05 / 05 / 2024

Rize tahliye

Rize tahliye

Rize'de 3 katlı binanın yıkımı esnasında hemen yanında bulunan 6 katlı apartman eğildi. Arsa sahibi ise 3 demir direk yerleştirerek eğimli binanın yıkımını engellemeye çalıştı. 

Rize'deki 8 katlı riskli bina tahliye edildi!

Rize'nin Yeniköy Mahallesi'nde bulunan 8 katlı 31 daireli Kent Apartmanı çökme riskli bulunduğu gerekçesiyle tahliye edildi. Binanın taşıyıcı kolonlarında çatlaklar oluştuğu öğrenildi.

Rize'de heyelan sonrası 239 konut tahliye edildi!

Rize'de geçtiğimiz yaz meydana gelen heyelan sonrasında hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Heyelan sonucunda 239 konutun tahliyesine karar verildi. 

Rize'de eğimli arazideki evler tahliye edildi!

Rize'de 6 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde eğimli arazide kalan evler tahliye edildi.

Rize'de yıkım çalışmaları sona eriyor!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkım işlemleri aralıksız devam ediyor. 174 ofis ve 60 konutun tahliye edilmesinin ardından başlanan yıkım çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Rize'de heyelan nedeniyle 3 ev tahliye edildi! 

Rize'nin İkizdere ilçesinde meydana gelen heyelan sonrasında yıkılma tehlikesi olan 3 ev tahliye edildi. 

Rize'nin 'Pisa' kuleleri tahliye ediliyor! Yıkılacak!

Rize'de, dolgu zemin üzerine 30 yıl önce yapılan ve zeminde yaşanan kayma sebebiyle yan yatmaya başlayan 4 bina boşaltılıyor. 'Pisa Kuleleri' diye anılan riskli binalar tahliye sonrasında yıkılacak.

Rize'de kentsel dönüşüm fırsatçılığı! İş yeri kiraları iki kat arttı!

Rize’de kentsel dönüşüm başladı. Yıkılacak binalar için mülk sahipleri ve kiracılardan yıl sonuna kadar dükkanlarını tahliye etmeleri istenince yeni yer aramaya başlayan iş yeri sahipleri kira şoku yaşadı. Dükkanlara olan talep artınca kira fiyatları da iki kat arttı.

Rize'de riskli iki bina yıkıldı!

Rize'de daha önce yaşanan sel ve heyelanda hasar gören ve riskli olduğu için tahliye edilen iki katlı bina yıkıldı.

Rize'de sağanak yağış nedeniyle 4 bina boşaltıldı!

Rize'de etkili yağış nedeniyle bazı yollarda çökmeler oldu. Şehirde 45 köy yolu kapanırken, Güneysu’ya bağlı Başköy ile merkeze bağlı Dağsu Mahallesinde 4 bina tahliye edildi...

Rize Dağsu Mahallesi'nde 2 bina tahliye edildi!

Rize'de sağanak yağışın ardından oluşan sel ve heyelanların neden olduğu hasar tespit edilmeye çalışılıyor. Dağsu Mahallesi'ndeki 2 bina tahliye edildi.

Rize’de bitişik iki apartman, heyelan tehlikesi nedeniyle tahliye edildi!

Giresun'daki sel felaketinden sonra Rize’de de sağanak sonrası sel ve heyelanlar meydana geldi. Tahliye edilen 2 binanın arkasındaki yamaçta heyelanla meydana gelen derin yarık dikkat çekti.

Rize'de kolonunda çatlak oluşan 11 katlı bina tahliye edildi!

Rize Camiönü Mahallesi'nde bulunan 11 katlı apartmanın ana kolonunda çatlaklar oluştu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri binayı boşalttı...

Rize'de toprak kayması nedeniyle 2 daire boşaltıldı!

Rize'de yaşanan toprak kayması sonucunda zarar gören binanın 2 dairesi tahliye edildi.

Rize'de tahliye edilen 8 katlı binada inceleme yapıldı!

Rize'nin Yeniköy Mahallesi'nde, duvarlarında oluşan çatlaklar nedeniyle boşaltılan 8 katlı apartmanda ekipler inceleme yaptı...

Rize tahliye Haberi

Rize tahliye

Türkiye, hasarlı binaları tartışırken Rize'den yeni bir haber geldi. 3 katlı binanın yıkımı sırasında bitişiğindeki 6 katlı apartman eğildi. Arsa sahibi ise 3 demir direk yerleştirerek eğimli binaya destekledi.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; 3 katlı eski bir binanın sahibi Abdullah Akyüz, 6 ay önce binasının yıkımını tamamladı. Yıkımın ardından bitişiğindeki 6 katlı Topaloğlu Apartmanı yana doğru kaydı. Diğer tarafındaki bina ile arası açıldı. 

Akyüz ise yanındaki sağlam bina ile arasına 3 demir direk yerleştirerek, eğimli binanın yıkılmasını engellemeye çalıştı. Apartman sakinleri, korku içerisinde oturduklarını belirterek önlem alınmasını talep...