25 / 07 / 2024

romanlar ev istedi

romanlar ev istedi

İzmir Romanlar Derneğinin düzenlediği Roman Çalışmaları İnsan Hakları Forumu, Best Western Otel'de başladı. Romanlar, düzenlenen forumda barınma ihtiyaçlarını bir kez daha vurguladı.

Kiracısını evden çıkaramayan ev sahibi isyan etti! Mahkeme sonuçlanmıyor! İntihar mı edeyim?

Denizli'de bir ev sahibi 1,5 yıl önce kiracısına oğlu evlenmeden evini boşaltmasını istedi. Kiracı ise bu isteği geri çevirdi ev sahibi ise mahkemenin yolunu tuttu. Kiracının evden çıkmaması üzerine Adalet Bakanlığı'na seslenen ev sahibi isyan etti.

Z kuşağının yüzde 93'ü ev sahibi olmak istiyor ancak yüzde 60 bunun asla gerçekleşemeyeceğinden endişeli!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu Z kuşağının yüzde 93'ü ev sahibi olmak istediğini belirterek, ancak yüzde 60'ının bunun asla gerçekleşemeyeceğinden endişeli olduğunu söyledi.

Kirada yeni dönem yarın başlıyor… Ev sahibi ne kadar zam isteyebilecek? Kiralar ne kadar artacak?

Kira artışlarında 2 senedir uygulanan yüzde 25 zam sınırında sona gelindi. Yarın itibariyle ev sahibi ve kiracılar için yeni bir dönem başlıyor. Peki kira artışları neye göre ve ne kadar yapılacak?  Ev sahibi istediği kadar zam yapabilecek mi?

Kiracı tahliye davasını kaybetti, avukatı istinafa itiraz etmemek için ev sahibinden para istedi!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki sular durulmuyor. Tahliye davasını kaybeden bazı kiracılar evden çıkmak yerine ev sahibinden para istiyor. 260 bin takipçili Ekonomikoçu sosyal medyadan “Hem mahkemeyi kaybedip hem de kazanandan para talep etmek nedir?” diye sordu.

Kiracı evden çıkmak için 120 bin TL istedi! Ev sahibi isyan etti! Kiraya verdik, tapusunu da mı verdik!

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilimin dozu her geçen gün artıyor. Hem kiracı hem de ev sahiplerinden kaynaklı oluşan gerginlikler gündemden düşmezken bugün olaylara bir yenisi daha eklendi. Kiracı evden çıkmak için ev sahibinden 120 bin lira istedi...

Konut krizinde son nokta: Salonuna kurduğu çadırları kiralamaya başladı! İstediği rakam dudak uçuklattı

​​​​​​​Konut ve barında krizi tüm dünyada giderek artıyor. Salonunda kurduğu çadırları kiralamaya başlayan ev sahibi sosyal medyada gündem oldu. Çadırlar için istediği kira ise adeta dudak uçuklattı.

Akbank'tan konut kredisi imkanı! Ayda 10 bin TL'den az ödeyerek ev sahibi olma imkanı...

Ev sahibi olmak isteyenler vatandaşlara Akbank'tan çok güzel bir haber var. Buna göre, ayda sadece 10 bin Türk Lirası ödeyerek istediğiniz evin sahibi olabilirsiniz. Yüzde 2,94 faizli konut kredisi ve detayları.

Ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan olaylara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Esenyurt'ta bir ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü. İşte ayrıntılar...

Mahkemelik kiracı, dava uzamasın diye evden çıkmak için ev sahibinden 1 milyon TL istedi!

Ev sahibi ile kiracılar arasında görülen davalarda olaylar kızışıyor. Bazı kiracılar, ev sahiplerinden tahliye için para talep ediyor. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi, eski kiracısından tadilat parası istedi, mahkemeye başvurdu! Bakın mahkeme ne karar verdi...

İstanbul’da bir ev sahibi 10 yıl sonra kiracısını evden çıkardı. Kiracının evi boşaltmasının ardından evinde tadilat yaptırmak isten ev sahibi tadilat parasının yarısını kiracısından istedi. 

Gençlerin hayali fazla sayıda ev sahibi olmak! 

Yüksek konut fiyatları, ev sahibi olmayı güçleştirirken, gençlerin de fazla sayıda ev sahibi olmak istediği gündeme geldi. 232,9 bin takipçisi olan girişimci Serkan J. İnci, X sosyal medya hesabından konuya değindi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracı istediği zaman evden çıkabiliyor ama ev sahibi çıkaramıyor: Mağdur ev sahiplerinden barınma hakkı isyanı!

Mağduriyet yaşayan bir ev sahibi de resmi X sosyal medya hesabından "Kiracı istediği zaman sözleşmeyi sonlandırıp evden çıkabiliyor ama sen ev sahibi olarak ne kadar ihtiyacın olursa olsun çıkaramıyorsun" dedi. Peki diğer ev sahipleri ve kiracılar bu duruma ne diyor? İşte o paylaşıma gelen yorumlar

7 bin 500 TL olan ev kirası 25 bin TL'ye çıkarılabilir mi? Ev sahibi mi haklı, kiracı mı?

Girişimci Orhan Büyüktaş, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ev sahibinin 7 bin 500 TL olan ev kirasını 25 bin TL yapmak istediğini aktardı ve "Şimdi o mu haklı ben mi haklıyım bilmiyorum?" sorusunu sordu. İşte Orhan Büyüktaş'ın o paylaşımına gelen yanıtlar...

romanlar ev istedi Haberi

romanlar ev istedi

İzmir'de Romanlar, düzenlenen forumda barınma ihtiyaçlarını bir kez daha vurguladı. 


CHP'den seçilerek Türkiye'nin ilk Roman milletvekili olan Özcan Purçu, İzmir'in Roman mahallelerini gezerek sorunlar hakkında dosya hazırlayıp, Eylülün ilk haftasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na sunarak çözüm isteyeceğini söyledi. 


İzmir Romanlar Derneğinin düzenlediği Roman Çalışmaları İnsan Hakları Forumu, Best Western Otel'de başladı. İki gün sürecek olan foruma CHP izmir Milletvekili Özcan Purçu, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, izmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Aytuğ Balcıoğlu, İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, İzmir Kemeraltı Derneği Başkanı Ümit Kaya Anadolu Birliği Başkanı Erhan Kahraman ve Anadolu Birliği Onursal Başkanı Koçali Al katıldı. 


DOSYA HAZIRLANDI 

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Romanların en büyük sorununun barınma olduğuna...