14 / 05 / 2024

riskli bina süresi

riskli bina süresi

Kentsel dönüşümde yıkılıp tekrar yapılacak olan binaların tespit çalışmaları devam ediyor. Riskli bina kararının çıktığı binalarda oturanların taşınması için 60 günlük bir süre başlayacak...

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacaklarını söyledi.

Riskli raporu verilen binalar tartışmaları ateşledi! 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemiyor!

Yapı denetim firmalarının verdiği "riskli" raporunun ardından malikler arasında yeni bir kavga sebebi oluştu. 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemezken, "Kira gelirimden olurum, denetim istemiyorum" diyenler bile gündeme geliyor.

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Oturulan yapının riskli olarak belirlenmesi halinde yıkım için kendilerine belli bir süre veriliyor. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunuyor!

İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunduğunu dile getirdi. 

10 adımda riskli yapı süreci!

İstanbul’da 26 Eylül 2019'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında vatandaşlar harekete geçti. Deprem sonrasında 5 bin 253 riskli bina ihbar edildi. Peki riskli yapı süreci nasıl ilerliyor? İşte 10 adımda riskli yapı süreci...

Türkiye’de riskli bina kalmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yılda 300 bin, 5 yılda ise 1.5 milyon konutu dönüştürmeyi hedeflediklerini söyleyerek, “Türkiye’de artık riskli bina kalmayacak. 2023, 2053 hatta 2071’in Türkiye’si için canla başla çalışacağız” dedi.

Çanakkale'de 879 riskli bina yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Çanakkale İl Müdürü Ömer Bolat, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne dek 966 adet riskli bina tespit edildiğini söyledi.

Tahran'da 21 bin riskli bina var!

Tahran Başsavcısı Abbas Caferi Devletabadi, bölgede 21 bin riskli bina olduğunu, özellikle 243'ünün durumunun endişe verici boyuta ulaştığını söyledi.

İnşaat yapım süresi kısalıyor!

Ön üretimli kolon kiriş gibi ana yapı elemanlarının birleşimlerinde yerinde döküm beton gerektirmeyen ve tamamen ön üretimli bir yapım metodu olan SQRIM Japon Bina Yapım Teknolojisi ile inşaat süresi konvensiyonel yönteme göre yüzde 50 daha azdır. 

Türkiye'de 6 milyonun üstünde riskli bina var!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Güngör, "Türkiye'de 6 milyonun üstünde riskli bina olduğunu düşünüyoruz. 2011'den bu yana ise 500 bin binanın C sınıfı Enerji Kimlik Belgesi'ne sahip olması sağlandı" şeklinde konuştı.

riskli bina süresi Haberi

riskli bina süresi
20 yılda 12 milyon konutun elden geçirilmesi planlanan kentsel dönüşümde Türkiye maaliyetinin 350-400 milyar dolar olması bekleniyor. Bu rakamın 100 milyar dolarlık bir bölümü ise İstanbul'da ait olacak. Riskli bina kararının çıktığı binalarda oturanların taşınması için 60 günlük bir süre...