki evler Haberi

Riskli alanlardaki evler


Bakanlar Kurulu 31 ilde 63 milyon 36 bin 606 metrekare alanı riskli ilan etti. 352 bine yakın konut ve iş yerine ise şerh kondu. Riskli alanda gayrimenkul almadan önce tapuya bakmak gerekiyor.


Riskli alan ilanları hızlandı. Bakanlar Kurulu son iki hafta içinde 7 ayrı ilde daha riskli alan ilanı yaptı. Resmi Gazete'de yayımlanan riskli alan ilanına göre önceki hafta İstanbul Bağcılarda Çınar, İnönü, Sancaktepe, Yavuzselim ve Merkez mahalleleri sınırlan riskli alan ilan edildi. 2 Eylül'de Amasya'da Merkez ilçesi, Kirazlıdere Mahallesi, Çorum ili, Osmancık ilçesi, Gaziantep'te, Şahinbey ilçesi, Adana'da Yüreğir ilçesi, Tokat'ta Merkez ilçe, Kaledibi mevkiinde bulunan alanlarla Karamanda Merkez ilçe, Hisar, İmaret ve Tahsin Ünal mahalleleri sınırları İçerisinde bulunan toplam 5 milyon 380 bin metrekare alan riskli olarak kayıtlara geçti....