06 / 05 / 2024

rizede restorasyon edilen köprüler

rizede restorasyon edilen köprüler

RİZE’de koruma altına alınan 123 tarihi kemer köprü restore edilerek turizme kazandırılıyor.

Çorum'da restore edilen tarihi karakol binası aile eğitim merkezi oldu!

Çorum'da 1890 yılında karakol binası olarak inşa edilen bina gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla aile eğitim merkezi oldu...

Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor!

Cenevizliler tarafından Karadeniz'den geçen ticari gemilerin güvenliğinin sağlanması ve denetlenmesi için inşa edilen Ceneviz Kalesi'nde, restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor...

Kadıköy İskelesi’nde başlayan restorasyon için izin alınmamış!

1926 yılında Kadıköy Meydanı’nda inşa edilen ve yıllar içinde yapılan yanlış müdahalelerle orijinal neo-klasik görüntüsünden uzaklaşan Kadıköy İskelesi’nde son başlayan restorasyon için Koruma Kurulu’ndan izin alınmamış...

Adana Kurtkulağı Kervansarayı'nda restorasyon başlıyor!

Adana'da, 1700'lü yıllarda inşa edilen ve "İpek Yolu'nun İzinden" projesi kapsamında turizme kazandırılması planlanan Kurtkulağı Kervansarayı'nda restorasyon başlıyor.

Kayseri'de Gıyaseddin Keyhüsrev'in yaptırdığı tarihi köşke restorasyon!

Kayseri'de, Anadolu Selçuklu Sultanı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde inşa edilen Hızır İlyas Köşkü'nde restorasyon çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tarihi yapılara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktaracaklarını söyledi.

Tarihi Hereke Kalesi restorasyon çalışmaları sürüyor!

Körfez ilçesinde yer alan ve Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Çanakkale Taşköprü Camii'nin restorasyon ihalesi yapıldı!

ÇANAKKALE’nin Bayramiç İlçesi’nde, 1792 yılında Hadimzade Osman Bey tarafından inşa edilen, aynı zamanda Karşıyaka Camii veya Cami-i Cedit olarak da bilinen Taşköprü Camii restorasyon ihalesi yapıldı.

Bahçelievler Siyavuşpaşa Kasrı için restorasyon talebi!

2005 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Bahçelievler Belediyesi'ne kütüphane olarak tahsis edilen tarihî Siyavuşpaşa Kasrı'nın bakımsız hali yürek burkuyor. 2009'da restore edileceği açıklanan 444 yıllık yapı için restorasyon bekleniyor...

Moda İskelesi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

Dönemin ünlü mimarlarından Vedat Tek tarafından, 100 yıl önce 1916-1917 yılları arasında inşaa edilen İBB mülkiyetinde bulunan Moda İskelesi'nde restorasyon çalışmalarına dair bilgi tabelası da bulunmuyor.

Hereke Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

Doğu Roma İmparatorluğu döneminden kalan, 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Körfez Belediyesinin düzenlediği ihaleyi kazanan firmanın restorasyon çalışmalarını yürüttüğü belirtildi.

Tophane Nusretiye Camisi'nde restorasyon çalışmaları hızlandı!

II.Mahmut tarafından Krikor Balyan'a inşa ettirilen ve 1826'da hizmete açılan Nusretiye Camisi'nde restorasyon çalışmaları hızlandı.Olası bir depremde ciddi zarar göreceği tespit edilen camiyi güçlendirme çalışmaları devam ediyor.

Gaziantep Rumkale'de restorasyon çalışmaları sürüyor!

Gaziantep’te bulunan ve bir çok medeniyete ev sahipliği yapan ve M.Ö.855 yılında yapıldığı tahmin edilen Rumkale'nin turizme kazandırılması amacıyla restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Sakarya Alemdar Mustafa Ağa Camii'nde restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Ağa Cami İmam Hatibi Ali Ömürlü, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre, Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde 1774'te şehit düştüğü belirtilen Alemdar Mustafa Ağa adına inşa edilen camideki restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

rizede restorasyon edilen köprüler Haberi

rizede restorasyon edilen köprüler

RİZE’de koruma altına alınan 123 tarihi kemer köprü restore edilerek turizme kazandırılıyor. Bugüne kadar 40'a yakın taş köprünün restorasyonunun tamamlandığı bölgede yer alan diğer kemerler, köprüler de ivedilikle restore...