Kentsel dönüşümde yıkılıp tekrar yapılacak olan binaların tespit çalışmaları devam ediyor. Riskli bina kararının çıktığı binalarda oturanların taşınması için 60 günlük bir süre başlayacak...
Başakşehir Belediyesi, yerinde yenileme çalışmalarına yoğun mesai harcıyor. Titizlikle sürdürülen yerinde yenileme çalışmalarıyla riskli bina stoku oranı yüzde 50’den yüzde 12’ye indirildi.
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacaklarını söyledi.
Yapı denetim firmalarının verdiği "riskli" raporunun ardından malikler arasında yeni bir kavga sebebi oluştu. 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemezken, "Kira gelirimden olurum, denetim istemiyorum" diyenler bile gündeme geliyor.
Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?
İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü.
Oturulan yapının riskli olarak belirlenmesi halinde yıkım için kendilerine belli bir süre veriliyor. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?
İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunduğunu dile getirdi.
İstanbul’da 26 Eylül 2019'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında vatandaşlar harekete geçti. Deprem sonrasında 5 bin 253 riskli bina ihbar edildi. Peki riskli yapı süreci nasıl ilerliyor? İşte 10 adımda riskli yapı süreci...
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yılda 300 bin, 5 yılda ise 1.5 milyon konutu dönüştürmeyi hedeflediklerini söyleyerek, “Türkiye’de artık riskli bina kalmayacak. 2023, 2053 hatta 2071’in Türkiye’si için canla başla çalışacağız” dedi.
Çevre ve Şehircilik Çanakkale İl Müdürü Ömer Bolat, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne dek 966 adet riskli bina tespit edildiğini söyledi.
Tahran Başsavcısı Abbas Caferi Devletabadi, bölgede 21 bin riskli bina olduğunu, özellikle 243'ünün durumunun endişe verici boyuta ulaştığını söyledi.
Ön üretimli kolon kiriş gibi ana yapı elemanlarının birleşimlerinde yerinde döküm beton gerektirmeyen ve tamamen ön üretimli bir yapım metodu olan SQRIM Japon Bina Yapım Teknolojisi ile inşaat süresi konvensiyonel yönteme göre yüzde 50 daha azdır.