03 / 05 / 2024

rize deprem tedbirleri

rize deprem tedbirleri

İnşaat Mühendisleri Rize Şubesi Başkanı Murat Yazıcı yaptığı açıklamada Rize’de deprem tedbirlerinin alınması ve kentsel dönüşüm projelerinin hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Çay üreticilerinden deprem bölgesine konut kampanyası!

Rize'de başlatılan "Çay Sokağı" projesi kapsamında elde edilecek yardımlarla, Hatay ve Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde kalıcı deprem konutları yapılacak.

Prof. Dr. Osman Bektaş: İstanbul'u beklerken, Trabzon'da her an deprem olabilir! Risk Trabzon'da 2, Rize'de 3 kat arttı!

Beklenen olası büyük Marmara depremi sebebiyle tüm gözler İstanbul'a çevrilmişken; uzmanlar Karadeniz fayında deprem riski olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Osman Bektaş, deprem riskinin Risk Trabzon'da 2 kat, Rize'de 3 kat arttığına dikkat çekti. 

Borsadan deprem tedbirleri! Peş peşe açıklandı! O işlemler yasaklandı!

Borsa İstanbul, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden dolayı bazı tedbirler aldığını duyurdu. Borsa İstanbul AŞ tarafından KAP’a bildirilen açıklamada söz konusu tedbirler peş peşe açıklandı.

Rize-Artvin Havalimanı'nda altyapı çalışmalarının yüzde 85'i tamamlandı!

Rize Valisi Kemal Çeber yaptığı açıklamada "Yeni pandemi tedbirleri ile birlikte 2021 yılı temmuz ayında açmayı hedefliyoruz. Şu anda geldiğimiz aşama, altyapı inşaatlarında yüzde 85'lerdeyiz." dedi.

Murat Yazıcı: Rize'de kentsel dönüşüm projelerini hızlandırmalıyız!

İnşaat Mühendisleri Rize Şubesi Başkanı Murat Yazıcı yaptığı açıklamada Rize’de deprem tedbirlerinin alınması ve kentsel dönüşüm projelerinin hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Kağıthane'deki toplanma alanlarına karekod sistemi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) deprem tedbirleri kapsamında Kağıthane'deki toplanma alanlarına karekod ve numaralandırma sistemi getirildi...

Deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmek zorundayız!

YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kazankaya, "Türkiye'de son iki yılda 240 bin deprem meydana geldi. Alt ve üst tedbirleri alarak deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmek zorundayız. " dedi.

CHP'den deprem tedbirleri için araştırma talebi!

CHP, olası bir deprem için gerekli tedbirlerin alınması amacıyla araştırma komisyonu kurulmasını istedi...

TOKİ'den Rize'ye 759 konut!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut idaresi Başkanlığı (TOKİ), deprem ve sel gibi afetlerde can ve mal kaybma neden olan kaçak yapılaşmaya karşı uyguladığı kentsel dönüşümü Rize'de de hayata geçiriyor.

Kentsel dönüşüm Rize'de hayata geçiriliyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) deprem ve sel gibi afetlerde, can ve mal kaybına neden olan, kaçak yapılaşmaya karşı uyguladığı kentsel dönüşümü Rize'de hayata geçiriyor.

DASK 25 ili gezdi, deprem ve sigorta eğitimi verdi!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Hürriyet Treni 'yle çıktığı 32 günlük Türkiye turunu 25 ili ziyaret ederek tamamladı. Trende deprem simülasyon vagonuyla yer alan DASK, seminerler ve uygulamalı eğitimlerle 50 bin kişiye doğrudan ulaştı...

Deprem simülasyon vagonu 10 Haziran 'da İstanbul 'da!

DASK, Hürriyet Treni 'yle birlikte 10 Haziran Cuma günü İstanbul 'da olacak. DASK deprem simülasyon vagonu gün boyu Haydarpaşa Garı 'nda olacak

Orhan Tatar: Ege Bölgesi deprem konusunda aktif bir bölge!

Başbakanlık Afet ve Acil  Durum Yönetimi Başkanlığı Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Orhan Tatar, Ege  Bölgesi 'ndeki deprem riskine dikkat çekerek, her an deprem üretme potansiyeli  taşıyan fayların varlığına dikkat çekti

rize deprem tedbirleri Haberi

rize deprem tedbirleri

İnşaat Mühendisleri Rize Şubesi Başkanı Murat Yazıcı, Rize’deki kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Karadeniz Gazetesi’nde yer alan habere göre; Başkan Yazıcı; Elazığ ve Malatya’daki depremden sonra Rize’de de tedbirlerin alınması gerektiğini aktardı. Başkan Yazıcı, deniz dolgusu üzerinde yapılan, korozyon sebebiyle riskli durumda olan 4 bin 174 bağımsız yapının kentsel dönüşüm projesi çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Depreme hazır olmalıyız

Başkan Yazıcı, KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş’ın Karadeniz Bölgesi için deprem konusunda uyarılarda bulunduğunu anımsattı.

Başkan Yazıcı;“Depremin ne zaman olacağı konusunda kimse bir şey söyleyemez ama biz en azından depreme hazır olma kısmını halletmek zorundayız. Yeni yapılan yönetmeliklerle binalarımızı çok daha sağlam inşa ediyoruz fakat ilimizdeki o kadar çok eski yapılar var ki bu yapıların da yenilenmesi gerekmektedir” şeklinde...