15 / 05 / 2024

Röleve defteri örnek

Röleve defteri örnek

Röleve, yapılmış olan işlerin aslında uygun olarak resimlerin çizilmesi olarak tanımlanıyor. Peki röleve defteri nedir? Röleve defteri nasıl doldurulur? İşte inşaatta röleve defteri ile ilgili bilgiler...

Ataköy Marinada Residence'ın mega yat manzaralı örnek dairesi hazır!

‘Denize Açılan Hayat’ sloganı ve Ataköy Marina içindeki denize sıfır konumuyla dikkat çeken Ataköy Marinada Residence'ın mega yat manzaralı örnek dairesi hazır. 10 bin 500 metrekarelik bir arazi üzerinde yükselen projede 72 konut yer alıyor...

Diyarbakır'daki deprem konutlarının örnek dairesi tamamlandı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından mart ayında temeli atılan konut projesinin örnek dairesi tamamlandı.

Vesen Yalıları’nın örnek dairesi hazır! Teslimler Mart 2024'te!

Tuzla Mercan’da denize sıfır konumda inşası devam eden Vesen Yalıları'nın örnek konutları görücüye çıktı. Teslimler Mart 2024'te!

Röleve Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Röleve Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kartal’da  500 bin TL sermaye bedeli  ile Cihan Yılmaz tarafından kuruldu.

İnşaat sektöründe örnek iş sağlığı ve güvenliği!

İnşaat sektöründe meydana gelen kazaların ilk sırasında ''yüksekten düşme'' vakalarının yer aldığını söyleyen ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, iş sağlığı ve güvenliği açısından örnek bir uygulamada olması gerekenleri anlattı.

Alya Onist’in örnek dairesi yatırımcısıyla buluşuyor!

OSS4 Gayrimenkul İnşaat’ın 2’nci projesi olan Alya Onist’in örnek dairesini yatırımcılarla buluşturuyor. Alya Onist'in örnek dairesi, konut alıcıları tarafından ilgiyle karşılandı...

Bilecik Osmaneli’nde tarihi konaklar restore edilecek!

Bilecik’in Osmaneli ilçesindeki tarihi konaklar, gönüllü üniversite öğrencilerinin röleve çalışmaları ile restore ediliyor. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tarihi konakların öğrencilerin çalışma atölyesi olduğunu ifade etti...

MESA Orman’ın örnek dairesi ziyarete hazır!

50 yıldır konutta kalite ve güvenin simgesi MESA’nın, orman ve doğal gölün hemen yanı başında yükselen projesi MESA Orman’ın örnek dairesi ziyarete hazır...

Kadir Kurtul Amerika'daki gayrimenkullerini sattı!

Kahramanmaraşlı işadamı Kadir Kurtul, Amerika'da bulunan gayrimenkullerini satıp Türkiye'de bulunan fabrikalarına yatırım yaparak örnek bir davranışa imza attı. Kadir Kurtul hedefinin 10 bin kişiye istihdam sağlamak olduğunu söyledi. 

TÜGVA Genel Merkezi ile örnek bir eseri ülkemize kazandırıyoruz!

TÜGVA Genel Merkezi açılışında konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Sıradan bir binayı hizmete almıyoruz. Örnek bir eseri ülkemize kazandırıyoruz" dedi...

Cami yapımında Mimar Sinan projeleri örnek alınsın çağrısı!

Türkiye Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, cami yapımında Mimar Sinan projelerinin örnek alınması çağrısında bulundu.

Bursa dev yatırımlarıyla örnek kent konumunda!

Bursa, 16 yıldır yapılan yatırımlarla dikkatleri çekiyor. Bölgede yapılan örnek çalışmalara bölge örnek kent konumuna geldi.

Prestij Gold projesinin örnek dairesi görücüye çıktı!

Bakyapı, 300 milyon TL’lik yatırım değerinde, Bursa’nın cazibe merkezi Çamlıca’da başladığı Prestij Gold projesinin örnek dairesini görücüye çıkardı. 

Röleve defteri örnek Haberi

Röleve defteri örnek

Röleve defteri nedir?

Röleve, kelime anlamı olarak mimarlıkta, Bir olgunun yada bir yapının kent dokusunun veya arkeolojik kalıntının yakından incelenmesi o anda, olduğu gibi çeşitli bilimsel araçlar ve yöntemler kullanılarak belgelenmesi anlamına geliyor.


Kısaca röleve; Yapılmış olan işlerin aslında uygun olarak resimlerin çizilmesi olarak tanımlanıyor.


Rölöve defteri nasıl doldurulur?

Rölöveler, şantiye ve kontrolluğun yetkili elemanları tarafından birlikte yapılmak suretiyle alt tarafıda imzalanıp tarih konularak saklanır. Bu işleme Rölöve yapılması, kaydedilen deftere Rölöve defteri deniyor.


Ataşman defterine kaydedilecek imalat ve yerinde ölçümleme işlemleri tamamlandıktan sonra sürveyanlar (nezaretçi) tarafından ulaşılan sonuçların ve basit krokilerinin kaydedildiği defterdir. 


Bayındırlık İşleri Kontrol Yönetmeliği’ne göre röleve defterinin sayfaları müteselsil sıra numaralı olmalı ve ilk sayfasına işin adı, yeri ve müteahhidin adı yazılmalıdır. Bu defter müteahhit ve kontrol mühendisi tarafından birlikte iş...