03 / 05 / 2024

Rize TİMYA kentsel dönüşüm son durum

Rize TİMYA kentsel dönüşüm son durum

TOKİ tarafından Rize'de yapımı devam eden TİMYA kentsel dönüşüm projesinin 2016 sonunda tamamlanması planlanıyor. TOKİ Başkanı Ergün Turan, TİMYA isimli kentsel dönüşüm projesinin 2016 yılı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

O ilde 25 yılda 24 daire dönüştü iddialarına yanıt geldi! Kentsel dönüşüm ne durumda?

CHP'nin Eskişehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu’nun ilde 25 senede kentsel dönüşümle sadece 24 daire yapıldığına ilişkin iddialarına yanıt verdi. İşte ayrıntılar...

Bakan Özhaseki duyurdu: 10 gün içinde tüm kentsel dönüşüm çalışmaları açıklanacak!

Kanine Toplatısı sonrası açıklama yapan  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 10 gün içinde ülke genelindeki tüm kentsel dönüşüm çalışmalarının açıklanacağını duyurdu. 

Rize Çarşı Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin ihalesi yapıldı!

Rize İli Merkez İlçesi Çarşı (Dolgu) Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ihalesinin, 5 Ekim 2020 tarihinde 21-b usulüyle yapıldığı öğrenildi.

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Rize Belediye Blokları'nda yıkım başladı!

Rize'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde 1970'li senelerde deniz dolgusu üzerine yapılan, kentin ticaretinin yüzde 30'unun gerçekleştiği ve korozyon sebebiyle tehlike arz eden "Belediye Blokları"nın yıkımları başladı.

Rize kentsel dönüşümle yeniden inşa ediliyor!

Rize'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tehlike arz eden binalar yıkılarak yerlerine inşa edilecek yöresel mimariye uygun binalarla şehrin silueti değişecek.

İMO’dan Rize açıklaması: Kentsel dönüşüm acilen yapılmalı!

Rize'de 4 binin üzerindeki bağımsız yapıda kentsel dönüşüme start verildi. Dolgu zeminin fore kazık çakılarak güçlendirilmesi ile başlatılan projede, tahliyeleri devam eden riskli yapılar ise yıkılacak.

Kütahya'da yürütülen kentsel dönüşüm uygulamaları TBMM'de!

Kütahya'da yürütülen kentsel dönüşüm uygulamaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türker Kentsel Planlama Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Türker Kentsel Planlama Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bahar Tüker tarafından kuruldu.

Kentsel dönüşüm 81 ilde yaygınlaştırılmalı!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında ülke genelinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları yeniden gündem oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; kentsel dönüşümün 81 ile yaygınlaştırılması gerektiğini dile getirerek, dönüşüm çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

Sözde 'kentsel dönüşüm mahkemesi'ne operasyon!

İStanbul'da faaliyet gösteren bir suç örgütü, özellikle kentsel dönüşüm projelerinde yaşanan anlaşmazlıklarda arabuluculuk yapıyordu. Şikayetler üzerine düzenlenen operasyonda, sözde kentsel dönüşüm mahkemesi çetesindeki 50 kişiden 30'u gözaltına alındı...

Adana Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları yeniden başladı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Gülsüm Erdem Emen ile yaptığı söyleşide Adana'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Zeydan Karalar, Sinanpaşa Mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarının TOKİ iş birliği ile yeniden başladığını ifade etti...

Türkiye kentsel dönüşüme öncü olacak!

Türkiye, depremle sarsılan Arnavutluk’ta kentsel dönüşüm başlatıyor. TOKİ tarafından inşa edilecek 500 konut kentsel dönüşüme örnek olacak. Türk müteahhitler de ülkede yeni projeler üretecek.

Rize TİMYA kentsel dönüşüm son durum Haberi

Rize TİMYA kentsel dönüşüm son durum

Rize'de devam etmekte olan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) projelerini yerinde inceleyen TOKİ Başkanı Ergün Turan, TİMYA isimli kentsel dönüşüm projesinin 2016 yılı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. 

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Rize'de yapımı süren TOKİ projelerini yerinde inceledi. 

Rize Belediyesi iş birliği ile yapımına başlanılan 759 konutluk TİMYA Vadisi isimli kentsel dönüşüm projesi inşaat sahasında incelemelerde bulunan Turan, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve yüklenici firmadan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Turan, projenin 2016 yılı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Turan yaptığı açıklamada, "Gerçekten Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden bir tanesi TİMYA Vadisi kentsel dönüşüm projesidir. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın da başından beri takip ettiği ve önem verdiği bir projedir. Devlet burada gerçekten yerinde kentsel dönüşümü amaçlamış. 

Burada devletin...