27 / 04 / 2024

Rize'de 8.3 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Rize'de 8.3 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Rize 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, Rize Merkez Gülbahar mahallesinde bulunan 2.629,32 metrekarelik çay bahçesini satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 8 milyon 389 bin 135 TL olarak belirlendi. 



Rize 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, Rize Merkez Gülbahar mahallesinde bulunan 2.629,32 metrekarelik arsayı 8 milyon 389 bin 135 TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 17 Mayıs 2021 günü gerçekleşecek.

Rize de 8.3 milyon TL ye icradan satılık arsa!

T.C RİZE 1.SULH HUKUK MAHKEMESİ GAYRİMENKUL AÇIK ARTTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen gayrimenkullerin cinsi, kıymeti, adedi, evsafı özellikleri:
Rize Merkez Gülbahar mahallesinde kain 548 ada 9 sayılı parsel tapuda alanı 2.629,32 metrekare cinsi çay bahçesi olarak kayıtlıdır. Halı hazırda çay bahçesi ve tek katlı yapı bulunmaktadır. Parsel Rize Belediyesi imar planı sınırları içerisinde olup, ayrık nizam 7 kat yapılaşmaya uygundur. Parselin çevresinde okullar, kapalı spor salonu, ve çok sayıda yüksek katlı apartman ve işyerleri bulunmaktadır. Belediye ve kamunun her türlü alt yapı hizmetlerinden faydalanmaktadır. Şehir merkezine ortalama 2.80 kilometre Mesafede Atatürk caddesine 80 metre, mesafede ve halı hazırda Kardelen sokak yoluna cephelidir.Kadastro parselidir.

Satışa konu parsel üzerinde tek katlı çelik konstrüksiyondan yapılmış prefabrik yapı bulunmaktadır.Yapının alanı 560,87 m2. Dir.yapını bir kısmı satış mağazası, bir kısmı ticari büro geri kalan ilave olarak yapılmış sundurmadan oluşmaktadır. Parselin tüm bu özellikleri ve üzerindeki tek katlı yapının da değeride dahil toplam değeri 8.389.135,53 TL. Olarak tespitle bu muhammen bedelle açık artırmaya çıkarılacaktır.

SATIŞ ŞARTLARI :
1-Rize Merkez Gülbahar mahallesinde kain 548 ada 9 sayılı Parselin tek Satış günü 17.05.2021 günü saat 14.00-14-10 saatleri arası, kamuya açık olarak açık arttırma suretiyle yapılacaktır.Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin %50’ sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmu unu ve satış masraflarını geçmesi şartıyla ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satışın düşürülmesine karar verileceği,

2-Arttırmaya iştirak edenlerin, tahmin edilen kıymetin yüzde 20’si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar devlet bankasının teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. (satışın kaldırılmasına sebebiyet verenler hariç) Dellaliye, resmi ihale pulu, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- Bu artırmada 1. ihalede bedel yatırmadığı için ihalenin kaldırılmasına neden olan alıcı ve 2. en çok pey süren kişiye 1. artırmada teklif ettikleri bedelden düşük bir bedelle ihale edilmeyecektir. Satış bu kişilere peşin para ile yapılacaktır.

4- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

5- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2020/7 Satış sayılı dosya numarası ile Memurluğumuza başvurmaları ilan olunur. 13.04.2021


Geri Dön