04 / 07 / 2024

romada yaşanır mı

romada yaşanır mı

Dolup taşan çöp bidonlarının etrafını saran fareler, dev martılar ve hatta yaban domuzları, durağa ne zaman uğrayacağı belli olmayan, gelse de artık sıklıkla yolda kalan belediye otobüsleri ve daha onlarca neden Roma'nın bir kez daha çöktüğünü gözler önüne seriyor...

Sosyal konutta oturanlar mülk sahibi çıktı! Toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı, evden atıldı

Belçika’nın Flaman Bölgesinde sosyal konutta oturmasına rağmen başka bir ülkede mülk sahibi olduğu tespit edilen 233’ü Türk, toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı ve evden atıldı.

Yunanistan’da  250 bin Euro’ya yatırım yapmak isteyen Türkler için son 6 ay

Yunanistan Golden Visa programında değişiklik yaparak, 250 bin Euro’luk alt limini yükseltti. Türkler için fırsatların hala devam ettiğini söyleyen,  77A Real Estate Athens’in kurucu ortağı Deniz Sevgür Siourounis, Yunanistan’da yatırım yapacakların bilmesi gerekenleri anlattı.

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

Değerli Konut Vergisi, Anayasa’ya aykırı mı? Uzman isim açıkladı!

Değerli Konut Vergisi’nin Anayasa’ya aykırı olup olmadığı konusu bir süredir gündemde yer alıyor. Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, bugünkü yazısında daha önce de yazdığı Değerli Konut Vergisi’nin Anayasa’ya aykırı olup olmadığına dair bir yazı kaleme aldı.

Değerli Konut Vergisi’nde flaş gelişme! Anayasa’ya aykırı mı?

Değerli Konut Vergisi’nin Anayasa’ya aykırı olup olmadığı tartışılıyor. Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, bugünkü yazısında Değerli Konut Vergisi’nin Anayasa’ya aykırı olup olmadığıyla ilgili çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı...

Çelik ev ısınır mı? Çelik evde yaşanır mı?

Çelik evler kolay kurulumu ve düşük maliyeti ile pek çok kişinin tercihi olmaktadır. Peki çelik ev ruhsatı nasıl alınır? Bu diğer soruların yanıtı!

Dolar kurunda bir ilk yaşanıyor! Dolara yatırım yapanlar dikkat!

Doları olan ya da dolara yatırım yapacak olanlar için önemli bir haber geldi. İşte detaylar!

Prefabrik evde sürekli yaşanır mı? Prefabrik evler neden ucuz? Prefabrik ev için izin gerekir mi?

Prefabrik evler, son dönemde ilgi yoğun. Yaşanan depremden sonra prefabrik yapıların özellikleri vatandaşların gündemini oluşturmaya başladı. Yardım için bu yapılara yönelenler de var, kendisi için prefabrik ev yaptırmak isteyen de. İşte detaylar!

“Ücretlerdeki artış, döviz kurunu da yükseltecek mi?” sorusuna ünlü ekonomist Emre Alkin’den yanıt

Ücretlerdeki artışın döviz kurunu yükselteceği şeklindeki görüşler gerçeği yansıtıyor mu, özellikle asgari ücrete yapılan zammın ardından kurda bir patlama yaşanır mı? İşte bu soruyu Prof. Dr. Emre Alkin yanıtladı.

Türkiye, 20 yıl vadeli borcu kimden alacak?

Merkez Bankası Başkanı Kocatopçu'nun "Hazine 20 yıllık tahvil çıkarmayı düşünmeli" sözlerinin üzerinden başlayan tartışma büyüyor. Türkiye uzun vadeli borcu dışardan bulabilir mi? İçerde bu tahvilleri alabilecek kim var? Bankalar buna zorlanırsa finans krizi yaşanır mı? İşte kulislerde konuşulanlar.

'Dolar kurunu 18.60'da zor tutuyoruz,  en az 20,21 lira olması lazım'

Dolar kurunda yeni bir 21 Aralık yaşanır mı?, dolar kurunda balon var mı? Ne zaman patlar? sorularına yanıt veren Ekonomist Murat Kubilay, döviz kurunda balon olmadığını aksine doların olması gereken seviyenin altında tutulduğunu söyledi.

Prefabrik evde yaşanır mı?

Prefabrik evde yaşanır mı, Prefabrik evler kısa ömürlü mü? şeklindeki sorular yanıtlarını bekliyor. İşte merak edilen o detaylar!

Toyota'dan dev yatırım! 5,3 milyar dolar...

Toyota, elektrikli araçlara batarya üretmek için Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya'ya yatırım yapmaya hazırlanıyor. Yatırımın büyük kısmının Japonya'da olacağı belirtiliyor. İşte detaylar...

romada yaşanır mı Haberi

romada yaşanır mı

Roma'da artık hayat eskisi gibi değil. Heryerde dolup taşan çöp bidonlarının etrafını saran fareleri, dev martıları ve hatta yaban domuzlarını görmek mümkün. Romalıların en çok durağa ne zaman uğrayacağı belli olmayan, gelse de artık sıklıkla yolda kalan, alev alan, patlayan belediye otobüslerinden şikayet ediyor. Şehirdeki motosikletliler de dipsiz çukurlardan şikayetçi. 

BBC'den Övgü Pınar, Roma'nın bir kez çöktüğünü şu sözlerle anlattı; Romalılar geçtiğimiz gün şehirdeki "çürümeyi" protesto etmek için belediye meydanına koştu. Şehir merkezinin biraz dışında kalan Garbatella semtinde bir otobüs durağında bekleyen yaklaşık 70 yaşındaki bir İtalyan kadına "Siz de mi gösteriye gidiyorsunuz?" diye soruyorum.

Cevabı dramatik oluyor: "Hayır, ben yıllardır kent merkezine gitmiyorum. Roma'nın düştüğü hali görmeye dayanamıyorum."

İstifa çağrıları

Roma bu hale yeni gelmedi ancak Haziran 2016'da göreve gelen 5 Yıldız...