19 / 05 / 2024

riskli yapı satılabilir mi

riskli yapı satılabilir mi

Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen riskli yapı satılabilir mi? Satılamaz mı?

Mortgage ödemesi devam eden ev satılabilir mi?

Konut kredisi yani mortgage, sahip olmak istenilen evin teminat altına alındığı bir kredidir. Bu kapsamda banka ödemeleri devam edenler konut satışı yapıp yapamayacağını sorguluyor. Peki, Mortgage ödemesi devam eden ev satılabilir mi?

Riskli yapı nedir? Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Deprem kuşağında bulunan Türkiye için riskli yapı denetimi son derece önemlidir. Riskli yapının tespit edilmesi ve gereken önlemlerin alınması durumunda deprem felaketi en az zararla atlatılabilir. Peki riskli yapı nedir ve nasıl tespit edilir? Riskli yapı ile ilgili tüm detaylar...

Hisseli tapu habersiz satılabilir mi?

Hisseli tapu, birden çok kişinin mal sahibi olduğunu gösteren bir belgedir. Hisseli tapu sahipleri, "Hisseli tapu habersiz satılabilir mi, hissedar kendi payını satabilir mi?" gibi sorulara yanıt oluyor. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? İşte ayrıntılar...

Riskli yapıların satışı ve kiralanması yasaklanmalı!

21 yıl önce yaşanan Marmara depreminin yıl dönümünde açıklamalarda bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ''Riskli yapıların satış, kiralama süreçlerine engeller getirilmeli. Hatta zorunlu olarak dönüşüme alınmalı'' dedi.

Bu dönemde hacizli gayrimenkul satılabilir mi? 

Koronavirüs salgını etkilerini göstermeye devam ediyor. Vatandaşlar bu süreçte, hacizli işlemlerin yapılıp yapılamayacağını merak ediyor. Peki bu dönemde hacizli gayrimenkul satılabilir mi? İşte üzerinde haciz olan işlemlere ilişkin detaylar...

KİPTAŞ’tan riskli yapılar için büyük kampanya!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketi KİPTAŞ, riskli yapılarda yaşayan İstanbullular için harekete geçti. Çatalca’dan Eyüp’e 6 farklı projede yer alan 272 sosyal konut, bakanlık tarafından verilmiş “riskli yapı raporu” bulunan vatandaşlar için satışa çıkarılıyor.

Antalya Real AVM riskli yapı olarak tescillendi!

Haşim İşcan Kültür Merkezi karşılığı 2006 yılında yapılan ve Rönesans Holding'e satılan Real AVM, riskli yapı olarak tapuya tescil edildi.

Riskli yapı satılabilir mi?

Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen riskli yapı satılabilir mi? Satılamaz mı?

Work Up Tatar Yapı satış ofisi iletişim!

Tavan yüksekliği 5.50 metre olarak tasarlandığı proje toplam 190 milyon dolar yatırım bedeliyle yükseliyor. Work Up Tatar Yapı satış ofisi iletişim telefon numarası 444 7 594 olarak belirlendi.

Rings İstanbul Selin Yapı satılık daire!

Teslimlerinin hemen yapıldığı projede toplam 1.500 adet daire yer alıyor. Rings İstanbul Selin Yapı satılık daire tipleri 1+0' dan 5+2 dublekslere kadar değişiklik gösteriyor.

Riskli yapı tespit süreci nasıl ilerler?

'Oturduğum bina riskli mi.. Depreme afete dayanıklı mı nasıl öğrenebilirim, bunun için nasıl bir yol izlemeliyim...' Türkiye'de hemen hemen herkesin kafasında bu sorular var... Riskli yapı sürecini en basit haliyle şöyle:

Loft Up Tatar Yapı satılık!

Loft Up Tatar Yapı satılık daire alanları 140 metrekareden başlangıç gösteriyor. Teslimleri 2016 yılı içerisinde yapılacak olan projede yer alan konutlar 7,60 metrelik tavan yüksekliğine sahip.

Work Up Tatar Yapı satış ofisi!

Work Up Tatar Yapı satış ofisi telefon numarası 444 7 594 olarak belirlendi. Toplam 1.400 metrekare ofis alanı yer alan proje İstanbul Finans Merkezi'ne 5 dakikalık mesafede konumlanıyor.

riskli yapı satılabilir mi Haberi

riskli yapı satılabilir mi

Riskli yapı satılabilir mi?

Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapılar riskli yapı olarak ifade ediliyor.


Yapılan tespitler neticesinde Riskli olduğu tespit edilen yapılar, tespiti yapanlar tarafından (Bakanlığa, belediyelere, il özel idarelerine, büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerine, büyükşehir ilçe belediyelerine veya Bakanlıkça lisanslandırılacak, kurum ve kuruluşlar) Müdürlüğe bildirilir. 


Müdürlük raporları inceler, raporlarda eksik veyahut yanlış hususların bulunması halinde raporlar ilgilisine iade edilir, diğer raporlar ise ilgili tapu müdürlüğüne bildirilir.


Peki, bu süreçte riskli yapı satılabilir mi? Tapuya riskli olduğu şerh edilir mi?


Riskli yapı satışı..

Riskli alanda yer alan ve riskli yapıların tapusuna konulan “RİSKLİDİR” şerhi nedeniyle, yapılandırmaya tabi konutun ekspertiz değeri çok düşük çıkacaktır. Fakat yine...