19 / 05 / 2024

riskli gecekondu sahiplerine yardım

riskli gecekondu sahiplerine yardım

8 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılmasına Dair Karar yayımlandı. Buna göre, gecekondu sahiplerine yardım yapılacak..

Pendik Harmandere Konutları 2. Etap'ta teslimler yapıldı!

Pendik Harmandere Konutları'nın 2. etabında anahtar teslimleri gerçekleştirildi. Gecekondu sahiplerine evleri tören ile teslim edildi. 3 bloktan oluşan 2.Etap'ta 85 metrekarelik 178 ev bulunuyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 İstanbul!

Evi kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak riskli bina sahiplerine kira yardımı veriliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 İstanbul ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Evini dönüştürecekler dikkat! KDV indiriminde şartlar neler?

Yüzde 1 KDV düzenlemesi, 30 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe alındı Böylece, müteahhitler tarafından riskli yapı sahiplerine 30 Ocak 2021 tarihinden itibaren yapılacak inşaat taahhüt işlerinde yüzde 1 KDV hesaplanması gerekli...

İstanbul Tozkoparan'da riskli yapılar tahliye ediliyor!

İstanbul'un Tozkopran Mahallesi'nde riskli olduğu belirlenen 900 daire için tahliye işlemleri başlıyor. Riskli dairelerde yaşayan hak sahiplerine Güngören İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından tebligat gönderildi. 

Ataşehir'de 25 gecekondu sahibi daha yeni yuvalarına kavuştu!

Emekevler bölgesi ve Barbaros Mahallesi’nde sosyal donatı alanında yer alan gecekondu sahiplerine daire tahsisleri yapıldı.

Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile hak sahibi olan riskli yapı sahiplerine sunulacak net alanı 150 metrekare altındaki konutların inşaat ve taahhüt hizmetleri için katma değer vergisi oranının yüzde 1 olarak belirlenecek.

İstanbul'da 72 bin 166 binada riskli yapı tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Sırf İstanbul ilimizde 72 bin 166 binada riskli yapı tespiti yapılmış. Bu konumlarda 367 bin bağımsız birim bulunmakta ve bu hak sahiplerine de bugüne kadar sadece kira yardımı olarak 1,7 milyar lira verilmiştir." dedi.

Binali Yıldırım'dan gecekondu sahiplerine müjde!

AKP İBB Başkan Adayı Yıldırım, gecekondu sahiplerine müjde verdi. Yıldırım, "Maliye Hazinesi arsaları üzerinde evleri olup ilave kaçak kat yapmış ceza tutanakları tutulmuş olan hemşehrilerimiz için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yeni bir düzenleme yapacağız" dedi...

İzmir'de binaların yüzde 65'i riskli!

İzmir'de alt yapı yetersizliği ve çarpık kentleşme hakkında açıklamalarda bulunan EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "İzmir'de binaların yüzde 65'i riskli, yaş ortalaması 25, gecekondu sayısı 300 bin'' dedi.

Kaçak gecekondu sahiplerine sadece enkaz bedeli ödenecek!

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında sözleşme ile kaçak gecekondusunu devreden vatandaşların, gecekondusu için sadece enkaz bedeli isteyebileceği kararını verdi. 

Ankara'daki dönüşümde gecekondu sahipleri mağdur olmayacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi,kentsel dönüşüm projeleri kapsamında belgesi olmayan gecekonduların enkaz bedellerini peşinat olarak TOKİ'ye ödeyecek. Gecekondu sahiplerine taksitle ev alma imkanı sunulacak.

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüme elektrik kesintisi!

Altındağ Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında yıkacağını daha önce duyurduğu ve anlaşmaya vardığı Sakarya Mahallesi’ndeki gecekondu sahiplerine, taşınmaları için bayram sonuna kadar süre verdi.

Kentsel dönüşümde gecekonduların durumu!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binasını yıktıran malik, kiracı ve ayni hak sahiplerine birtakım finansal destek sağlanıyor. Peki, kentsel dönüşümde gecekonduların durumu nedir? Gecekondu sahiplerine yardım yapılır mı?

riskli gecekondu sahiplerine yardım Haberi

riskli gecekondu sahiplerine yardım

Kentsel dönüşümde gecekondu sahiplerine yardım!

8 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılmasına Dair Karar yayımlandı.


Buna karara göre, gecekondu sahiplerine yapılacak anlaşma ile yardımda bulunulacak ve enkaz bedeli ödenecek. Peki, kentsel dönüşümde gecekondu sahiplerine yardım nasıl yapılacak?


Enkaz bedeli ödenmesi, konut veya işyeri verilmesi

(1) Bu madde hükümleri uygulama alanında ilgili kurumca gerçekleştirilecek dönüşüm projelerinde uygulanır. 


(2) Enkaz bedeli ile duvar ve ağaçlar için ödenecek bedel, ilgili kurum bünyesinden en az üç kişiden teşkil olunacak kıymet takdir komisyonları marifetiyle veya hizmet satın alınmak suretiyle, 4/11/1983 tarihli ve 2942 sayılı kamulaştırma Kanununun 11 inci maddesindeki esaslara göre tespit edilir. 


(3) İlgili kurumca verilecek konut veya işyerinin inşaat maliyet bedel; uygulama alanında gerçekleştirilecek yapım ihaleleri...