27 / 04 / 2024

riskli rezerv alan

riskli rezerv alan

İnşaat sektöründe riskli yapıya sağlanan vergi istisnalarının kapsamı genişletildi. GİB riskli alan ve rezerv alanın da vergi istisnası kapsamında olduğunu açıkladı.

14 kişiye mezar olan Seçkin Apartmanı'nda sır perdesi aralıyor! Rezerv alan....

Hatay’da 6 Şubat depreminde 14 kişinin öldüğü Fuat Seçkin Apartmanı’nın müteahhidi Selahattin Yüksel ile ilgili sır perdesi aralanıyor. 

Bakan Özhaseki: Rezerv alan olduğunda 'Tapumuzu alıyorlar' diyenler, şimdi 'rezerv alan ilan edin' diyorlar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ve rezerv alan konularına dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o açıklamaları...

Hatay'da 'rezerv alan' endişesi: 50 bin kişi etkilenecek!

Hataylı depremzedeler son zamanlarda sık sık gündeme gelen 'rezerv alan' uygulaması sebebiyle konutlarının akıbeti için endişe ediyor.

Deprem bölgesinde rezerv alan karmaşası!

Deprem bölgesinde işleme konulmuş olan “Rezerv Alan uygulaması” kapsamında yapılanların yetkililer tarafından verilen sözleşlerle bağdaşmadığı kaydedildi. İşte Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'ın haberi...

Rezerv alan uygulaması Meclis'te! Hasarsız binalar riskli yapılara mı dönüştürülüyor? 

CHP'li Nermin Yıldırım Kara, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin cevaplaması istemiyle Meclis'e soru önergesi sundu. İşte o önergenin gerekçesi ve sorular...

Rezerv alan tartışması tam gaz: Riskli yapı ilan edilen binalardaki vatandaşlar zarara uğruyor!

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, rezerv alan ve riskli yapı ilanı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve vatandaşların mağduriyetlerine değindi. İşte ayrıntılar...

Şişli'de 5 milyar dolarlık imar rantı: Bu parayla 2000'den önceki tüm binalar yıkılıp yeniden yapılabilirdi! 

CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan, Şişli'deki yeni rezerv alan ilanı ve imar rantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar..

Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

Asrın felaketi Kahramanmaraş depremlerinden sonra pek çok bölge de rezerv alan ilan edildi. Peki Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

İzmir Narlıdere'deki 2 milyon 430 bin metrekarelik rezerv alanda flaş gelişme!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın rezerv alan olarak ilan ettiği İzmir'in Narlıdere ilçesinde yer alan toplamda 243 dönümlük alanın parselasyon planları da askıya çıkarıldı. Söz konusu araziler Bayburt Grup tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na devredilmişti.

İstanbul'daki 12 milyon metrekarelik dev askeri arazi rezerv alan ilan edildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul Başakşehir'de yer alan dev askeri araziyi rezerv alan olarak imara açtı.

Sancaktepe Sarıgazi'de askeri arazi ticaret alanına çevrildi! İBB dava açtı!

Sarıgazi'de rezerv alan ilan edilen 4 dönümlük askeri arsa imar planı değişikliğiyle ticaret alanına çevrildi, mahkeme planı iptal etti.

İstanbul'da 157 rezerv alan ilanı var: 3 milyon nüfus taşınabilir!

İstanbul’da 21 adet Esenler büyüklüğünde rezerv alan ilanı yapıldığı belirlendi. Rezerv alanların büyük kısmının Kanal İstanbul etrafında yoğunlaşırken, bölgeye yaklaşık 3 milyon nüfusun taşınması öngörülüyor. İşte detaylar...

Rezerv alan yasası nasıl uygulanacak? Eviniz habersiz yıkılabilir mi? Tek tek açıklandı!

İstanbul Şahintepe Mahallesi’nde yaşayanlar "Rezerv alan yasası ne getiriyor; Şahintepe halkı ne yapmalı?" konulu panelde bir araya ve "Parseliniz bir gün Hazineye devredilebilir mi? Eviniz habersiz yıkılabilir mi?" sorularının yanıtları konuşuldu. Peki rezerv alan yasası neleri getirecek?

riskli rezerv alan Haberi

riskli rezerv alan

İnşaat sektöründe riskli yapı iç.in vergi istisnaları genişletildi. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından sadece riskli yapıyı vergi istisnası kapsamında kabul ediyordu. Hürriyet'ten Neşe Karafil'in haberine göre; Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) riskli alan ve rezerv alanın da vergi istisnası kapsamında olduğunu belirtti. Uzun zamandır inşaatçılar riskli alan ve rezerv alanların vergi istisnası kapsamında olmasını istiyordu.

Yasaya göre istisna kapsamına riskli yapı, riskli alan ve rezerv alanın girdiğini söyleyen KONUTDER Vergi Danışmanı Abdullah Tolu, şu açıklamalarda bulundu: “Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, istisna düzenlemesinin sadece riskli yapılar ve bunların yerine yapılan yeni yapılar için uygulanabileceği, riskli alan ve rezerv alanda yapılan yeni yapılar için istisnanın uygulanamayacağını belirtmişti. Bu görüşün dayanağı ise, yasada sadece ‘Yapı’ kelimesinin geçmesi, ‘Alan’ kelimesinin geçmemesi idi. İnşaat sektörü temsilcileri,...