06 / 05 / 2024

Rize Gülbahar Hatun Camii

Rize Gülbahar Hatun Camii

Rize'de 15. Yüzyıl'da Yavuz Sultan Selim Han tarafından annesi Gülbahar Hatun adına 1514 yılında yaptırılan Gülbahar Hatun Camisi, yerine daha büyük bir cami yapılmak üzere yıkıldı.

Kuzey Yıldızı Hafriyat Ve Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Yıldızı Hafriyat Ve Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Gülbahar Yıldız tarafından kuruldu.

TOKİ, Rize Güneysu’da 350 adet konut inşa edecek!

TOKİ'nin Rize’de yapacağı sosyal konut projelerinde yer alan dairelerin detayları netleşiyor. Peki, TOKİ Rize Güneysu projesinde kaç konut yapılacak? Ucuz konuta nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Rize Güneysu 2022 sosyal konut projesi...

Rize'de inşa edilen bir ev görenleri hayrete düşürdü!

Karadeniz fıkralarına konu olacak bir ev inşatı görenleri şaşkına çeviriyor. Rize'nin İyidere ilçesindeki bir apartman katını görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Apartmanın fotoğrafı sosyal medyada 'Resimde eksik olan öğeyi bulun' denilerek elden ele paylaşılıyor.

Rize'de 8.3 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Rize 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, Rize Merkez Gülbahar mahallesinde bulunan 2.629,32 metrekarelik çay bahçesini satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 8 milyon 389 bin 135 TL olarak belirlendi. 

Rize'de kamulaştırma işlemleri meclis gündeminde!

Rize ilinde Pazar caddesi bağlantı yolu projesi kapsamında yapılan kamulaştırma işlemleri meclis gündemine taşındı. Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Rize'de heyelan nedeniyle hasar gören ev için yıkım kararı!

Rize'nin İkizdere ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası zarar gören ev için yıkım kararı alındı. 

TOKİ Rize Güneysu 143 konut ihalesi 13 Nisan'da!

Rize İli Güneysu İlçesi Küçükcami Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2.Etap 143 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İhale) ihalesi 13 Nisan 2021 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Başakşehir Gülendam Hatun Cami Ramazan'da ibadete açılacak!

Hayırseverlerin desteği ile Başakşehir'de inşa edilen Gülendam Hatun Cami'nin inşaatında sona gelindi. Cami Ramazan'da ibadete açılacak.

Rize'de arsa kavgası! Amca yeğenini öldürdü!

Rize Güneysu'da tartıştığı aynı ad ve soyadı taşıyan yeğeni Hasan Arıcı’yı (32) tabancayla başından vurup öldüren Hasan Arıcı'nın, yeni ev inşaatına başlayan yeğenini, arsasına birkaç metre müdahale ettiği için öldürdüğü iddia edildi.

Rize'de 8.4 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. Rize 1. Sulh Hukuk Mahkemesi 1. Satış Memurluğu, Rize ili, Merkez ilçes, Gülbahar Mahallesi, 548 ada 9 parselde yer alan çay bahçesini ve bir yapıyı 8 milyon 389 bin 135 TL'ye satıyor...

Rize Güneysu kura sonuçları 21.01.2021!

Rize Güneysu kura sonuçları 21.01.2021 haberimizde yer alıyor. İşte Rize Güneysu kura sonuçları 21.01.2021 ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

TOKİ Rize Güneysu kura sonucu 2021!

TOKİ Rize Güneysu kura sonucu 2021 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Rize Güneysu kura sonucu 2021 ve proje detayları...

TOKİ Rize Güneysu kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Rize Güneysu kura çekilişi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Rize Güneysu kura çekilişi ne zaman sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Rize Gülbahar Hatun Camii Haberi

Rize Gülbahar Hatun Camii

Rize’de adını verdiği Gülbahar Mahallesi'nde bulunan Gülbahar Hatun Camisi küçük olduğu ve bölgedeki cemaat için yetersiz kaldığı gerekçesiyle cami derneği tarafından yıkılmak istendi. Caminin vakıf malı olması nedeniyle Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne başvuran cami derneği buradan yıkılması için izin aldı. Verilen izinde gerekçe olarak ise caminin geçmişte yapılan restorasyon ve tamirlerle tarihi değerini yitirmesi ve tarihi tescilinin olmaması gösterildi.


Gülbahar Hatun Camisi, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü kaynakları başta olmak üzere bir çok kitapta da tarihi bir cami olarak gösteriliyor. Araştırmacı-Yazar İbrahim Pazan “Padişah Anneleri” isimli kitabında Gülbahar Hatun Camisi'nin 15. Yüzyıl’da 9. Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim Han tarafından annesi adına Trabzon'daki Sancakbeyliği döneminde yaptırıldığını ifade ediyor.



Sözcü



Haber Birgün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Rize’de 500 yıllık tarihi Gülbahar Hatun...