06 / 05 / 2024

riskli yapı kararı

riskli yapı kararı

Afet Yasası ve Borçlar Kanunu’ndaki ‘10 yıllık kiracıların gerekçesiz olarak tahliye edilmesi’ gibi hükümlerle kiracıların mağdur olduğunu söyleyen Beyoğlu Kent Savunması üyesi avukat Eren Can uygulamanın kiracılar açısından yarattığı tehlikeye değindi.

Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılması Kararında Değişiklik!

6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar bugünkü 31855 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Konak'ta hasarlı ve riskli yapıların dönüşümünde hak kaybı yaşanmayacak! 

İzmir Konak Belediye Meclisi olağanüstü toplantısında alınan karar doğrultusunda kentteki hasarlı ve riskli yapıların hak kaybına uğramadan dönüşümüne ilişkin önerge kabul edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Selim Türsen, bugünkü köşe yazısında söz konusu önergeyi kaleme aldı. 

Bursa Mudanya'daki riskli yapı için yıkım kararı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, riskli yapı olarak ilan edilen Mudanya’daki binayı yıkarak, yerine bünyesinde bayanlar için spor salonu, Busmek Kurs Merkezi ve Ana Kucağı eğitim merkezinin de bulunduğu modern bir bina inşa edilecek.

Beyoğlu Belediyesi'nden riskli yapılarla ilgili önemli karar!

İstanbul Beyoğlu Belediye Meclisi'nde ilçe genelinde bulunan riskli yapılarla ilgili mevcut imar planlarına eklenmek üzere hazırlanan Plan Notu Teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Riskli yapı kiracı hakları tüm detaylarıyla!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak onaylanan ve yıkılması kararı alınan binalarda yaşayan kiracılarında hakları bulunuyor. İşte riskli yapı kiracı hakları tüm detaylarıyla...

Riskli yapılar için 329 milyon TL kira yardımı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "2018'in ilk yarısında Türkiye'de riskli yapılar için 329 milyon 28 bin lira, riskli alanlar için ise 132 milyon 984 bin lira kira yardımı yapıldı" dedi. 

İstanbul Eyüpsultan'da 2 mahallede riskli alan kararı!

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararı gereğince İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Akşemsettin ve Çırçır Mahallesi'nde riskli alan kararı alındı..

İstanbul Küçükçekmece'de riskli alan kararı!

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararı gereğince İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, İkitelli (Atatürk) Mahallesi'nde riskli alan kararı alındı..

Erzurum Narman'da riskli alan kararı!

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararı gereğince Erzurum Narman'da riskli alan kararı alındı..

İstanbul'da riskli yapıları belediye satabilecek!

Bakanlık Riskli Yapılara ilişkin olarak sürdürülen uygulama sürecini kısaltmak ve bu sürece hız kazandırmak adına İstanbul'daki bütün ilçe belediyelerine yetki devri yaptı. 

Rize'de dolgu zemindeki binaların riskli yapı raporu hazır!

Rize Engindere Mahallesi’nde deniz dolgusu yapılarak kazanılan alanda tehlike oluşturan binalar için ‘riskli yapı’ raporu hazırlandı..

Fulya’daki Hilton Sitesi'ne riskli alan kararı!

İstanbul Fulya’da yer alan Hilton Sitesi için riskli alan kararı verildi. Dönüşüme girecek olan sitenin yerinde yeni rezidanslar yükselecek.

Riskli yapı tespiti lisans belgesi harcı 2018!

2018 yılında alınacak riskli yapı tespiti lisans belgesi ücretleri geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, riskli yapı tespiti lisans belgesi harcı 2018 ne kadar oldu?

riskli yapı kararı Haberi

riskli yapı kararı

İstanbul Beyoğlu’da bulunan “70’lik Pub” isimli mekanın kapısına, 6306 sayılı Afet yasası dayanak gösterilerek depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kilit vuruldu.


Binanın `depreme karşı güvenli olduğu` yönünde İTÜ`den rapor alan ancak kiracı olduğu için itiraz hakkı olmayan esnaf Özen Kulaçoğlu, “Türkiye’deki bütün kiracılar aynı risk altında. Biri gelip dükkanınızı, evinizi beğenirse, basit bir raporla belediye sizi mühürleyebilir. Kiracısınız diye itiraz hakkınız yok. ‘20 yıllık yatırımın üstüne bir bardak su iç’ diyorlar” ifadelerini kullanarak uygulamaya isyan etti.


İstiklal Caddesi’ndeki Zambak Sokak’ta bulunan bina satılınca, binayı otele dönüştürmek isteyen yeni sahibi Beyoğlu Belediyesi`ne başvurarak, bina için ‘riskli yapı’ kararı aldırdı. Bina afet yasası dayanak gösterilerek zabıta tarafından Aralık ayında tahliye edildi. Ancak kiracıların itirazları üzerine binada incelemelerde bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Deprem Mühendisliği...