26 / 11 / 2024

riskli binalara nereye bildirilecek

riskli binalara nereye bildirilecek

İstanbul Valiliği, afet riski en yüksek alanların tespit edilerek, Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanacağını açıkladı. Valilik, genelgede belirtilen esaslar ile 90 günlük sürecin başladığını duyurdu.

Bakanlık'tan 81 ile genelge: Riski binalar 3 ay içinde bildirilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imzasıyla, en riskli alanların 3 ay içerisinde Bakanlığa bildirilmesi için 81 ile genelge gönderildi...

İstanbul'da riskli binalara vatandaş engeli! 79 bin binaya deprem taraması yapılamadı!

İstanbul'da, konut sahiplerinin izin vermemesi nedeniyle başvurusu alınan 162 bin binadan 79 binine deprem tarama testi yapılamadı.

46 adet gayrimenkul ticaret ve konut alanına dönüştürülerek özelleştirilecek! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Kentsel dönüşümü hızlandıracak yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte ülke genelinde riskli binalara yönelik kapsamlı bir dönüşüm seferberliğinin başlatılması beklenirken, özelleştirmelere de hız verildi. Resmi Gazete’de bir günde 75 sayfa özelleştirme ilanına yer verdildi. 

İBB'den İstanbul’daki riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

İBB, çürük binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi amacıyla yeni bir finans modeli hazırlandı. Riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur?

Yıkılma ya da ağır hasar görme ihtimali olan binalara riskli yapı deniyor. Yetkili kuruluşlar tarafından inceleme işlemi yapıldıktan sonra binanın riskli yapı olup olmadığı belirleniyor. Peki, riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur? İşte tüm merak edilenler...

İstanbul'daki 1.5 milyon konut riskli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçen hafta TBMM Deprem Araştırma Komisyonu'nda yaptığı sunumda depremde riskli olan binalara ilişkin açıklamalarda bulundu. "İstanbul'umuzda da riskli 1,5 milyon konut var" diyen Kurum, bunların 300 bininin acil olarak dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Riskli bina nereye şikayet edilir?

Çevre Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen ‘Riskli Alan’ genelgesi kapsamında riskli binalar 3 ay içinde şikayet edilecek. Peki riskli bina nereye şikayet edilir? İşte tüm merak edilenler...

Kartal’da riskli yapılarda deprem korkusuyla oturuyorlar!

Kartal'da riskli olduğu belirtilen binalarda çok sayıda aile oturmaya devam ediyor. Korku içinde olan ev sahipleri, riskli yapı olarak ilan edilen binalarının bir an önce yenilenmesini istiyor. Tabut gibi binalara yaşadıklarını belirten mahalleli çözüm arıyor.

Türkiye'de 7 milyon konutun ömrü doldu! 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, riskli binalara ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye’de bulunan yaklaşık 20 milyon yapı stokunu incelediğimizde kaçak, kullanım ömrünü yitirmiş ve kentsel dönüşümü düşünülen yapı stoğunun 7 milyona ulaştığını görüyoruz” diye konuştu.

Eşyalarını almak için binaya girdiler, çatırtı sesleri büyük panik yaşattı!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında riskli binalara ev sakinlerinin eşyalarını almak için 15 dakikalığına girmesine izin verildi. Binadan gelen çatırtı sesleri üzerine vatandaşlar büyük panik yaşadı.

DASK başvuruları nereye yapılır 2020?

Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinen DASK, konut sahiplerinin yaptırması gereken bir sigorta türü. DASK sigortası primi, yüksek riskli bölgeler de daha fazla iken, düşük riskli bölgelerde daha az olmakta. Peki DASK başvurusu nasıl yapılır? Başvurular nereye yapılır? İşte detaylar...

DASK için nereye başvurulur 2020? 

Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinen DASK, ev sahiplerinin yaptırması gereken sigortalar arasında yer alıyor. DASK sigortası primi, yüksek riskli bölgeler de daha fazlayken, düşük riskli bölgelerde ise daha azdır. Peki DASK için nereye başvurulur 2020? 

Riskli binalara kentsel dönüşüm çözümü!

Türkiye depremlere hazırlık için çalışmalar gerçekleşti. Birinci öncelik ise kentsel dönüşüm oldu. Peki kentsel dönüşüm süreci nasıl ilerliyor? Binanın dayanıksız olduğu nasıl anlaşılır? İşte tüm merak edilenler..

Riskli binalara güçlendirme kolaylığı!

Kartal ve Beyoğlu’nda çöken binaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kaçak riskli binaların da güçlendirilmesinin önünü açmaya hazırlanıyor...

riskli binalara nereye bildirilecek Haberi

riskli binalara nereye bildirilecek

İstanbul Valiliği, bütün yurtta il ve ilçe bazında afet riski en yüksek alanların tespit edilip, Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanacağını ve 3 ayda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulacağını açıkladı.

Kentsel dönüşümde yeni süreç

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Valilik'tan yapılan açıklamada, Kentsel Dönüşüm Vizyonu doğrultusunda belirlenen hedeflere ulaşmak için yeni bir süreç başlatıldığı ifade edildi. 

19 Şubat 2019 tarihli Bakanlık genelgesiyle kentsel dönüşüm sürecinin ilke ve esaslarının bütün valiliklere bildirildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Buna göre bütün yurtta il ve ilçe bazında afet riski en yüksek alanlar tespit edilerek, Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanacak ve 3 ay içerisinde Bakanlık makamına sunulacak."

90 günlük süreç başladı

Valilik, genelgede belirtilen esaslar ile 90 günlük sürecin başladığını, 20 Şubat 2019 tarihli yazıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlıklar...