02 / 05 / 2024

riyad metrosu durakları

riyad metrosu durakları

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da planlanan 170 kilometre uzunluğundaki metronun inşaatının 2018’de tamamlanacağı bildirildi. 6 hat üzerinde 87 istasyon bulunacak ve metronun 73,4 kilometrelik kısmı yerin altından geçecek...

İzmir Narlıdere Metrosu 24 Şubat'ta açılıyor! 7 bin 750 araç trafikten çekilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvayı’nın ardından Narlıdere Metrosu'nun da açılışını 24 Şubat'ta gerçekleştirilecek. Peki Narlıdere Metrosu'nda hangi duraklar var? İşte ayrıntılar... 

İstanbullulara müjde: Bakırköy-Kirazlı Metrosu Şubat sonunda açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nun Şubat sonunda açılacağını belirtti. Peki Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nda hangi duraklar var? 

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu 7 Şubat'ta tamam! İzmirliler işte o metronun geçeceği duraklar! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 7 Şubat 2024 tarihinde açılacağını açıkladığı Fahrettin Altay-Narlıdere Metro hattındaki çalışmalada inceleme yaptı. Peki Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu hangi duraklardan geçecek? İşte ayrıntılar...

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı yarın açılıyor! AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda hangi duraklar var? 

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı yarın resmen devreye alınıyor. Peki AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda hangi duraklar var? Metro ile hangi noktalara aktarma yapılabilecek? 

Havalimanı metrosu ücretsiz mi? Havalimanı metrosu durakları belli oldu mu?

Havalimanı metrosuna dair vatandaşlar sorular sormaya başladı. Ülkenin en hızlı metrosunun kullanılacağı hattın açılışı 22 Ocak 2023 Pazar günü yapıldı. İşte bu konuda merak edilenler!

Keçiören Metrosu güzergahı!

İlçe trafiğine ve toplu taşıma sistemine büyük kolaylık sağlayacak olan Keçiören Metrosu bugün açıldı. 10 gün ücretsiz hizmet verecek Keçiören Metrosu nerelerden geçiyor? İşte Keçiören Metrosu güzergahı ve durakları..

Bostancı Dudullu Metrosu güzergahı!

Bostancı Dudullu Metrosu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı Altyapı Projeler Müdürlüğü tarafından planlanıyor. 15 kilometrelik Bostancı Dudullu Metrosu projesinde duraklar kesinleşti...

1968 yılında İstanbul Metrosu için Ruslar da teklif yapmış!

1968 yılında, İstanbul Metrosu için Ruslar da teklif yapmış. Etiler - Yenikapı arasındaki Metro'nun uzunluğu 12 kilometre olacakmış ve yaklaşık olarak 22 istasyon bulunacak tesis 600 milyon liraya çıkacakmış.

Üsküdar - Sancaktepe metrosu Alemdağ Caddesi'nde dükkan kiralarını artırdı!

2016 yılında faaliyete geçecek Üsküdar-Sancaktepe metrosu, 9 km uzunluğundaki Alemdağ Caddesi’nde şimdiden dükkan kiralarını artırdı. Caddede yer alacak metro istasyonlarının bölgenin gelişimine katkı sağlayacağını kaydediliyor.

İzmir Metrosu'nda arıza nedeniyle seferler durdu!

İzmir metrosunda arıza meydana geldi. İzmir Metrosu 'nda meydana gelen arıza nedeniyle seferler aksadı, duraklarda da yoğunluk oluştu. Arızanın giderilmesinin ardından seferler normale döndü.

1964 yılında yabancı firmalar İstanbul Metrosu için teklifte bulunmuşlar!

1964 yılında yabancı firmalar, İstanbul Metrosu, Taksim'de inşası düşünülen yeraltı çarşısı için teklifler vermişler. İstanbul Metrosu, Mecidiyeköy ile Yenikapı arasında, 11 bin 770 metre uzunluğunda olacakmış.

İzmir metrosu için yeni vagon alınıyor!

Gelecek 10 yeni vagonla İzmir Metrosu filosundaki vagon sayısı ikiye katlanarak 172'ye ulaşacak. Tren setlerinin geri kalan kısmı ise ihale süreci tamamlanarak sözleşmenin imzalanmasının ardından 26 ayda teslim edilecek.

Üsküdar-Sancaktepe metrosu Alemdağ Caddesi'nde dükkan kiralarını artırdı!

EVA Gayrimenkul Değerleme'ye göre sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin de önemli alışveriş caddelerinden biri olan Alemdağ Caddesi’nde, 2016 yılında faaliyete geçecek Üsküdar-Sancaktepe metrosu şimdiden dükkan kiralarnı artırdı.

riyad metrosu durakları Haberi

riyad metrosu durakları


Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da planlanan 170 kilometre uzunluğundaki metronun inşaatının 2018’de tamamlanacağı bildirildi. Riyad Kalkınma Yüksek Komisyonu yetkililerine göre, 6 hat üzerinde 87 istasyon bulunacak ve metronun 73,4 kilometrelik kısmı yerin altından geçecek.


Yaklaşık 8,6 milyar dolara mal olacak ulaşım ağındaki tüneller özellikle trafiğin en sıkışık ve nüfusun en yoğun olduğu bölgelere inşa edilecek. Yeraltı tünelleri projenin toplam uzunluğunun yüzde 41,7’sine denk gelecek.

Metro hattının yüzde 10,7’si şehir yolları seviyesinde devam edecek ve yüzde 47’lik kısmı (yaklaşık 84 kilometre) ise yükseltilmiş olarak inşa edilecek. 


Yetkililer metro hatlarının renk kodları ile tanımlanacağını da açıkladı. Metro hattı tamamlandığında şehirdeki tüm başlıca merkezler birbirine bağlanmış olacak. 


Malatya...